3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Preizkus in svetovanje pri mobilnih klimatskih napravah

Mobilne klimatske naprave so praktičen način za zagotavljanje udobnega hlajenja pri visokih temperaturah. Za razliko od trajno nameščenih klimatskih naprav, ki jih je običajno mogoče namestiti le v stanovanjskih in poslovnih prostorih z ustrezno pripravo, je mobilne klimatske naprave enostavno prenašati in jih je mogoče uporabljati v različnih prostorih ter celo na prostem ali v prikolicah in kampih. V našem vodniku vam bomo predstavili različne modele mobilnih klimatskih naprav, njihove značilnosti ter prednosti in slabosti. Mimogrede: če potrebujete več nasvetov za zaščito pred vročino, vam priporočamo naš vodnik na to temo.

Mobilni hladilniki: primerjava funkcij in zmogljivosti

Mobilne klimatske naprave delujejo podobno kot običajne klimatske naprave, saj vsesajo topel zrak, ga očistijo skozi filter in nato ponovno ohladijo s hladilnim sredstvom. Vendar pa je treba pri izbiri mobilne klimatske naprave upoštevati nekatere razlike. Učinkovitost enot je na primer odvisna od velikosti prostora in zunanje temperature. Obstajajo tudi različni modeli z različnimi funkcijami, kot so funkcije časovnika, stopnje prezračevanja ali sistemi za čiščenje zraka. Naprave se razlikujejo tudi glede energetske učinkovitosti in prostornine, kar je treba upoštevati pri izbiri. Da bi vam pomagali izbrati idealno mobilno klimatsko napravo, vam bomo predstavili različne vrste. Z odvodno cevjo ali brez nje, kot pametna enota ali druga klimatska naprava: v naši ponudbi boste zagotovo našli, kar iščete!

Prenosna klimatska naprava za stanovanje

Metrobreeze Rome

Vrsta izdelka

Metrobreeze Rome

Klimatska naprava 4 v 1 tiho in učinkovito ohlaja prostore do 49 kvadratnih metrov. Vključeni so daljinski upravljalnik, časovnik in preprosto upravljanje!

 • Vključno z zračno zanko
 • Z daljinskim upravljalnikom in funkcijo časovnika
 • Razred energijske učinkovitosti A+
O mobilnih klimatskih napravah

Gospodinjske klimatske naprave: te enote so idealne za najemniška in podstrešna stanovanja, ter druge prostore, ki jih je treba hladiti. Delujejo zelo tiho in so opremljene z ustrezno napravo, ki omogoča odvajanje zraka skozi okno. Hkrati zasedajo malo prostora in porabijo malo električne energije.

  Prednosti:

 • Dobra energetska učinkovitost
 • Vključno z. Univerzalni izpušni sistem
 • Tiho delovanje

  Slabosti

 • Potrebna je zračna cev za odvod zraka
 • Relativno visoka cena

Prenosna klimatska naprava 3 v 1

Metrobreeze New York 7k

Vrsta izdelka

Metrobreeze New York 7k

3 v 1: Klimatska naprava, ventilator in razvlaževalnik zraka v eni napravi Ta enota idealno hladi manjše prostore in je enostavna za uporabo

 • Kompaktne dimenzije
 • Klimatska naprava, ventilator in razvlaževalnik zraka v enem
 • Enostavna zasnova
O mobilnih klimatskih napravah

Klimatske naprave kot multi-funkcijski pripomočki? Poleg same klimatske naprave sta nameščena tudi ventilator in razvlaževalnik zraka. Tako lahko v prostoru ustvarite klimo po svojih željah. Zaradi preprostega upravljanja na enoti ali z daljinskim upravljalnikom imate popoln nadzor.

  Prednosti:

 • Kompaktna zasnova
 • Več funkcij v eni enoti

  Slabosti

 • Primernejše za manjše prostore
 • Potrebna je zračna cev za odvod zraka

Inteligentna mobilna klimatska naprava

Kraftwerk Smart 12K

Vrsta izdelka

Kraftwerk Smart 12K

Zmogljiva klimatska naprava s pametnim upravljanjem - s Kraftwerk Smart ni težav. Z izjemno izbiro barv lahko vsakdo najde nekaj zase.

 • izbirate lahko med 4 barvami
 • Priročno upravljanje prek aplikacije
 • Zmogljiv: za prostore do 60 kvadratnih metrov.
Na izdelek

Inteligentna klimatska naprava, mobilna in močna? Vse te funkcije je mogoče preprosto kombinirati. Zagotavljanje prijetne klime v vročem poletju je enostavno, še preden pridete domov. Zakaj ne bi poskusili tega kar takoj! Z našo aplikacijo lahko upravljate vse pametne naprave in vedno veste, kaj se doma dogaja.

  Prednosti:

 • Inteligentno upravljanje prek aplikacije
 • Zmogljiva klimatska naprava
 • Mobilna

  Slabosti

 • Potrebna je zračna cev za odvod zraka
 • je precej draga

Mobilni klimatski sistem brez izpušne cevi

Hladilec zraka z vodnim hlajenjem

Vrsta izdelka

Hladilec zraka z vodnim hlajenjem

Mobilni klimatski sistem brez izpušne cevi: Rešitev je hladilec zraka. Zrak se tu ohlaja z izhlapevanjem - popolnoma brez izpušne cevi.

 • Tanka zasnova
 • Hlajenje in vlaženje
 • Mobilen in enostaven za namestitev
Na izdelek

Če ne želite imeti izpušne cevi na oknu, je hladilec zraka za vas primerna rešitev. Pri tem se topel zrak ne odvaja ven, temveč se z izhlapevanjem ohladi in vrne nazaj v prostor. Na ta način dosežete hladilni učinek brez optičnih motenj. Če želite izvedeti več o tej temi, vam priporočamo naš vodnik po zračnih hladilnikih!

  Prednosti:

 • Kompaktno in tiho
 • Izpušna cev ni potrebna
 • Relativno poceni

  Slabosti

 • Manj učinkovito kot klimatska naprava
 • Primernejše za manjše prostore

Primerjava mobilnih klimatskih naprav

Klimatska naprava Metrobreeze Rome Mobilna klimatska naprava Metrobreeze New York 7k Klimatska naprava Power Station Smart 12K 3 v 1 Hladilec zraka z vodnim hlajenjem
Vrsta enote mobilne klimatske naprave mobilne klimatske naprave mobilne klimatske naprave Hladilec zraka
Hladilna zmogljivost 10.000 BTU/3,0 kW 7000 BTU/2,05 kW 12.000 BTU/3,4 kW
Moč 900 W 785 W 1350 W 45 W
Teža 24,1 kg 23 kg 27 kg 5,8 kg
priporočena velikost prostora 29 - 49 m² 15 - 20 m² 35 - 59 m²
Delovni hrup max. 63 dB 65 dB 65 dB 65 dB
Hladilna tekočina R290 R290 R290
Posebne lastnosti - 3 načini delovanja: hlajenje, sušenje in ventilator
- vključno z odvodno cevjo in kompletom za tesnjenje oken
- vse funkcije je mogoče uporabljati z daljinskim upravljalnikom
- 3 načini delovanja: hlajenje, sušenje in ventilator
- Funkcija načina mirovanja
- 1500 mm izpušni kanal
- Upravljanje prek aplikacije Klarstein
- 3 načini delovanja: hlajenje, sušenje in ventilator
- programirljiv časovnik do 24 ur v korakih po 1 uri
- Velikost rezervoarja: 4 litri
- 3 načini delovanja: naravni, spanje in običajni
- Časovnik: samodejni izklop nastavljiv do 9 ur v urnih intervalih

Kupite pravo mobilno klimatsko napravo

Na podlagi naših modelov in njihove primerjave lahko izberete idealno mobilno klimatsko napravo za svoje potrebe. Oglejte si našo ponudbo in odgovorite na ta štiri vprašanja:

  • 1. Katera klimatska naprava ustreza velikosti vaše sobe?
  • 2. Kako visok naj bo razred energijske učinkovitosti klimatske naprave in kako pogosto jo želite uporabljati?
  • 3. Ali potrebujete posebno tiho klimatsko napravo, na primer za pisarne ali spalnice?
  • 4. Kakšno opremo potrebujete ter katere funkcije in barve so vam najbolj všeč?

Z odgovori na ta vprašanja lahko izberete točno takšno mobilno klimatsko napravo, kot jo potrebujete. Veliko zabave pri testiranju!

Mini klimatska naprava

Mini klimatska naprava je kompaktna naprava, ki jo lahko uporabite za osebno hlajenje. Je majhna in praktična, zato jo brez težav lahko vzamete s seboj. Klimatska naprava je idealna za uporabo za pisalno mizo ali med spanjem. Je enostavna za uporabo in ne zahteva zapletene namestitve. Mini klimatska naprava običajno deluje z vodnim rezervoarjem, ki za določen čas proizvaja hlajenje. Zrak se vpihuje skozi rezervoar in z ventilatorjem izpihuje nazaj v prostor. Pri tem se zrak navlaži in s tem ohladi. Odvisno od modela lahko namestite dodatne filtre, ki zagotavljajo boljšo kakovost zraka.

Pogosto zastavljena vprašanja

Mobilna klimatska naprava črpa topel zrak iz prostora, ga z izhlapevanjem ohladi in ponovno izpusti kot hladen zrak. Vlaga se pri tem odstrani iz zraka in odvede v zunanjost prek izpušne cevi. Temperaturo in hitrost ventilatorja lahko prilagodite tako, da ustvarite prijetno notranjo klimo.

Poraba energije mobilne klimatske naprave je odvisna od njene zmogljivosti in razreda energetske učinkovitosti. Ob nakupu preverite energijsko nalepko in podatke o porabi energije, da ocenite stroške obratovanja. Poraba energije mobilne klimatske naprave z razredom energijske učinkovitosti A je lahko od 900 do 1200 W, odvisno od modela in izhodne moči.

Ne, mobilne klimatske naprave ni mogoče uporabljati za ogrevanje, saj ima le funkcijo hlajenja in prezračevanja.

Obstajajo posebne mobilne klimatske naprave za prikolice, ki so prilagojene pogojem in potrebam kampiranja. Tak primer je naš klimatski sistem Klimamobil za počitniške prikolice. Če želite uporabiti talno enoto, vam priporočamo majhno in posebej tiho enoto. Pri tem lahko izberete varčno in ne preveč zmogljivo napravo, da prihranite pri stroških za elektriko.

Mobilna klimatska naprava z izpušno cevjo deluje tako, da iz prostora črpa topel zrak in ga spušča skozi radiator, ki ga ohladi. Toplota se odvaja ven, hladen zrak pa se vrača v prostor. Za delovanje je običajno potrebna električna vtičnica za napajanje klimatske naprave.

Mobilna klimatska naprava brez cevi za odvod zraka tehnično ni mogoča, saj je treba pri ohlajanju zraka vedno odvajati topel zrak. Obstajajo pa tudi hladilci zraka. Te ne potrebujejo cevi za odvajanje zraka. Hladilec zraka je naprava, ki z izhlapevanjem vode in kroženjem zraka znižuje temperaturo v prostoru

Da, mobilna klimatska naprava lahko deluje tudi kot razvlaževalnik zraka, saj iz zraka odvzame vlago in kondenzat odvaja skozi izpušno cev ali ločeno posodo.

Višje