3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kuhalne plošče

237 Izdelek

Kuhalne plošče

Kuhalna plošča je eden od osnovnih gospodinjskih aparatov, brez katerega ne more obstajati nobena kuhinja. Zato ne smete podcenjevati izbire kuhalne plošče. Glavna naloga vsake kuhalne plošče je proizvajanje toplote, potrebne za kuhanje. Toda zaradi napredne tehnologije lahko kuhalne plošče vsakodnevno kuhanje spremenijo v doživetje.

Kako izbrati steklokeramično kuhalno ploščo?

Na trgu so na voljo tri vrste kuhalnih plošč: plinske, keramične in indukcijske. V nadaljevanju navajamo njihove osnovne značilnosti, prednosti in slabosti.

Kuhalne plošče na plin

Plinske kuhalne plošče uporabljajo plin kot vir toplote. Ta vrsta kuhalne plošče je še posebej priljubljena, ker je cenovno ugodna in se hitro segreje. Poleg tega dobro nadzorujejo plamen, kar je pri kuhanju bistvenega pomena. Plinske kuhalne plošče se s šobami priključijo na propan-butan in zemeljski plin. Modeli na propan-butan so primerni za kraje, kjer ni priključka na zemeljski plin, na primer tudi za hišo. Vendar imajo plinske kuhalne plošče tudi nekatere slabosti. Če pride do uhajanja plina, so lahko nevarni, zato jih je treba redno čistiti, da se v njih ne nabirata maščoba in umazanija. V primerjavi z drugimi kuhalnimi ploščami jih je tudi težje namestiti.

Steklokeramične kuhalne plošče

Steklokeramična kuhalna plošča je najboljša izbira za sodobne kuhinje. Ta vrsta kuhalne plošče ima številne posebne funkcije, ki olajšajo kuhanje. Izberete lahko možnost brez okvirja, ki se zlije s površino kuhinjskega pulta, ali možnost z okvirjem iz nerjavečega jekla, ki varuje kuhalno ploščo pred mehanskimi poškodbami. Druge značilnosti keramičnih kuhalnih plošč so: hiter vklop, gladka površina, ki jo je enostavno čistiti, upravljanje na dotik ali časovnik. Steklokeramične kuhalne plošče so enostavne za uporabo in vzdrževanje.

Indukcijske kuhalne plošče

Indukcijske kuhalne plošče so z ekonomskega vidika odlična izbira, saj imajo v primerjavi z drugimi vrstami kuhalnih plošč manjšo porabo energije. Izguba toplote med kuhanjem je le 10 %, zato prihranite pri računu za energijo. Segrejejo se šele, ko je na njih postavljena posoda za kuhanje, zato se energija ne izgublja. Sodobne funkcije, kot so upravljanje na dotik in časovniki, omogočajo še bolj priročno uporabo indukcijskih kuhalnih plošč. Edina pomanjkljivost je, da morate uporabiti posebne posode z magnetnim dnom.

Pri izbiri keramične kuhalne plošče morate upoštevati nekaj stvari:

  • Otroške varnostne ključavnice: Če imate otroke, boste cenili kuhalno ploščo, ki ima otroške varnostne ključavnice. Gre za upravljanje na dotik, ki otrokom preprečuje spreminjanje nastavitev ali vklop kuhalne plošče.

  • Dual zone: Uporabno je tudi dvo-območje. To sta dve kuhališči na večini keramičnih plošč, pri čemer je manjše kuhališče znotraj večjega.

  • Časovnik: Časovnik kuhalne plošče vam pomaga, da imate vse pod nadzorom.

  • Power Boost: Nekatere kuhalne plošče imajo posebno funkcijo Power Boost, ki je idealna za peko mesa ali cvrtje.

  • Združljivost: Plinske in keramične kuhalne plošče so združljive z vsemi ponvami, indukcijske kuhalne plošče pa so združljive le z indukcijskimi ponvami.
Višje