3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Otočne nape

Otočne nape

Otočne in sobne nape so odlična izbira za tiste, ki želijo imeti kuhinjo brez dima in vonjav. Nameščene so na sredini prostora, zato so idealne za večje prostore. Otočne nape so na voljo v različnih slogih in jih lahko prilagodite tako, da ustrezajo dekorju vaše kuhinje.

Pri izbiri sobne nape je treba upoštevati velikost prostora in vrsto potrebnega prezračevanja. Otočne nape se lahko odvajajo v zunanjost ali pa so recirkulacijske. Recirkulacijski modeli s filtri odstranjujejo dim in vonjave iz zraka, prezračevalni modeli pa zrak odvajajo neposredno navzven.

Prostorske nape so izdelane iz različnih materialov, vključno z nerjavnim jeklom, steklom in lesom. Poleg stenskih nape ponujamo tudi otočne nape, nape za vgradnjo pod omarico in vgradne nape, dimniške nape ali izvlečne nape.

Prednosti otočnih nap:

 • Ni je treba namestiti neposredno na steno.
 • Odličen dizajn - otočne nape so eden najbolj elegantnih kuhinjskih aparatov, ki se popolnoma prilega celotnemu slogu kuhinje.
 • So zelo zmogljivi in učinkovito izločajo paro in nečistoče iz zraka.
 • Primerne so tudi za večje in prostornejše kuhinje.

Slabosti:

 • So dimenzijsko velike.
 • Bolj zapletena namestitev naprave.
 • V primerjavi z drugimi modeli so razmeroma drage.

Kako izbrati napo za kuhinjski otok

 • Material - Priporočamo, da izberete material, ki je prijeten na pogled in se dobro čisti.

 • Moč - Ugotovite, kako močna je napa. Pri izbiri velja pravilo, da mora biti napa sposobna očistiti celotno kuhinjsko površino v eni uri, pomnoženo z 10. Proizvodnja je podana v m3/uro.

 • Hrup - Ta vrednost je podana v decibelih (dB) in določa, koliko hrupa povzroča določena otočna napa. Za boljšo predstavo je navedena raven hrupa, ki ga povzroča šumenje listja - približno 60 dB.

 • Oblikovanje - Izberite kuhinjsko napo, ki se ujema s celotnim videzom vaše kuhinje.

 • Cena - dobro razmerje med ceno in kakovostjo.

 • Recirkulacijska ali odvodna napa

Če želite izvedeti več o teh parametrih, glejte >stenske nape.

Recirkulacijska in izpušna napa

Recirkulacijska prostorska napa

Recirkulacijsko odsesavanje je vrsta odsesavanja, ki se uporablja, kadar nape ni mogoče priključiti na dimnik ali kanal. Hlapi se ne odvajajo iz hiše navzven, temveč otočna napa zrak iz kuhinje vsrka vase, ga očisti skozi filter in vrne nazaj v prostor.

Slabost te zasnove je potreba po čiščenju filtrov, ki ga je treba opraviti vsaj enkrat na 6 mesecev, v primeru velike onesnaženosti pa še pogosteje. Prednosti recirkulacijskih nap so, da so cenejše od drugih vrst odsesavanja in jih je mogoče brez večjih zapletov namestiti v vsako kuhinjo. Njihova glavna pomanjkljivost pa je, da zahtevajo redno vzdrževanje. Takšne filtre lahko najdete tudi na spletni strani dodatki in filtri za nape.

Odtočna napa za kuhinjski otok

Izpušna otočna napa je vrsta kuhinjske nape, ki je običajno priključena na dimnik ali kanal za odvajanje pare in drugih kuhinjskih hlapov na prosto. Nape so na voljo v različnih velikostih in slogih, vendar je večina zasnovana za namestitev pod omarico ali drugo zgornjo površino.

Izpušne nape imajo običajno enega ali več maščobnih filtrov, ki zajemajo maščobo in druge delce iz zraka, filtriran zrak pa se nato odvaja zunaj doma. Otočne nape so pomemben del vsakega kuhinjskega prezračevalnega sistema in pomagajo ohranjati zrak v kuhinji čist in brez škodljivih hlapov.

Kako daleč mora biti napa od kuhalne plošče?

Na to vprašanje ni dokončnega odgovora, saj je idealna razdalja med otočno napo in kuhalno ploščo odvisna od vrste kuhalne plošče. Za keramične kuhalne plošče je priporočljiva razdalja vsaj 60 cm, za plinske kuhalne plošče pa je idealna razdalja vsaj 80 cm. Za določitev idealne razdalje za vaš model kuhinjske nape je treba preučiti navodila za uporabo nape.

Višje