3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Oljni radijatorji


Hitra toplota povsod z varčnim oljnim radiatorjem

Oljni radiator je mobilni vir toplote za hladne prostore. Zato je idealna rešitev za kleti, garaže ali nedokončane stavbe. Oljni radiator je električni grelnik z izjemno majhno porabo energije. To zagotavljata ogrevalni medij in sodoben nadzorni sistem.

Kako deluje oljni radiator

Radiatorji so grelni elementi s tekočim medijem. Posebej znani so vodni radiatorji. Oljni radiatorji imajo v primerjavi z vodnimi radiatorji to prednost, da od znotraj ne rjavijo. V radiatorju je grelna palica. S tem se segreje grelno sredstvo. Po dosiahnutí požadovanej teploty sa radiátor vypne. Vendar je olje takrat še vedno zelo toplo in dolgo oddaja toploto. Zato je oljni radiator glede porabe električne energije veliko varčnejši od radiatorskega grelnika.

Več informacij o delovanju oljnih radiatorjev, konvektorskih grelnikov in infrardečih grelnikov najdete v Klarsteinovem priročniku o električnih grelnikih.

Predpisi za oljne radiatorje

Tudi poceni naprave imajo danes obsežne funkcije za priročno upravljanje ogrevanja. To vključuje na primer:

  • LED displeje
  • Zeitschaltuhren
  • Termostat
  • Dihalnik

Na zaslonu se prikažeta trenutna in želena temperatura. Tako ima uporabnik vedno natančen pregled nad razvojem toplote. Vgrajeni časovniki vklopijo ogrevanje oljnega radiatorja ob želenem času. To je zelo praktično, ko želite na primer pripraviti klet za zabavo.

Oljni hladilnik s termostatom stalno uravnava toploto. Če je v prostoru prehladno, termostatsko stikalo ponovno vklopi radiator in vzdržuje stalno temperaturo. Oljni hladilnik z ventilatorjem izjemno hitro razporedi toploto.

Hladilnik olja za neprekinjeno delovanje?

Oljni radiator je tako kot vsak mobilni električni grelnik primeren za neprekinjeno delovanje le pod določenimi pogoji. Stroški energije so pri električnem grelniku razmeroma nizki. Vendar jih ni mogoče primerjati s stalno nameščenim ogrevalnim sistemom na plin, olje ali pelete. Hladilnik, napolnjen z oljem, je zato še posebej uporaben za občasno uporabo. V dobro izoliranem prostoru je radiator najbolj učinkovit in uspešen.

Konvektorski ali oljni radiator?

Konvektor je električni grelnik s pokrovom in posebno obliko. To so veliki panelni radiatorji, ki lahko delujejo tako imenovano. konvekcijski tok. S tem se zrak segreje in dvigne. Topel zrak teče vzdolž stropa, dokler se na nasprotni strani prostora ne ohladi in pade na tla. Od tam se vrne v konvektor, kjer se segreje in ponovno dvigne. Tako je zrak v prostoru vedno toplejši. Konvektor deluje razmeroma počasi in ima veliko porabo energije. Primeren je predvsem za večje zaprte prostore z dobro izolacijo. Vendar nima hitrosti in mobilnosti hladilnika olja. Te enote proizvajajo več točkovne toplote za hitro uporabo.

Olejový radiátor v malom

Majhen radiator je idealna rešitev za ustrezno majhno potrebo. Ker so oljni radiatorji še posebej varni pred akumulacijo toplote, so primerni za točkovno sevalno ogrevanje:

  • Postelje v neogrevanih sobah
  • Ročna delovna mesta
  • Skrb za male živali v kletkah
  • za ogrevanje stopal med stojo (receptorji, natakarji)

Oljni radiator je brez hrupa, vonja in popolnoma varen. Zato je idealen za začasno uporabo, na primer na sejmih, zabavah ali kot rezervna enota.

Nakup hladilnika olja

Klarstein ponuja široko paleto oljnih radiatorjev, ki jih lahko kupite na spletu. Načini plačila za nakup oljnega radiatorja vključujejo Visa, Paypal ali plačilo vnaprej. Oljne radiatorje dostavi DPD in jih kupec prejme v nekaj dneh.

Višje