3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Hladilniki

Hladilniki in zamrzovalniki

Pri izbiri hladilnika in zamrzovalnika je treba upoštevati več dejavnikov, vključno z obliko, funkcijo in drugimi značilnostmi. Upoštevajte porabo hladilnika in zamrzovalnika ter njuno raven hrupa. Izberite pravo vrsto za svoj prostor. Katere parametre morata izpolnjevati hladilnik in zamrzovalnik?

Kako izbrati hladilnik?

Pri nakupu hladilnika ne razmišljajte le o zunanjih merah hladilnika. Poskrbite, da bo okoli njega dovolj prostora za ustrezno prezračevanje. Če vaš hladilnik nima dovolj prostora za odvajanje toplote, se mora bolj potruditi in porabiti več energije. Praviloma pustite vsaj 5 cm ob straneh in zadaj ter 10 cm na vrhu. V naših pregledih hladilnikov lahko poiščete razdalje, ki jih priporoča proizvajalec.

Pred nakupom hladilnika premislite, kaj vse boste še potrebovali v hladilniku. Če nameravate shranjevati velike krožnike ali steklenice vina, se prepričajte, da je v izbranem hladilniku dovolj prostora zanje. Za lažjo predstavo o prostornini hladilnika preverite njegove notranje mere:

 • izmerite širino, višino in globino prostora, v katerem bo hladilnik nameščen
 • izmerite prostor, potreben za enostavno odpiranje vrat in predalov
 • oddaljenost hladilnika od ostalega pohištva

Če boste hladilnik ali zamrzovalnik tesno zaprli, boste na dolgi rok prihranili denar za promet. Hladilnik z zamrzovalnikom se bo moral bolj potruditi, da bo ostal hladen. Pravilo je 5 cm ob straneh in 10 cm zadaj.

Vrste hladilnikov

Kombinirani hladilniki

Kombinirani hladilniki so hladilniki, ki "združujejo" hladilnik in zamrzovalnik. Ta vrsta hladilnika se zaradi svoje praktičnosti nahaja v večini domov. Ponuja idealno ravnovesje med udobjem, funkcionalnostjo in ceno.

Ena od prednosti te vrste hladilnika je, da je običajno najcenejša možnost na trgu. Če iščete cenovno ugoden hladilnik, potem je ta vrsta vsekakor primerna za vas. Še ena prednost tega hladilnika je njegovo enostavno upravljanje. Nič več se ne ukvarjajte z dvema različnima enotama - s tem hladilnikom je vse na enem mestu.

Tudi pri tej vrsti hladilnika je na voljo veliko možnosti. Ne glede na to, ali iščete majhen ali velik hladilnik, boste lahko našli nekaj, kar bo ustrezalo vašim potrebam.

Hladilnik z zamrzovalnikom je praktičen glede na prostor v kuhinji. Prostora hladilnika in zamrzovalnika sta ločena z ločenimi vrati. Prostostoječi kombinirani hladilnik je najpogostejša vrsta hladilnika z največjim številom funkcij za vaš prostor. Za oblikovalski videz kuhinje je vgrajen kombinirani hladilnik, ki je nameščen neposredno v omari.

Ta vrsta hladilnika je idealna za večje zaloge hrane. Če želite shraniti veliko hrane, boste v tem hladilniku našli dovolj prostora za vso družino.

Hladilniki za pijače

Hladilniki za pijačo: Če želite poskrbeti, da bodo vaše pijače ustrezno ohlajene, vam priporočamo uporabo barskega hladilnika. Ti hladilniki so zasnovani posebej za hlajenje pijač in bodo na pravi temperaturi ohranili ne le limonade, temveč tudi pivo in vino.

Pri izbiri barskega hladilnika je treba upoštevati, koliko steklenic potrebujete za shranjevanje. Vsaka vrsta hladilnika ima drugačno zmogljivost. Če iščete hladilnik, v katerem lahko shranite veliko količino vina, piva ali drugih pijač, morate izbrati hladilnik z večjo prostornino:

 • Prostornina hladilnikov za pijačo je običajno od 60 do 250 litrov
 • Prostornina steklenic vina se običajno navaja v številu steklenic. imajo prostornino, ki je običajno podana v številu steklenic in imajo zmogljivost do 200 kosov.

Minibari

Minibari: Med druge vrste hladilnikov za pijačo spadajo minibari. Ti hladilniki so posebej zasnovani mini hladilniki za hlajenje pijač, ki se večinoma uporabljajo v nastanitvenih objektih. To so običajno hladilniki pod pultom. Nekatere imajo steklena vrata za boljši vpogled v vsebino.

Kako izbrati zamrzovalnik?

Pri izbiri zamrzovalnikov je treba upoštevati več dejavnikov. Pomembna sta velikost in vrsta zamrzovalnika (policni ali namizni). Drugi dejavniki, ki jih je treba upoštevati, so zmogljivost zamrzovalnika in funkcije, ki jih ponuja. Koliko hrane hranite v hladilniku ali zamrzovalniku in koliko ljudi je v vašem gospodinjstvu - velikost izberite po litrih. Za enega družinskega člana je uporabna prostornina za hlajenje 70 l, za zamrzovanje pa približno 25 l.

 • Hladilnik z zamrzovalnikom višine 140-170 cm je primeren za družino z 1-2 otrokoma
 • Za družino s 3-5 člani je idealen hladilnik z zamrzovalnikom višine 180 cm in več
 • Za velike družine je priporočljiv ameriški hladilnik z zamrzovalnikom velike prostornine

Pomemben je hiter dostop do najljubših živil. Hladilnik ima drsne police na notranji strani vrat, nastavljive predale na vratih in predal za mlečne izdelke. V predelu za meso mora biti nižja temperatura kot v preostalem delu hladilnika, po možnosti z ločenim nadzorom temperature.

Nekateri modeli hladilnikov imajo namenske predale za shranjevanje posebej visokih predmetov ali krožnikov.

Poiščite funkcije, ki jih boste uporabljali

 • Ali ima posodo za vodo in led?
 • Nastavljive nožice za vodoravno namestitev naprave. Kolesca za enostavno premikanje.
 • Nastavljiva temperatura
 • Območje hitrega hlajenja - v bližini izhoda hladnega zraka. Uporabno za hitro hlajenje pijač.
 • Otroško varovalo - uporabno za avtomate za vodo, avtomate za led, regulatorje temperature in predale, ki jih je mogoče zakleniti.
 • Pametni hladilnik omogoča povezavo s pametnim telefonom. Ima napredne funkcije in omogoča daljinski nadzor.

Na katere ključne parametre je treba biti pozoren?

Poraba energije - Večji hladilnik ali zamrzovalnik porabi več energije kot manjši. Sveža živila je treba shranjevati pri temperaturi med 0 °C in 4 °C. Zamrznjena živila na okoli -18 °C. Z izbiro učinkovitega hladilnika boste prihranili denar. Razred energijske učinkovitosti vam pove, kakšni bodo vaši tekoči stroški, in izračuna porabo energije v kilovatnih urah na leto.

Hrup - Hladilniki in zamrzovalniki pri normalnem delovanju običajno delujejo pri 35 dB. Pri nekaterih hladilnikih se lahko poveča hrup ob zagonu kompresorja, samodejnem odmrzovanju, zagonu električnega ventilatorja ali drugih temperaturnih spremembah.

Čiščenje - Izberite gladke površine, ki so enostavne za čiščenje. Preverite, ali lahko predale in police enostavno odstranite, ko jih je potrebno očistiti.

Višje