3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Ventilatorji


Svež, hladen zrak v sobi: ventilator poskrbi za prijetnejše vroče poletne dni!

Ventilator v stolpu za prijetno temperaturo poleti

Zaradi vročih dni in soparnih noči je bivanje v zaprtih prostorih prava muka. Ventilator je smiseln nakup, da boste lahko spet lažje dihali. Različni ventilatorji ustvarjajo gibanje zraka in s tem hladilni učinek. Klarstein ima v svoji ponudbi različne modele, ki zagotavljajo pravo hlajenje za vsak prostor!

Welche Arten von Ventilatoren gibt es?

Po eni strani se ta razlika nanaša na oblikovanje. Na voljo:

  • Talni ventilatorji
  • Stolpni in stolpni ventilatorji
  • Stropni ventilatorji

Ventilatorji s cilindrično konstrukcijo so znani tudi kot cevni, stolpni ali stolpni ventilatorji. Na voljo so tudi stenski in namizni ventilatorji. Namizni ali stenski ventilator je vedno primeren, zlasti kadar je na voljo manj prostora.

Druga klasifikacija je opredeljena s tehniko delovanja ventilatorjev.

Katere vrste prezračevalnikov obstajajo?

  • Pri talnem ventilatorju so vrtljive lopatice nameščene v ohišju rešetke. Ko je naprava vklopljena, se lopatice zavrtijo, da zagotovijo dovod svežega zraka. Temperatura v prostoru je objektivno enaka, vendar je zrak zaradi gibanja za nekaj stopinj hladnejši. V prostoru ne boste več imeli občutka težkega in zamašenega zraka.
  • Pri stolpnem ali stolpičnem ventilatorju pa se zrak iz prostora vpihuje zadaj in izpihuje spredaj. Pri nekaterih modelih je na voljo več funkcij, na primer "normalno", "naravno" ali "spanje". To vam omogoča, da ustvarite individualen, svež vetrič. Zrak se pretaka na široko območje in še širše v enoti s preklopno funkcijo oscilatorja. Poleg tega je tak ventilator tih.
  • Centrifugalni ventilator je videti kot boben. Zrak se vpihuje skozi os motorja in ponovno izpihuje z zamikom 90°. Delovanje centrifugalnega ventilatorja je zelo dobro, zlasti v primerjavi z običajnimi ventilatorji. Naprava deluje tiho, vendar ima večje prostorske zahteve.
Namizni ventilator v beli barvi.

Ventilator z daljinskim upravljalnikom je še posebej praktičen in priročen, saj ga lahko upravljate kar z udobne mize ali kavča. Ventilatorji z daljinskim upravljalnikom so na voljo v različnih cenovnih razredih. Poleg tega je na voljo tudi ventilator z lučjo, ki zagotavlja posebno udobje kot stropni ventilator z daljinskim upravljalnikom.

Ventilator z upravljanjem z aplikacijo

V naši trgovini boste našli tudi naše ventilatorje z upravljanjem z aplikacijo. To pomeni, da lahko te ventilatorje upravljate prek povezave WiFi in naše aplikacije Klarstein App. Ti ventilatorji so v imenu izdelka označeni s črko "Smart". Zdaj jih lahko kar se da učinkovito nastavite prek pametnega telefona. Tam lahko na primer izbirate med različnimi močmi vetra, od močnega do šibkega, vse je mogoče. Različne načine, kot sta naravni način (gibanje zraka po navdihu narave) ali izjemno tihi način spanja, lahko priročno nastavite tudi prek pametnega telefona (tudi s časovnikom).
Ovládanie prostredníctvom dotykového ovládacieho panela alebo diaľkového ovládača je samozrejme pri týchto jednotkách stále možné. Details zu den Features und möglichen Einstellungen findest du auf der jeweiligen Produktseite.

Nakup ventilatorja - kaj je pomembno?

stropni ventilator 2 v 1 z osvetlitvijo.

Načeloma vse vrste enot zagotavljajo dober hladilni učinek. Stolpni ventilatorji se zadovoljijo z majhno površino, hladilni učinek pa je zelo prepričljiv in koristen tudi pri izjemno visokih temperaturah. Ko se zrak enakomerno odvaja, se v prostoru ohrani mirno ozračje. Vizualno se stolpni ventilatorji odlično prilegajo preglednemu komercialnemu okolju. Takšen model je prava izbira tudi, če imate raje sodoben, a hkrati umirjen dizajn.

Po drugi strani pa se pojavlja klasični ventilator z "retro šikom", ki je zelo dobro videti v številnih domovih. Učinek je prav tako dober, vendar bolj občutiš trepetanje kril. Na splošno pa lahko rečemo, da:

  • Za stalno uporabo v spalnici je najprimernejši stropni ventilator z načinom delovanja in tihim delovanjem.
  • Za stalno uporabo v različnih prostorih je najboljša izbira stolpni ventilator ali talni ventilator .

Pregled najpomembnejših točk ventilatorjev:

Stolpni ventilator Podstavni ventilator Stropni ventilator
Kako deluje Zrak iz prostora se vpihuje zadaj in izpihuje spredaj. Vrteče se lopatice v pokrovu rešetke zagotavljajo dovod svežega zraka. Topel zrak na višini recirkulira in se kot tok hladnega zraka sprošča nazaj navzdol.
Stromverbrauch 40 do 60 vatov 50 do 75 vatov 45 do 80 vatov
Funkcie Različni načini delovanja, daljinski upravljalnik, na voljo tudi z upravljanjem prek aplikacije Različni načini delovanja, daljinski upravljalnik, funkcija horizontalnega nihanja Različni načini uporabe, Fernbedienung, tudi 2-v-1 s svetilko.

V spletni trgovini Klarstein je na voljo široka izbira - ne glede na to, ali iščete cevni ventilator, radialni ventilator, stenski ventilator ali ventilator z daljinskim upravljalnikom, se najde ventilator za vsak okus. Vse enote seveda ponujajo izpopolnjeno tehnologijo in skrbno izdelavo. Klarstein ponuja tudi brezplačno dostavo in 60-dnevni rok za vračilo. Če imate dodatna vprašanja, vam nudimo dodatno pomoč na naši strani za pomoč .

Der Sommer kann kommen! Z nakupom ventilatorja ste na varni strani. Mimogrede: Klarstein ima v svoji ponudbi tudi stropne ventilatorje s svetlobo, ki prav tako poskrbijo za prijetno temperaturo in dober občutek bivanja!

Poleg tega boste ventilator našli v testu z drugimi klimatskimi napravami na naši spletni strani , ki je vodnik po klimatskih napravah

Wie viel Strom verbraucht ein Ventilator?

Ventilatorji imajo povprečno porabo energije približno 50-100 W. Manjši namizni ventilatorji imajo celo le okoli 30 vatov. To pomeni, da imajo ventilatorji v primerjavi z drugimi klimatskimi napravami, kot sta zračni hladilnik ali klimatska naprava, najmanjšo porabo energije.

Was ist der Unterschied zwischen Ventilator und Klimaanlage?

Ventilator zagotavlja kroženje zraka, ki se na koži občuti kot hlajenje. Klimatska naprava pa dejansko znižuje temperaturo v prostoru tako, da iz prostora črpa topel zrak, ga ohladi s hladilnim sredstvom in nato izpusti kot hladen zrak. Vendar so klimatske naprave tudi dražje in porabijo več električne energije.

Ali lahko zboliš zaradi ventilatorja?

Če ste nenehno v prepihu, ki ga povzroča ventilator, vam grozi poletni prehlad. Zato ventilatorja ni priporočljivo uporabljati v neprekinjenem delovanju ali ga stalno izpostavljati neposrednemu zračnemu toku. V zraku se lahko vrtinčijo tudi cvetni prah ali prašni delci, ki povzročajo težave alergikom.

Kje v prostoru je najbolje namestiti ventilator?

Naloga ventilatorja je prezračevanje prostora. Za to potrebuje svež zrak. Če je zunanja temperatura še vedno dovolj nizka, je priporočljivo postaviti ventilator v bližino odprtega okna, saj tako omogočite kroženje svežega zraka od zunaj v notranjost. Če pa je zunanja temperatura že previsoka, lahko ventilator namestite na prehodu v prostor, ki se trenutno ne uporablja, in tako zagotovite izmenjavo zraka. Zato je najbolje, da ventilator postavite s hrbtom proti odprtim vratom.
Višje