Žari na lesno oglje, prekajevalnice in peči za pico

Meat Machine, žar na leseno oglje, 45 x 32,5 cm, teplomer, kolesa, črn
Meat Machine žar na leseno oglje žar za oglje Črna
174,90 € 312,00 €
-43%
Beef Brisket, žar s prekajevalnico, termometer, kolesca, črna
Beef Brisket žar s prekajevalnico žar za oglje Črna
264,90 €
Flintstone Steel, naprava za dimljenje, peč za dimljenje, 1600 W, vgrajen termometer, nerjaveče jeklo
Flintstone Steel, naprava za dimljenje, peč za dimljenje, 1600 W, vgrajen termometer, nerjaveče jeklo električna dimnica Srebrna kovinska barva 1600 watt
280,90 € 344,00 €
-18%
Sauenland Pro, žar za odojka, vrtljivi raženj, 13 W, 4 kolesa, plemenito jeklo
Sauenland Pro žar za odojka Srebrna 15 watt
418,90 € 479,00 €
-12%
Sauenland Mini, vrtljiv žar z ražnjem, vrtljiv raženj, 4 W, 12 kg max., nerjaveče jeklo
Sauenland Mini vrtljiv žar z ražnjem Srebrna kovinska barva
128,90 € 198,00 €
-34%
Sauenland Odojek BBQ Gril, raženj z električnim motorjem
Sauenland žar na prašiča žar na prašiča Srebrna kovinska barva
274,90 € 374,00 €
-26%
GQ5-BEEF BUTLER, SMOKER GRIL, LESNO OGLJE
Beef Butler žar za oglje žar za oglje Črna
126,81 € 167,00 €
-24%
Flintstone, aparat za dimljenje, dimna pečica, 1600 W, termometer, nerjaveče jeklo, črna
Flintstone aparat za dimljenje električna dimnica Črna
270,90 € 344,00 €
-21%
Arezzo Pizza-Ofen herausnehmbarer Pizza-Stein Stahlgehäuse 1770 W 160 - 400 °C
Arezzo Pizza-Ofen Pizza pečica Črna 1770 watt
276,90 € 312,00 €
-11%
Sauenland Pro XL, žar za odojkje, vrtljiva raženj, 15 W, 4 koleščka, nerjaveče jeklo
Sauenland Pro XL žar za odojke Srebrna kovinska barva
899,83 €
PRINCESIZE, ČRNA, KERAMIČNI KAMADO GRIL, 11
PRINCESIZE, ČRNA, KERAMIČNI KAMADO GRIL, 11", DIMLJENJE, BARBECUE, POČASNO PEČENJE Črna Komado gžar
670,90 €
Queensize kamado, žar, termometer, odstranljive stranice, črna
Queensize kamado žar Komado gžar Črna
567,90 € 820,00 €
-30%
Aberdeen Enojni žar na oglje
Aberdeen Enojni žar na oglje Termometer 2 stranski mizici 2 talna kolesca žar za oglje Črna
436,90 €
PRINCESIZE, RDEČA, KERAMIČNI KAMADO GRIL, 11
Pricesize kamado žar Rdeča Komado gžar
237,90 € 364,00 €
-34%
Monstertruck, Črn, Jeklen Gril, Bbq
Monstertruck, Črn, Jeklen Gril, Bbq Črna Pečica za dimljenje
832,90 €
KLARSTEIN BIGFOOT, ČRNA, GRIL NA LESNO OGLJE, SMOKER BBQ GRIL, 55 X 40 CM, JEKLO
BIGFOOT, ČRNA, GRIL NA LESNO OGLJE, SMOKER BBQ GRIL, 55 X 40 CM, JEKLO Črna Pečica za dimljenje
280,90 €
DAMPFLOK, ČRNA BARVA, ŽAR S PREKAJEVALNICO, 3 MM, JEKLO
DAMPFLOK, ČRNA BARVA, ŽAR S PREKAJEVALNICO, 3 MM, JEKLO Črna žar za oglje
1.041,90 €
Fleischbrocken, Črn žar na lesno oglje, dimnica in BBQ žar
Fleischbrocken, Črn žar na lesno oglje, dimnica in BBQ žar Črna žar za oglje
520,90 €

Pečica za pico, kadilnik, žar na oglje in še več: priprava dobrot na lastno pest

Kaj bi bilo poletje brez žara, zabave brez pice in klobas brez okusa po dimu? Z našimi visokokakovostnimi aparati lahko kadar koli pripravite najokusnejše jedi. Obeta se vam prijetno vzdušje, priložnost za pogovor in veliko časa za zabavo. Tako izkušeni samopostrežni kuharji kot priložnostni kuharji bodo v naši široki ponudbi zagotovo našli pravo napravo, s katero bodo v prihodnosti še pogosteje praznovali.

Za prave ljubitelje: domača pečica za pico

Ali poznate skrivnost okusne pice? Ne samo testo in prelivi so tisti, ki poskrbijo za edinstveno kulinarično izkušnjo. Temperatura je prav tako pomembna. V običajni pečici je to skoraj nemogoče doseči. Naša pečica na pelete pa zagotavlja potrebno temperaturo, pri kateri je osnova hrustljava, preliv pa ostane sočen. Pečica za pico na pelete deluje brez elektrike, zato jo lahko postavite kamor koli. Vgrajeni termometer vam bo pokazal, ali ste pripravljeni za začetek.

Ko je peč na drva, dobite najboljši okus, ne glede na to, ali gre za pico, kruh, lazanjo ali zelenjavo.... Poleg naravnosti je pomembna tudi prava temperatura. Odvisno od nadeva je treba pico pripravljati pri zelo visokih temperaturah od 350 do 400 °C, medtem ko se kruh običajno pripravlja pri 180 do 220 °C. To pomeni, da ima vsaka jed svojo temperaturo in čas kuhanja. Če uporabljate zunanjo pečico za pico, je pica običajno pripravljena v 2-4 minutah, kruh pa se peče približno 40-50 minut.

Žar na oglje: ponovno obravnavana klasika

Kaj bi bilo kuhanje na prostem brez žara na oglje? Edino, kar imajo naši modeli skupnega z enostavnimi, običajnimi različicami, je ogrevanje. Naš kotlični žar ima veliko rešetko za peko. Gre za žar na oglje s pokrovom, razvoj toplote pa lahko uravnavate s preklopnim prezračevanjem. Žarjenje na tem žaru na oglje je čisto: lovilec maščob preprečuje, da bi se kapljajoča maščoba pomešala z ogljem. Pepel iz oglja konča v odstranljivi posodi za pepel, ki jo lahko po ohladitvi preprosto izpraznite.

Pravi uspeh je žar Kamado. Njegova posebnost je keramična kupola. Keramični material zelo dobro akumulira toploto in jo enakomerno sprošča v daljšem časovnem obdobju. Kamado žar doseže najvišje temperature s presenetljivo malo goriva. Njegova kupolasta oblika ustvarja toplotno sesanje, ki ga uravnavajo prezračevalne lopute. Zato je ta odličen žar na oglje primeren tudi za kuhanje, peko in dimljenje. Odvisno od modela je žar na oglje opremljen tudi z velikimi policami. Tu lahko shranite pripomočke za peko na žaru, začimbe, omake in vse drugo, kar potrebujete za peko na žaru.

Če želite pri nas kupiti žar na oglje, lahko izbirate med različnimi materiali. Ponujamo vam žar na oglje iz nerjavečega jekla, žar z visokotemperaturno prevleko, ki je tudi zaščita pred vremenskimi vplivi, in keramični žar v različnih barvah. Ljubitelji večjih porcij mesa bodo na primer uživali v peki prašiča na žaru. Na voljo je v več različicah, tako da lahko naročite točno tisto, ki najbolj ustreza vašemu projektu.

Ribe, ki jih ulovite sami, domače klobase, sire in še veliko več lahko po vašem okusu odlično pripravite v prekajevalnici. Tudi vegani in vegetarijanci bodo cenili predelavo tofuja in zelenjave po lastnih receptih ter končni pridih dimljenega okusa. Pri okenskih modelih lahko celo opazujete, kako se vaš dimljeni izdelek približuje koncu. Notranjost izberete po svojih željah: med najpomembnejšimi elementi so police, pladnji in kljuke za obešanje.

Odnímateľné mriežky uľahčujú čistenie. Odstranljivi so tudi pladnji za kapljanje, v katere se med dimljenjem stečejo tekočina in maščoba. Modeli z vgrajenim termometrom omogočajo spremljanje temperature brez odpiranja vrat. S tem se prihrani temperatura in izguba dima, proces dimljenja pa se ne prekine. Priložene prezračevalne lopute se uporabljajo za uravnavanje gostote dima iz žara na oglje. Da bi zagotovili ne le uspešno izkušnjo kajenja, temveč tudi varnost, je treba kadilnice uporabljati le na prostem. Ob ustreznem modelu boste našli tudi opombo.

Smokehouse kot kraljevski razred med žari na oglje

Kralj med žari na oglje je nedvomno kadilec ali kadilec BBQ, kjer se hrana ne peče toliko na žaru, temveč se kuha ali dimi. Ako palivo sa používa drevo, drevené uhlie alebo brikety. Kadilnice se običajno uporabljajo za klasično peko na žaru in dimljenje hrane. Priprava pogosto traja dlje kot pri drugih žarih na oglje, zlasti pri nizkih temperaturah. Vendar bo ljubiteljem žara meso z okusom po dimu, ki je zaradi daljšega časa pečenja in posrednega žara izjemno mehko, več kot dobrodošlo.

Če kadilnico BBQ Smoker uporabljate prvič, jo morate pripraviti, npr. enkrat prižgano brez hrane. Ta postopek je pomemben in podaljšuje rok trajanja vaše kadilnice. Ena od najpomembnejših značilnosti kadilnika v primerjavi z drugimi vrstami žarov je ločena zgorevalna in kuhalna komora. Ta zasnova ima številne prednosti:

  • Hrana se ne more zažgati, saj ni neposrednega stika z ognjem.
  • Priprava je mogoča tudi pri nizkih temperaturah
  • Posredno pečenje na žaru, kuhanje in dimljenje
  • Ni vžiga kapljic maščobe, ki bi lahko povzročil škodljive hlape
  • Hrane ni treba vrteti
  • Meso ostane izjemno mehko in sočno

  • Višje