3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Lonci in ponve


Nakup loncev in ponev

Lonci in ponve so nedvomno med najpomembnejšimi kuhinjskimi pripomočki. Da bodo vaše najljubše jedi vedno odlično pripravljene, morate poskrbeti za kakovostno posodo. V nasprotnem primeru se lahko na primer zgodi, da se ponev po kratkem času deformira ali da toplota na ponvi ni enakomerno porazdeljena. Pomembna je tudi izbira pravega lonca ali ponve za različne vrste priprav in obrokov.

Ti različni lonci in ponve sodijo v vsako kuhinjo

Velika prednost ponve s prevleko je, da se na njej praktično nič ne zažge in da jo je pozneje zelo enostavno očistiti. Potrebujete tudi veliko manj maščob, kar prispeva k manj kalorični prehrani in večji pozornosti. Ker na primer za eno ocvrto jajce ne potrebujete velike ponve, je morda smiselno, da svoje gospodinjstvo opremite s celotnim kompletom ponev različnih velikosti. Kot pove že ime, se ponve za zrezke uporabljajo predvsem za sočne zrezke, pa tudi za druge jedi z žara, kot so ribe in zelenjava. Običajno so izdelani iz litega železa, imajo značilno rebrasto dno in so pogosto opremljeni s kanalom za odvajanje odvečne maščobe. Če želite kupiti lonce, lahko izberete tudi celoten komplet loncev za kuhanje. Poleg različnih velikosti vključuje tudi različne vrste loncev za kuhanje. Na primer posoda za peko, ki ima običajno dolg ročaj ali ročaje in je še posebej primerna za peko in dušenje. Komplet loncev za kuhanje vključuje tudi klasične lonce s pokrovi, v katerih lahko med drugim kuhate testenine, krompir, riž in juhe.

Podloge za lonce in filc za kuhinjske pripomočke

Ne glede na izbrano posodo morata biti zgornji in spodnji del vedno zaščitena pred praskami. Vendar je to lahko težko, če jih shranjujete v kuhinjski omari, saj morajo biti pripomočki zaradi pomanjkanja prostora običajno zloženi na kupe. Na srečo pa lahko škodo zlahka preprečite. Vse, kar potrebujete, so dobre podloge za lonce ali filcove blazinice. Postavite jih med kuhinjske pripomočke, da bodo delovali kot nekakšen odbojnik. Z njimi lahko zaščitite tudi mizo ali delovno površino. Posebnost: filcove blazinice lahko enostavno razrežete na poljubno velikost!

Posode za pečenje, ponve za cvrtje in drugo: z njimi boste zadovoljni več let

Dobra posoda sama ali v kompletu omogoča, da je kuhanje, cvrtje, dušenje in dušenje vsaj dvakrat bolj zabavno. Praktično: V številnih kompletih loncev ali ponev so že vključeni ustrezni podstavki. Tako lahko začnete takoj po nakupu! Kakovostni lonci in ponve so zelo dobrodošli tudi kot darilo za ogrevanje hiše ali poroko!

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kakšne velikosti naj bodo lonci za kuhanje?

Za običajno gospodinjstvo zadostujejo lonci velikosti od 24 do 28 centimetrov; če želite redno zabavati več gostov, naj bodo lonci veliki do 36 centimetrov.

Kako skrbeti za ponev z vrhnim premazom?

Preprosto uporabite vročo vodo, ne preveč agresiven detergent in mehko krpo. Vsekakor se izogibajte grobih gobic.

Iz česa so narejene ponve in lonci?

Preizkušeni materiali so predvsem litina in nerjaveče jeklo, včasih pa tudi baker, aluminij in emajl.
Višje