3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Test in vodnik za indukcijsko kuhalno ploščo

Indukcijske kuhalne plošče so verjetno najhitrejši in najbolj priročen način kuhanja doma in priprave okusnih jedi. Pri podjetju Klarstein lahko najdete indukcijske kuhalne plošče v široki paleti velikosti, za vgradnjo, kot samostoječo napravo ali za kampiranje. V našem velikem nakupovalnem priročniku vam bomo predstavili različne modele, izpostavili njihove prednosti in slabosti ter vam pomagali najti popolno kuhalno ploščo za vaše potrebe.

Indukcijske kuhalne plošče: Primerjava funkcij

Izbira prave indukcijske kuhalne plošče je ključnega pomena za učinkovito in prijetno kuhanje. Pri izbiri je treba upoštevati dejavnike, kot so število kuhalnih območij, velikost kuhalne plošče in zmogljivost posameznega območja, da se prilagodijo individualnim potrebam in kuharskim navadam. Dodatne funkcije, kot so časovnik, senzorsko krmiljenje in varnostne funkcije, so prav tako lahko v pomoč pri odločitvi za pravo indukcijsko kuhalno ploščo za kuhinjo. Indukcijska kuhalna plošča pa je lahko uporabna tudi na kampiranju ali kje drugje. Samo priključite jo in začnite kuhati kjer koli. Pokazali vam bomo, kako se najbolje odločiti.

Dvojna indukcijska kuhalna plošča Klarstein

Delicatessa Slim black

Tip izdelka

Delicatessa Slim black

Dvojna indukcijska kuhalna plošča Delicatessa je enostavna za uporabo in ima številne prednosti!

 • moč 3500 W
 • Flexzone in Thermo-boost
 • Intuitiven in varen nadzor
O indukcijskih kuhalnih ploščah

Dvojne indukcijske plošče so idealne za majhna gospodinjstva z 1-3 osebami. Kuhalne plošče z indukcijsko funkcijo zagotavljajo visoko zmogljivost, so enostavne za čiščenje in zahvaljujoč t.i. flexi coni nudijo maksimalno prilagodljivost pri kuhanju. To pomeni, da lahko uporabite en velik pekač namesto dveh manjših loncev. Dodatne funkcije vključujejo otroško ključavnico, zaznavanje lonca in funkcijo časovnika.

  Prednosti:

 • Idealno za majhna gospodinjstva
 • Hitro in intuitivno kuhanje

  Slabosti

 • Ni primeren za velika gospodinjstva ali za posode z več kot 2 loncema.

Enostavna indukcijska kuhalna plošča

Indukcijska kuhalna plošča VariCook Single

Tip izdelka

Indukcijska kuhalna plošča VariCook Single

Enostavno indukcijsko kuhališče VariCook lahko postavite kamorkoli in je zelo enostavno za uporabo.

 • Varčevanje z energijo
 • Z LED zaslonom
 • S časovnikom
Opis izdelka

Ena indukcijska plošča je zelo praktična za enočlanska gospodinjstva. Upravljate ga lahko intuitivno in brez napora, ima vgrajen časovnik in je zelo zmogljiv z vhodno močjo do 1800 W. Ker ga ni treba namestiti, ga lahko vzamete kamor koli.

  Prednosti:

 • Praktična in kompaktna
 • Enostavnost uporabe
 • Dokaj poceni

  Slabosti

 • Primerno samo za en lonec

Indukcijska kuhalna plošča 80 cm

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Tip izdelka

Delicatessa 77 Hybrid Prime

Ta indukcijska kuhalna plošča ponuja neskončne možnosti Indukcijska kuhalna plošča s premerom 80 cm ponuja skupno 4 kuhalna polja, ki jih je mogoče uporabljati po različnih

 • Fleksibilne cone
 • Skupna moč 7000 W
 • Delovanje Touch-to-Slide
Opis izdelka

Indukcijske kuhalne plošče s širino 80 cm so resnično vsestranske. Zahvaljujoč številnim kuhalnim površinam, preprostemu upravljanju in funkciji Thermo Boost se kuhanje vzdigne na novo raven. Vgradne indukcijske kuhalne plošče nudijo maksimalno varnost in udobje s funkcijami, kot so časovnik, otroška ključavnica, uporaba preostale toplote in mnoge druge.

  Prednosti:

 • Velika fleksibilnost kuhanja
 • Dovolj prostora za številne lonce
 • Številne funkcije in najsodobnejša tehnologija

  Slabosti

 • Dokaj draga
 • Dokaj velika

Indukcijska kuhalna plošča za kampiranje

Dvojna indukcijska kuhalna plošča VariCook Slim

Tip izdelka

Dvojna indukcijska kuhalna plošča VariCook Slim

Kompaktno, praktično in zmogljivo: to zavetje za kampiranje je vedno pripravljeno za uporabo.

 • Kompaktne dimenzije
 • Enostavno upravljanje
 • 2 kuhalni plošči
Opis izdelka

Na kampiranju vam ni treba vedno uporabljati žara na oglje ali plinske peči. Z indukcijskimi kuhalnimi ploščami za kampiranje dosega dopustniški jedilnik novo raven. Moč 3500 W zagotavlja, da lahko na dveh kuhalnih ploščah kadarkoli pripravite nekaj okusnega.

  Prednosti:

 • Kompaktne dimenzije
 • Enostavno upravljanje
 • Pripravljena za uporabo kjerkoli

  Slabosti

 • Brez fleksibilnih con

Primerjava indukcijskih kuhalnih plošč

Delicatessa Slim VariCook Single indukcijska kuhalna plošča Indukcijska kuhalna plošča Delicatessa 77 Hybrid Prime Dvojna indukcijska kuhalna plošča VariCook Slim
Kuhalna območja 2 1 4 2
Moč 3500 Watt 1800 Watt 7000 Watt 3500 Watt
Mere 29 x 5,5 x 52 cm 29,5 x 7 x 36 cm 80 x 5,5 x 52 cm 60 x 7 x 36 cm
Teža 4,6 kg 1,7 kg 12 kg 5,2 kg
Material Steklokeramika Steklokeramika Steklokeramika Steklokeramika
Posebne funkcije - Senzorska nadzorna plošča na dotik
- Časovnik z 99 minutami
- Funkcija Boost, BBQ in vzdrževanje temperature
- Funkcija časovnika za samodejni izklop - 0:01 - 3:00 ure
- različne stopnje zmogljivosti
- LED zaslon
- Časovnik nastavljiv do 99 minut
- Varčna funkcija: moč kuhališča se samodejno zmanjša, da se prepreči preobremenitev
- Flexi cona: 39,5 x 19 cm
- samodejno zaznavanje lonca
- različne stopnje zmogljivosti
- Funkcija časovnika samodejnega izklopa: 1 do 180 minut

Nakup tiste prave indukcijske kuhalne plošče.

Zdaj, ko poznate različne možnosti, bi vam za konec zastavili 5 vprašanj, ki si jih morate zastaviti, ko izbirate idealno indukcijsko kuhalno ploščo:

  • 1. Koliko kuhalnih območij potrebujem glede na moje kuharske navade in kuhinjski prostor?
  • 2. Katero velikost indukcijske kuhalne plošče naj uporabim, da kar najbolje izkoristim svojo obstoječo posodo?
  • 3. Kakšna je zmogljivost posameznih kuhalnih plošč in ali izpolnjuje moje zahteve po hitrem segrevanju in natančni regulaciji temperature?
  • 4. Katere druge funkcije, kot so časovnik, senzorski nadzor ali varnostne funkcije, so zame pomembne in bi morale biti del indukcijske kuhalne plošče?
  • 5. Ali izbrana indukcijska kuhalna plošča ustreza mojemu proračunu in ponuja dobro razmerje med ceno in kakovostjo v primerjavi z drugimi modeli na trgu?

Indukcijski štedilnik s pečico

Indukcijski štedilnik in pečica v ujemajočem se dizajnu in z visoko zmogljivostjo? Tudi to sploh ni problem. Pogosto so ponudbe kar v kompletu. Kot naš set vgradne pečice Gusteau Delicatessa. Pri načrtovanju nove kuhinje lahko vse neposredno uskladite in ustvarite enoten in celovit dizajn.

Pogosto zastavljena vprašanja

Izbira med indukcijsko in steklokeramično ploščo je odvisna od osebnih želja in zahtev. Indukcijske kuhalne plošče nudijo hitrejše segrevanje, natančnejši nadzor temperature in večjo energijsko učinkovitost, medtem ko steklokeramične kuhalne plošče ponujajo širšo združljivost posode. Odločitev je treba sprejeti na podlagi individualnih potreb, varnostnih zahtev in proračuna.

Na indukcijskem štedilniku lahko uporabljate samo lonce in ponve iz materiala, ki se namagneti, kot je lito železo ali nerjavno jeklo z magnetnim dnom. Drugi materiali, kot so aluminij, baker ali steklo, niso primerni za uporabo na indukcijskih štedilnikih, saj niso dovolj magnetni, da bi izkoristili elektromagnetno indukcijo. Zato na indukcijskem štedilniku ne smete uporabljati posod, kot so porcelan, keramika ali lonci z nemagnetnim dnom. Pomembno je, da je posoda označena s simbolom za indukcijske kuhalnike, kar zagotavlja, da je primerna za uporabo na tovrstnih štedilnikih.

Da, lonec je lahko manjši od indukcijskega območja. Vendar pa lahko to povzroči neenakomerno porazdelitev toplote. Za učinkovit prenos toplote je priporočljivo izbrati posodo s premerom, ki ustreza velikosti kuhališča.

Če želite izvedeti, ali je ponev primerna za indukcijo, lahko naredite naslednje: Preverite, ali ima ponev magnetno dno – magnet se mora lepiti nanj. Na embalaži poiščite navodila proizvajalca ali simbole, ki označujejo primernost za indukcijske štedilnike. Na indukcijskem štedilniku lahko naredite tudi hitri test, ali se posoda enakomerno in hitro segreje.

Indukcijska kuhalna plošča deluje na osnovi elektromagnetne indukcije. Ustvari močno magnetno polje, ki aktivira kovinsko kuhalno območje. Ko na štedilnik postavite posodo z magnetnim dnom, izmenični magnetni tok ustvari vrtinčne tokove na dnu posode, ki jo segreje. Sama kuhalna plošča ostane relativno hladna. In indukcijska plošča?

Za čiščenje indukcijske plošče najprej počakajte, da se ohladi. Nato lahko z blagim detergentom in mehko krpo odstranite umazanijo in ostanke maščobe. Izogibajte se abrazivnim čistilom ali čistilnim gobam, da ne opraskate površine.

Samostojna indukcijska kuhalna plošča pomeni, da je samostojna in ni odvisna od priklopa na ločeno pečico. Prostostoječe indukcijske kuhalne plošče imajo običajno vgrajene kontrole in jih je mogoče uporabljati neodvisno od drugih kuhalnih naprav. Ponujajo prilagodljivost pri postavitvi in individualno uporabo različnih kuhalnih območij in funkcij.

Višje