3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kavni aparati

Kavomati

Osnovni koncept vseh aparatov za kavo je enak. Zmleta kava se poveže z vodo, ki iz zrn izvleče okus. Voda odteče skozi zrna, ki so v filtru, tako da se v skodelico dostavi kava brez zrn. Postopek se zdi preprost, vendar so lahko rezultati pri različnih aparatih za kavo različni.

Koliko kave boste pripravili?

Za začetek morate upoštevati, koliko kave popijete na dan. Če ljudje v vašem gospodinjstvu zaužijejo od 5 do 10 skodelic na dan, kupite večji aparat za kavo z večjim rezervoarjem za vodo in večjo posodo za kavo. Večina rezervoarjev za vodo ima prostornino od 0,5 do 2,5 litra. Bolj kot je stroj obsežen, višja je njegova nakupna cena.

Kakšno kavo najraje pijete?

Pomemben dejavnik je tudi vrsta kave, ki jo pijete vsak dan. Nima smisla kupovati običajnega kavnega aparata, razen če imate raje kapučino ali latte. V tem primeru si kupite aparat za espresso.

Potrebujete mlinček za kavo?

Sveže mleta kava je skoraj vedno bogatejša in okusnejša. Z mlinčkom, ki je vgrajen v aparat za kavo, lahko vedno uporabljate mleto kavo. Če vam ni pomembna intenzivnost kave, lahko preprosto model brez mlinčka za kavo.

Vrste aparatov za kavo

Aparati za kapljično kavo

Aparati za kapljično kavo so preprosti za uporabo in omogočajo izbiro lastnih kavnih zrn. Pripravite lahko čisto kavo, aromatizirano kavo ali kavo brez kofeina. Zmešate lahko svojo mešanico kave ali dodate več ali manj mlete kave, da prilagodite njeno jakost. Aparati za kapljično kavo so preprosti stroji s stikalom, ki segreje vodo in jo skupaj s kavo prelije v filtrirno košaro. Nekateri modeli so opremljeni z vgrajenim mlinčkom za mletje polnovredne kave.

Aparat za kavo Espresso

Specializirani aparat za espresso so na voljo od cenejših modelov do vrhunskih, odvisno od tega, kako zahtevni ste. Izbirate lahko med različnimi modeli, ki ustrezajo vaši kuhinji in življenjskemu slogu. Priprava espressa v aparatu za kavo je preprosta in hitra. S kavnim aparatom z vzvodom pripravite enako kavo kot z avtomatskim aparatom, le da je cenejša. Pomembno je vzdrževanje in redno čiščenje. Kava je pripravljena iz sveže zmletih kavnih zrn.

Funkcije kavomatov

Funkcija izbire - nekateri aparati za kavo imajo prednastavljen izbor pijač, ki ustreza vašim željam. To pomeni, da bo aparat samodejno izdal pravo količino kave z določeno jakostjo.

Velikost rezervoarja za vodo - če pripravljate več kave naenkrat, izberite aparat za kavo z najmanj 1,5-litrskim rezervoarjem za vodo, sicer ga boste morali vedno znova polniti.

Program za odstranjevanje vodnega kamna - z rednim čiščenjem in odstranjevanjem vodnega kamna boste poskrbeli, da bo naprava delovala dlje. Stroji ponujajo samodejne programe čiščenja, ki vam olajšajo delo.

Penilnik - omogoča pripravo kapučina in latteja, kot ga dobite v kavarni. Če ne marate mleka v kavi, se mu izogibajte.

Samodejni izklop - uporabna funkcija za samodejni izklop kavnega aparata po določenem času. Tako preprečite, da bi se kava zažgala, če ga pozabite izklopiti.

Vodni filter - trda voda lahko poškoduje kavni aparat in ga zamaši. Filter vam bo pomagal vzdrževati delovanje kavnega aparata in zagotavljal svežo vodo.

Moč kave - funkcija izbire moči kave. Nekateri ljubitelji kave obožujejo močan okus temne kave, medtem ko imajo drugi raje blažji in svetlejši okus.

Višje