3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Vgradni vinske vitrine


Vgrajen hladilnik za vino

Funkcionalnost se v vgradnem hladilniku za vino sreča z eleganco. Preprosto ga lahko vključite v obstoječi dizajn kuhinje in dnevne sobe ter shranite svoja vrhunska vina pri optimalni temperaturi. Vgradni hladilniki za vino tako izpolnjujejo visoke zahteve strastnih ljubiteljev vina. V naši ponudbi boste našli številne prefinjene hladilnike, ki poudarijo tudi estetiko vinskih steklenic in poskrbijo za odlično vzdušje v prostoru.

Različne vrste vgradnih hladilnikov za vino

Za prilagoditev različnim željam in potrebam uporabnikov v naši ponudbi predstavljamo več vrst vgradnih hladilnikov za vino. Spodaj lahko najdete nekaj različic iz obstoječe ponudbe.

Vgradni hladilnik za vino z dvema hladilnima območjema: Ta model ima dve ločeni temperaturni območji za shranjevanje vinskih steklenic. Tako lahko različne vrste vina shranjujete v optimalnih pogojih in ga gostom ponudite primerno ohlajenega. Eno izmed območij je običajno namenjeno rdečim vinom in ima nekoliko višjo temperaturo (od 12 do 18 °C). Drugo območje se uporablja za shranjevanje belih vin, penečih vin in šampanjca ter ima nižjo temperaturo (običajno med 5 in 12 °C). Neodvisno uravnavanje temperature vgradnega hladilnika za vino z dvema hladilnima območjema zagotavlja, da lahko nastavite želeno temperaturo v vsakem hladilnem območju ločeno.

Vgradni hladilnik za vino s širino 60 cm: Ti vgradni hladilniki za vino so zasnovani za vgradnjo v standardne kuhinjske elemente s širino 60 cm. Harmonično se vključijo v obstoječe kuhinjske enote in tako ponujajo prostorsko varčno rešitev. To je še posebej pomembno, če je prostor v kuhinji omejen. Zaradi ozke širine 60 cm lahko vgradni hladilnik za vino brez težav postavite na različna mesta - odvisno od vaših želja.

Kombinirani vgradni hladilniki za vino z zamrzovalnikom: Nekateri aparati imajo poleg prostora za steklenice vina vgrajen tudi zamrzovalnik. Ta možnost je praktična, če želite shranjevati zamrznjeno hrano in vino.

Vgradni hladilniki za vino s steklom z UV-zaščito: Posebno steklo v vratih vgradnega hladilnika za vino blokira UV-žarke in preprečuje škodljiv vpliv svetlobe na kakovost vina.

Čemu so namenjeni vgradni hladilniki za vino?

Glavni namen vgradnih hladilnikov za vino je ustvariti popolno okolje za shranjevanje vinskih steklenic. Osnovna merila za ohranjanje kakovosti vina so uravnavanje temperature, vlage in svetlobe. Stabilne temperaturne razmere pripomorejo k pravilnemu procesu zorenja. To omogoča, da se okus vina med postopkom hlajenja še bolj razvije, hkrati pa imate dober pregled nad zalogami vina. Estetska predstavitev vaše zbirke vin je primerna tudi za prireditve in družabna srečanja. V vgradnem hladilniku za vino s steklenimi vrati, odpornimi na UV-žarke, lahko gostje vidijo, katera vina jim lahko postrežete pri najboljši temperaturi. Praktične prednosti: hladilnik se popolnoma prilega vaši notranjosti.

Zakaj kupiti vgradni hladilnik za vino

Jasno je, zakaj poznavalci kupijo vgradni hladilnik za vino. Vgradni hladilniki za vino vam omogočajo priročen dostop do vinskih steklenic, ne da bi morali odpreti običajni hladilnik za živila. Zlasti odlično so tisti, ki omogočajo različna hladilna območja, saj zagotavljajo najboljšo temperaturo različnih vrst vina. Modeli s steklenimi vrati pa poleg navedenega vino še čudovito predstavijo.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kako namestiti vgradni hladilnik za vino?

Preverite dimenzije v svoji kuhinji in ga priključite v ustrezno vtičnico. Prepričajte se, da napetost ustreza proizvajalčevim specifikacijam.

Katere so prednosti vgradnih hladilnikov za vino v primerjavi s prostostoječimi modeli?

Gre za prostorsko varčne naprave, ki jih je zelo preprosto vključiti v kuhinjo.

Kako očistiti hladilnik za vino?

Če opazite nakopičen led, napravo izklopite in jo odmrznite. Nato notranje površine obrišite z mehko krpo in nežnim detergentom.

Ali moj hladilnik potrebuje več temperaturnih območij?

To je odvisno od tega, katere sorte vina želite shraniti. Če shranjujete rdeča in bela vina, vam priporočamo napravo z dvema temperaturnima območjema.
Višje