Hladilniki z zamrzovalnikom

Cool Cousin, hladilnik z zamrzovalnikom, 70/11 litrov, 40 dB, E, črna
Cool Cousin hladilnik z zamrzovalnikom Fridge_freezer Črna
419,90 €
Klarstein Cool Cousin | Kühl-Gefrier-Kombination | 70 / 11 Liter
Cool Cousin, hladilnik z zamrzovalnikom, 70/11 litrov, 40 dB, 2 polici Fridge_freezer Srebrna kovinska barva
230,90 € 364,00 €
CoolArt, 79L, kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom, EEK E, zamrzovalnik 9l, dizajnerska vrata
CoolArt 79L kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom Fridge_freezer Črna
259,90 € 309,90 €
CoolArt, 79L, kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom, EEK E, zamrzovalnik 9l, dizajnerska vrata
CoolArt 79L kombinacija hladilnika z zamrzovalnikom Fridge_freezer Črna
259,90 € 309,90 €
Big Daddy Cool, hladilnik z zamrzovalnikom, 61/26 litrov, 40 dB, E črna
Big Daddy Cool hladilnik z zamrzovalnikom Fridge_freezer Črna
279,90 €
Big Daddy Cool, hladilnik z zamrzovalnikom, 61/26 litrov, 40 dB, E bela
Big Daddy Cool hladilnik z zamrzovalnikom Fridge_freezer Bela
258,90 €

Kombinirani hladilniki z zamrzovalnikom

Ena izmed najbolj priljubljenih vrst hladilnikov je kombinirani hladilnik z zamrzovalnikom. Ti kuhinjski aparati imajo ločene hladilne in zamrzovalne prostore - vsakega s svojimi vrati. Zaradi tega so zelo praktične in priročne za številne lastnike stanovanj.

Na koncu se boste morali odločiti za pravi slog za vašo kuhinjo. Kombinirani hladilniki z zamrzovalnikom so na voljo v različnih slogih, zato je pomembno, da izberete takšnega, ki bo dopolnjeval vaš obstoječi dekor.

Prednosti kombiniranih hladilno-zamrzovalnih aparatov:

 • Združitev hladilnika in zamrzovalnika v enem aparatu - hladilnika in zamrzovalnika ni treba kupovati ločeno, zato je bolj ekonomičen.

 • Kompaktnost - kombinirani hladilniki so zasnovani navpično in v kuhinji zavzamejo manj prostora.

 • Široka izbira - ponujamo več vrst kombiniranih hladilnikov, zato lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

Slabosti kombiniranih hladilnikov:

 • Manjša prostornina zamrzovalnika - Kombinirani hladilniki imajo na splošno manj prostora za shranjevanje živil v zamrzovalnem predelu v primerjavi z običajnimi zamrzovalniki.

Katere vrste kombiniranih hladilnikov ponujamo

 • Iščete zamrzovalnik za restavracijo, bife ali druge gostinske obrate.
 • Imate veliko družino, ki potrebuje veliko prostora za shranjevanje hrane.
 • Če boste kupovali velike količine hrane s popustom.
 • Ali morate shraniti meso iz kolin? Zamrzovalna skrinja vam bo pomagala shraniti meso.

Prednosti zamrzovalnih skrinj:

 • Hladilnik z zgornjim zamrzovalnikom - te vrste kombiniranih hladilnikov imajo zamrzovalni predel na vrhu hladilnika. Na splošno imajo takšni kombinirani hladilniki manjši zamrzovalnik v primerjavi s tistimi, ki ga imajo na dnu hladilnika. Prednost pa je v tem, da če hrano redno jemljete iz zamrzovalnika, vam je ni treba jemati dol.

 • Hladilnik z zamrzovalnikom pod - ta vrsta kombiniranega hladilnika ima večji zamrzovalni predel, vendar je pri rednem odstranjevanju živil lahko naporno, če se morate sklanjati. Prav tako ta hladilnik ni primeren za starejše osebe ali osebe s težavami s hrbtom.

 • Hladilnik in zamrzovalnik drug ob drugem - obstajajo tudi modeli, v katerih sta hladilnik in zamrzovalnik postavljena navpično drug ob drugem. Takšni hladilniki se imenujejo tudi ameriški hladilniki, kot je Grand Host L.

 • Hladilniki z dvojnimi vrati - Hladilniki z dvojnimi vrati imajo svoja vrata za predel hladilnika in ločena vrata za predel zamrzovalnika. Prednost tega je, da pri odprtih vratih iz drugega dela kombiniranega hladilnika ne uhaja toplota.

 • Hladilniki z enojnimi vrati - ti hladilniki z zamrzovalnikom imajo samo ena vrata, ki so skupna za hladilnik in zamrzovalnik.

Kako izbrati hladilnik?

Pri izbiri kombiniranega hladilnika z zamrzovalnikom je treba upoštevati več pomembnih dejavnikov. Najprej se morate odločiti za pravo velikost glede na vaše potrebe. Te enote so na voljo v različnih velikostih, zato je pomembno, da izberete takšno, ki bo ustrezala vaši kuhinji.

Drugi pomemben dejavnik je prostornina hladilnika z zamrzovalnikom. Na trgu je na voljo več različnih vrst hladilno-zamrzovalnih aparatov, zato morate najprej razmisliti, koliko hrane boste shranjevali v hladilniku in zamrzovalniku. Pri izbiri lahko uporabite enačbo, da mora biti v hladilniku vsaj 60 litrov, v zamrzovalniku pa vsaj 25 litrov na osebo v gospodinjstvu.

Pomemben dejavnik je tudi vrsta zamrzovalnika. Nekateri kombinirani hladilniki z zamrzovalnikom imajo zamrzovalno skrinjo, drugi pa zamrzovalnik na vrhu. Zamrzovalniki v skrinji so običajno energetsko učinkovitejši, zato so lahko dobra izbira, če želite prihraniti pri računu za energijo.

Prednost teh hladilnikov je, da so običajno cenejši od nakupa dveh ločenih gospodinjskih aparatov. Cene hladilno-zamrzovalnih aparatov se lahko razlikujejo, vendar so pogosto cenejše od ločenega nakupa hladilnika in zamrzovalnika. To je lahko odlična možnost za tiste, ki imajo omejen proračun.

Hladilniki z zamrzovalnikom imajo običajno boljšo zmogljivost in učinkovitost zamrzovanja kot hladilniki brez zamrzovalnika. To pomeni, da bo hrana dlje časa ostala sveža in vam ne bo treba skrbeti, da bi se tako hitro pokvarila. Če vam je pomembna svežina hrane, je to vsekakor pomemben dejavnik.

Če iščete praktičen in priročen način za ohranjanje hladne hrane, je kombinacija hladilnika in zamrzovalnika odlična izbira. Pri nakupovanju upoštevajte te dejavnike in zagotovo boste našli popolno enoto za svoje potrebe.

Višje