3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Infrardeči grelniki

289 Izdelek

heizpanel infrarot-heizung 850 watt Wandmontage

Infrardeči grelniki zagotavljajo takojšnjo toploto in prijetno notranjo klimo. Grelne plošče so priljubljene na primer v kopalnicah, saj znatno povečajo udobje pri uporabi. Mrzla kopel zjutraj ali dolgo čakanje, da se soba ogreje, sta stvar preteklosti. Poleg tega so tu še druge prednosti, kot je enostavna namestitev teh infrardečih grelnikov.

Ciljno usmerjeno in učinkovito ogrevanje z infrardečim ogrevanjem

Način delovanja infrardečega ogrevanja se bistveno razlikuje od načela delovanja običajnih konvekcijskih grelnikov. Običajni radiatorji ogrevajo zrak v prostoru, ki se najprej dvigne do stropa: zato potrebujejo veliko časa, da ogrejejo celoten prostor. Infrardeči grelniki pa temeljijo na infrardečih žarkih, ki se v trenutku segrejejo na različnih trdnih telesih, kot so ljudje in stene. Ni čakanja, prebivalci uporabljajo potrebno toploto takoj po vklopu. Predvsem v kopalnici je prednost očitna: uporabniki zjutraj vstopijo v hladno kopalnico, vklopijo infrardeči grelnik in brez nepotrebnega čakanja uživajo v idealni temperaturi. Drugi tipični prostori za infrardeče ogrevanje so kuhinja, bralni kotički v dnevnih sobah in prostori, v katerih ni običajnega radiatorja.

Infrardeči grelniki uporabljajo energijo učinkoviteje kot običajni sistemi: ocenjuje se, da se približno 95 % energije, ki jo absorbira infrardeča plošča, pretvori v toploto. Pri izbiri infrardečega grelnika ali infrardeče ogrevalne plošče je zato treba izračunati potrebno moč ne le glede na velikost prostora, temveč tudi glede na energijski razred stavbe ter upoštevati toplotno izolacijo in višino stropa.

V povprečju je potrebnih približno 300 vatov na 5 kvadratnih metrov: Čeprav so električni infrardeči radiatorji zasnovani kot dopolnilna rešitev glavnega ogrevalnega sistema, lahko, če želite prostore ogrevati izključno z infrardečimi paneli, upoštevate naslednjo tabelo:

Velikost Energija
10 m² 600 W
18 m² 1080 W
25 m² 1500 W
30 m² 1800 W

Nakup infrardečega ogrevanja: veliko prednosti, malo slabosti

Nekateri trdijo, da so obratovalni stroški infrardečih grelnikov visoki. Vendar to velja le, če uporabniki s to tehnologijo trajno ogrevajo velike prostore. Kupci infrardečega ogrevanja prihranijo na obratovalnih stroških pri številnih drugih aplikacijah. Hitro ogrevanje v občasno uporabljenih prostorih, kot je kopalnica, je z infrardečim grelnikom cenejše. Stanovalci med bivanjem pustijo ogrevalno ploščo le prižgano, medtem ko se morajo pri konvekcijskem ogrevanju intenzivno ogrevati. V vseh visokih sobah je tudi cenovna prednost. Konvekcijski grelniki se zaradi dviganja toplega zraka segrevajo dlje časa; takojšnji infrardeči žarki so boljša rešitev. Poleg tega so stroški nakupa infrardečega grelnika veliko nižji od stroškov nakupa običajnega radiatorja, zato so infrardeči grelniki idealni za prostore brez nameščenega ogrevanja. Infrardeče oddajnike lahko namestite na steno ali celo na strop.

Podrobnejši pregled različnih električnih grelnikov (vključno z infrardečim grelnikom v testu) in njihovega delovanja je na voljo v priročniku Klarsteinovega električnega grelnika .

Inovativni modeli v tej trgovini še povečujejo energetsko učinkovitost. Imajo termostate, tedenske časovnike, samodejne izklope in se odzivajo na odprta okna. Vse te komponente zagotavljajo energetsko učinkovito porabo. Poleg tega lahko lastniki visokokakovostni infrardeči grelnik s termostatom in drugimi dodatki vključijo v rešitev pametnega doma.

Številni razlogi za nakup infrardečega grelnika

Poseben način delovanja infrardečega grelnika ima še eno prednost: za razliko od konvekcijskih grelnikov grelne plošče ne vžigajo prahu. S tem zmanjšate napor pri čiščenju prostora in poskrbite, da bodo alergiki zadovoljni. Poleg tega so ti inovativni grelniki tihi. Poleg tega ne potrebujejo skoraj nič prostora, kar je prednost zlasti v majhnih prostorih. Omeniti velja preprosto in hitro namestitev: edini delovni korak je pritrditev na steno ali namestitev grelne plošče in priključitev na vtičnico. Obrtnik ni potreben, stroški namestitve so odpravljeni. Enako velja za infrardeče stropno ogrevanje.

Polepšajte bivalni ambient: infrardeče ogrevanje s slikoKlarsteinWonderwall

Air Art Inteligentno

infrardeče ogrevanje s sliko">

V tej trgovini lahko kupci kupijo infrardeče grelnike, ki združujejo impresivno funkcionalnost in privlačen dizajn. Če želite v svoje prostore vnesti barvite vizualne poudarke, je najbolje kupiti ekskluzivni grelnik za slike. Za te infrardeče grelnike so značilni umetniško izdelani motivi na celotni sprednji strani, kot je slavna slika "Zvezdnata noč" slikarja van Gogha ali sodobni grafični vzorci. Alternativa infrardečemu slikovnemu grelniku je zrcalni grelnik, ki je hkrati grelnik in ogledalo.


Višje