Vinske vitrine

Vinoteke

Hladilniki za vino so funkcionalen in oblikovalsko dovršen del sodobnega bivalnega prostora. Če iščete kombinacijo sloga in kakovosti, je hladilnik za vino nemške oblikovalske znamke Klarstein prava izbira.

Ali veste, kako pravilno shranjevati vino?

Če želimo vino hraniti dlje časa, je pomembno, da steklenice hranimo v vodoravnem položaju. Vendar se pogosto odločimo za navpični položaj zaradi pomanjkanja prostora v hladilniku. Toda ali ste vedeli, da se pri navpičnem shranjevanju steklenic pluta izsuši in posledično zmanjša svoj volumen? Z zmanjšanjem prostornine se pluta ne prilega več temeljito steklenici in pride do oksidacije vina.

Prav tako bodite pozorni na pravilno vlažnost, priporočljivo je 50-80 %. Če bi vino shranjevali v preveč suhem prostoru, bi se pluta izsušila in, kot smo pojasnili zgoraj, bi prišlo do oksidacije vina. Prevelika vlažnost lahko povzroči nastanek plesni.

  • Vinoteke lahko vino ohladijo na idealno temperaturo
  • So odličen način za shranjevanje več steklenic vina
  • Domači avtomati za vino imajo zmogljivost od 8 do več kot 100 steklenic
  • Omogočajo shranjevanje steklenic vina v pravilnem položaju, tj. ležeče
  • Hladilniki za vino ščitijo vino pred plesnijo
  • Zagotavljajo tudi zaščito pred oksidacijo vina
  • Na trgu je na voljo široka paleta domačih vinskih omar z enim temperaturnim območjem - eno-conske vinske omare in več-conske vinske omare - dvo-conske ali več-conske vinske omare
  • Več-conski hladilniki za vino lahko zaradi ločenih temperaturnih območij hkrati ohladijo več vrst vina na različne temperature

Kaj morate upoštevati pred nakupom vinske kleti?

1. Koliko vrst vina morate hladiti hkrati?

Glede na število različnih vrst vina, ki jih želite postreči v svojem domu, izberite, ali potrebujete več-conski hladilnik z ločenimi temperaturnimi conami, ki jih lahko ohladite na različne temperature glede na vrsto vina, ali pa je vaša izbira eno-conski hladilnik za vino, namenjen za 1 vrsto vina?

2. Kakšna zmogljivost vinske kleti vam ustreza?

Vinske omare so na voljo v različnih velikostih, ki ustrezajo zahtevam tako pravih ljubiteljev vina kot tistih, ki vino pijejo le občasno. Ste ljubitelj vina? Potem izberite vinsko klet z zmogljivostjo 100 steklenic, če pa vino pijete le občasno, bo zadostovala manjša domača vinska klet z zmogljivostjo 8-16 steklenic.

3. Kje želite postaviti vinoteko?

Poznamo dve vrsti vinskih omar - vgradne ali talne vinske omare. V obeh primerih pa velja pravilo, da vinoteka ne sme biti izpostavljena neposredni sončni svetlobi. Pomembno je tudi, da je na zadnji strani vinoteke dovolj prostora za odvajanje toplote, da se prepreči pregrevanje. Nenazadnje razmislite o določenem prostoru v vašem domu, kam želite postaviti omaro za vino, da zagotovite priročno odpiranje vrat in dober dostop, da ne boste po nepotrebnem tvegali razbitja steklenic vina zaradi utesnjenega prostora.

4. Kako naj bo videti vaša vinoteka?

Naši oblikovalski stroji iz podjetja Klarstein iz Nemčije ponujajo različne materiale, ki se popolnoma prilegajo vaši notranjosti. Boste izbrali nerjaveče jeklo, steklo ali les? S praktičnega vidika so kromirane žične police cenejša možnost, lesene police za vino pa imajo funkcijo vzdrževanja optimalne vlažnosti.

Ste ljubitelj zabave in želite svoje bližnje razveseliti s pijačo, ki ni vino? Oglejte si tudi našo ponudbo domačih pivovarn ali točilnic za pivo.

Višje