3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Vrtni žari


Kot počitnice na lastnem vrtu - plinski žar to omogoča

Kamniti žar kot vsestranski pomočnik

Vrtni žari so priljubljeni predvsem poleti in so na voljo v številnih različicah. Vsekakor je kamniti vrtni žar privlačen na vašem vrtu in je izdelan tako, da bo služil dolgo časa. To je zelo poseben nakup, namenjen predvsem ljubiteljem vrtov in žara. Čeprav je cena kamnitega žara nekoliko višja od primerljivih vrtnih žarov, ima več prednosti. Čeprav je kamniti žar nekoliko bolj okoren in v primerjavi z drugimi vrstami žarov zahteva precej prostora ,, je izjemno stabilen in dobro zaščiten pred težkimi vremenskimi razmerami.

Če radi pogosto pečete na žaru, imate razmeroma veliko parcelo in na vrtno zabavo radi povabite prijatelje, ste s kamnitimi vrtnimi žari na pravi poti. Njegova posebna prednost je tradicionalno vzdušje, vendar pa ne moremo zanikati intenzivnega vonja jedi z žara. Če je vrtni žar opečen, se odlično prilega vrtu, oblikovanemu v toskanskem slogu. Nobenega dvoma ni: peka na takem žaru mora biti preprosto okusna, seveda pa je tudi privlačna za oko v celotni soseski.

Tradicionalno uživanje v žaru z žari na oglje

Žari na oglje so na splošno zelo primerni za vrt, saj simbolizirajo izvirni način peke na žaru. Ko je vrtni žar napolnjen z ogljem, se posebna aroma prenese na hrano. Če nimate prostora za kamniti vrtni žar, je na varni strani klasični prenosni žar na oglje. V primernih vremenskih razmerah jih je mogoče prevažati na prostem, lahko pa jih tudi priročno shranite in zaščitite pred vremenskimi vplivi. Nekateri od teh žarov združujejo žar na oglje in kadilnico.

Pogosto so večnadstropne, zato ponujajo veliko prostora za burno zabavo z žarom. Zrezke, hrustljave klobase, rebrca, ribe ali zelenjavo lahko spečete na žaru na oglje na vrtu. Če želite kupiti vrtni žar, morate poiskati trden material. Prednost žara iz nerjavečega jekla je njegova izjemna stabilnost. Bleščeča kovina mu daje plemenit videz. Vrtni žar iz nerjavnega jekla navdušuje s svojo stabilnostjo in je odporen tudi na neprijazne vremenske razmere. V nasprotju z drugimi žari na oglje tega vrtnega žara ob dežju ni treba odnesti. Ne rjavi in ga lahko preprosto očistite z malo čistila za žar.

Hitro in enostavno s plinskim žarom

Zelo priljubljena vrsta žara je plinski žar. Zagrizeni ljubitelji žara mu morda odrekajo prvotni čar žara, vendar ima v rokavu nekaj prednosti, ki jih ni mogoče zanikati. Vrtni žar na plin ne kadi in ne izpušča saj, zato proizvaja veliko manj emisij, kar je še posebej dobrodošlo za sosede. Mimogrede, videti je odlično ne le na vrtu, temveč tudi na balkonu. Poleg tega ni pepela, ki bi ga bilo treba pozneje odstraniti. Vsi, ki želijo kupiti vrtni žar, morajo upoštevati, da se plinski žar segreje veliko hitreje kot žar na oglje. Zelo hitro se segreje in ni omejitev, kako dolgo lahko pečete na žaru, če le poskrbite za zadostno količino plina. Majhna pomanjkljivost plinskega žara je pomanjkanje okusa po dimu v hrani na žaru, ki je za številne ljubitelje žara ključno merilo.

Višje