3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Aparati za sladoled

Aparati za izdelavo sladoleda

Aparat za pripravo sladoleda ali sladolednik je razmeroma preprosta naprava, ki vam omogoča uživanje v kakovostnem sladoledu v udobju vašega doma. Priprava sladoleda s tem pomočnikom vam bo vzela le 40 minut. Aparat za pripravo sladoleda in aparat za pripravo ledu sta med kuhinjskimi aparati, ki jih boste cenili predvsem v poletnih mesecih.

Kako deluje aparat za pripravo sladoleda?

Sladoledar deluje tako, da sladoled ohladi in premeša, tako da se pripravljena tekoča zmes spremeni v sladoled mehke in puhaste teksture, ki ga lahko takoj postrežete.

Aparati za pripravo sladoleda imajo zelo dobro izolacijo. V sami napravi je priročna metlica, ki popolnoma zmeša mešanico. Aparati za pripravo sladoleda večinoma uporabljajo elektriko kot vir energije, obstajajo pa tudi aparati za pripravo sladoleda z ročno ročico ali baterijskim napajanjem.

Cenejši modeli so preprostejši in imajo odstranljivo posodo, ki jo je treba pred uporabo predhodno ohladiti v zamrzovalniku. Modeli višje kakovosti so opremljeni z lastnim kompresorjem s samostojnim hlajenjem. V tem primeru ni treba ničesar predhodno ohladiti.

Vrste aparatov za pripravo sladoleda

Aparat za pripravo sladoleda s kompresorjem

Aparat za sladoled s kompresorjem lahko sam pripravi tekočo zmes. Sladoledno mešanico le vlijte v posodo in vklopite aparat. Mešalne lopatice skupaj s kompresorjem zagotavljajo popoln rezultat okusnega kremastega sladoleda. Posebej primeren je za profesionalno ali pogosto domačo uporabo.

Aparat za pripravo sladoleda brez kompresorja

Sladoledomat brez kompresorja ne zamrzne sam, zato za hlajenje sladoleda, ki ga je treba pripraviti vnaprej, uporablja posodo iz zamrzovalnika. Pripravljeno tekočo mešanico preprosto vlijte v posodo, posodo vstavite v ohišje aparata za sladoled, metlice za mešanje pa bodo poskrbele za vse ostalo. Po pol ure mešanja lahko uživate v odličnem sladoledu po svojem okusu. Aparat za pripravo sladoleda brez kompresorja je primeren družinski aparat za pripravo manjših količin sladoleda.

Prednosti aparatov za pripravo sladoleda

  • Aparat za sladoled neprekinjeno meša in ohlaja zmes, da nastane mehak in puhast sladoled brez ledenih kristalov.

  • Sladoled lahko zmešate točno po svojem okusu. Dodajte svoje najljubše sadje, piškote, čokolado ali druge okuse. Z domačim sladoledom lahko eksperimentirate in odkrivate nove sladoledne kombinacije.

  • Aparat za sladoled je enostaven za uporabo.

  • Enostavno ga je razstaviti, njegove dele pa lahko pospravite v pomivalni stroj.
Višje