3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Indukcijske kuhalne plošče

108 Izdelek

Indukcijske kuhalne plošče

Ste utrujeni od dolgega čakanja, da voda v loncu zavre? Indukcijske kuhalne plošče so najboljša rešitev. V tekmovanju za hitrejše kuhanje 2 litrov vode med indukcijskimi kuhalnimi ploščami in kuhalniki so očitno izgubili kuhalniki. Prednost indukcijske kuhalne plošče kot gospodinjskega aparata pa ni le hitrost segrevanja vode. Želite izvedeti več o prednostih tega kuhinjskega pomočnika? Z veseljem vam bomo svetovali, kako se pravilno odločiti.

Predvsem varnost!

V vsakodnevni naglici, stresu ali hitrem tempu življenja, ki ga živimo, se najpogosteje zgodi, da nekatere stvari preprosto pozabimo. Pri izbiri indukcijske kuhalne plošče vam ni treba skrbeti, ali ste po kuhanju vse izklopili.

Indukcijske kuhalne plošče so opremljene s tehnologijo, ki zazna, ali je na plošči lonec ali ponev. Ko s površine odstranite kuhinjske pripomočke, se po nekaj minutah sam izklopi. Pozitivna lastnost je tudi varnostna ključavnica, ki otroke ščiti pred neželenim vklopom indukcijske plošče in preprečuje morebitne opekline.

Kako deluje indukcijska kuhalna plošča

Segreva se le dno posode (lonec, ponev), ki je glavni generator toplote. Pod površino plošče, ki je steklokeramična, je nameščena tuljava. Toplota nastaja zaradi transformatorja, ki spreminja izmenični električni tok s 50 Hz na približno 25 kHz, ki prehaja v tuljavo pod steklokeramično površino.

Prednosti indukcijskih kuhalnih plošč

 • Ne porabite veliko energije - toplota se ustvarja neposredno na dnu posode, zato ne uhaja.
 • Enostavno čiščenje - ker kuhalna plošča ni visokotemperaturna, se hrana, ki pade nanjo, ali tekočina, ki jo polijete, ne zažge zlahka. Hitro in enostavno obrišite steklokeramično površino.
 • Hitrost kuhanja - spremembe na nadzorni plošči so takoj vidne. Ko se toplota poveča ali zmanjša, se površinska temperatura takoj spremeni.
 • Enostavna uporaba - nadzorna plošča je zelo intuitivna.
 • Zagotavlja varnost doma - izklop plošče, ko posodo odstranite, otroška varnostna ključavnica.
 • Pametne funkcije - funkcija "Pause" - za nekaj sekund ustavi spirale, tako da lahko brez težav obrišete razlito hrano. Funkcija "nadzor kuhanja" - delovanje plošče z največjo močjo, dokler voda ne zavre, nato pa se preklopi na izbrani način. "Timer" in številne druge.
 • Kuhanje v zelo velikih posodah - pri kuhalni plošči polne velikosti to ni težava.

Slabosti indukcijskih kuhalnih plošč

 • Višja cena - v primerjavi s plinskimi ploščami ali steklokeramičnimi ploščami.
 • Potrebno je kupiti posodo, primerno za indukcijske kuhalne plošče - posoda mora imeti feromagnetno osnovo. Kako ga prepoznati? Označen je kot "indukcijski" ali pa na spodnji strani poiščite simbol tuljave.
 • Omejitve pri namestitvi - plošče ni dovoljeno namestiti nad druge gospodinjske aparate. Upoštevati je treba tudi zgoraj navedene vrednosti glede upoštevanja razdalj. Vse informacije so na voljo v navodilih in uporabniških priročnikih.
 • Vpliv elektromagnetnega sevanja na ljudi - vendar je ta vpliv veliko manjši od uporabe >mikrovalovnih pečic ali mobilnih telefonov.
 • Omejen čas vklopa - na splošno je lahko neprekinjeno vklopljena tri ure, nato se indukcijska plošča samodejno izklopi. Zato je treba indukcijsko kuhalno ploščo pri dolgotrajnem kuhanju ponovno vklopiti.

Kako izbrati pravo indukcijsko kuhalno ploščo?

 • Ugotovite, kakšno velikost indukcijske kuhalne plošče lahko imate v svojem domu - Indukcijske kuhalne plošče imajo posebne dimenzije in ker se vstavijo v kuhinjske elemente, morate razmisliti, kateri izrez na dnu kuhalne plošče je primeren za vaš dom. Če živite v stanovanju z majhno kuhinjo, je idealna izbira dvojna indukcijska plošča.

 • Moč indukcijske kuhalne plošče - če želite kuhati čim hitreje, pazite na moč kuhalne plošče. Optimalna vhodna moč za 4 ali več plošč je več kot 7000 W. S tremi ploščami ima moč od 3500 W do 6000 W. Pri dveh ploščah je to od 2500 do 3500 W.

 • Katera barva bo ustvarila estetski videz vaše kuhinje? - Izberite primerno barvo. Glede materiala vam ni treba skrbeti, saj imajo vse indukcijske kuhalne plošče steklokeramično površino.

 • Okvir ali brez okvirja? - izbirate lahko med dvema oblikama. Če želite v kuhinji doseči minimalističen in eleganten dizajn, izberite kuhalno ploščo brez okvirja. Zaradi praktičnosti izberite kuhalno ploščo z okvirjem - razlite tekočine ne bodo potovale dlje od okvirja, zato boste imeli lepo in čisto kuhinjo.

 • Osredotočite se na funkcije - Preverite funkcije indukcijskih kuhalnih plošč, ki bodo najbolj primerne za vaše udobje in varnost.
Višje