Kuhinjske nape

Nape

Napa je pomemben del vsake kuhinje, saj odstranjuje vonjave, dim in škodljive delce iz zraka, ki ga vdihavate med kuhanjem. Zmogljivi ventilatorji zrak okoli kuhalne plošče vpihujejo skozi filtre ali kanale in ga odvajajo iz prostora. Dim, toplota, vlaga, mikroskopski delci hrane in druge nečistoče se popolnoma filtrirajo iz kuhinje, da se prepreči kontaminacija zraka ali hrane.

Kakšno vrsto nape izbrati?

Stenska kuhinjska napa

Pod omarico in vgrajena napa

Nameščen je na spodnji strani omarice nad štedilnikom ali kuhalno ploščo, tako da sploh ne posega v oblikovanje kuhinje. Cev je skrita za vrati omare. Nape pod omarico uporabljajo primarne zračne filtre za čiščenje zraka, ne da bi ga odvajale na prosto. Če imate raje praktičnost, je idealna rešitev napa pod omarico. Pri izbiri je poudarek na pravilni velikosti, ki mora natančno ustrezati prostoru, v katerega bo vgrajena napa. Vgrajena napa ima dobro zmogljivost.

Kuhinjska napa za kuhinjski otok

Če je kuhalna plošča sredi kuhinje brez okoliških sten, so zahteve glede pretoka zraka za kuhinjske nape nekoliko drugačne. Otočna napa pokriva večjo površino nad kuhalno ploščo ali štedilnikom. Otočna napa se odvaja v strop in ni nameščena na steno. Idealno za večje oblikovalske kuhinje.

Dimniška kuhinjska napa

Dimniško napo lahko namestite na steno nad kuhalno ploščo ali štedilnikom, njen dimnik pa poteka po steni do stropa. Če imate nad napo omarice, jih boste morali odstraniti, da bo kaminska napa pravilno nameščena in delovala. Dimniška napa v vsaki kuhinji doda sodoben dizajn.

Izvlečna napa

Za trendovski videz kuhinje so nape opremljene s teleskopsko tehnologijo, ki omogoča, da se napa skrije, ko ni v uporabi. Izvlečna napa sega za kuhalno ploščo v spodnjo omarico. S pritiskom na gumb začne napa delovati. Izvlečna Napa je primerna za kuhinje z odprto zasnovo ali majhne domove, v katerih je treba prihraniti vizualni prostor.

Funkcije nape

Moč ventilatorja - velikost prostora določa, kako močan mora biti ventilator nape, da prepreči močne vonjave po kuhanju

Raven hrupa nape - Izjemno zmogljive nape imajo lahko visoko raven hrupa. Upoštevajte hrup nape. Podana je v dB. Tiho delovanje je približno 50 dB.

Hitrost ventilatorja - najpogosteje v 3 stopnjah. Pri uporabi enega gorilnika zadostuje nizka hitrost. Če uporabljate vse, boste potrebovali najvišjo hitrost.

Razsvetljava - možnosti osvetlitve nad štedilnikom so pomembne. Vključujejo lahko žarnice LED, žarnice z žarilno nitko ali halogenske žarnice.

Časovnik - ta funkcija samodejno izklopi ventilator.

Toplotni senzorji - ko se temperatura okoli kuhalne plošče dvigne, se kuhinjska napa vklopi ali preklopi na višjo nastavitev za hitrejše prezračevanje.

Izbira nape glede na vrsto prezračevanja

Napa s sistemom za prezračevanje zrak odvaja po kanalih. Če imate sistem z zračniki, je najbolje, da kuhinjsko napo namestite na zunanjo steno. Ta metoda je najučinkovitejša.

V napah brez prezračevalnega sistema se zrak filtrira, prečisti in nato usmeri ven. Ti sistemi potrebujejo več vzdrževanja s čiščenjem in menjavo filtrov.

Višje