3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kuhinjski pripomočki


Nakup kuhinjskih pripomočkov

Pri kuhanju ali peki, rezanju, mešanju ali shranjevanju: s pravim orodjem je delo v kuhinji veliko lažje. Izbira je velika - od osnovne opreme do posebnega pladnja za bagete in rezalnika za raviole. Kaj resnično potrebujete, je odvisno od vaših kuharskih navad, osebnih preferenc in velikosti vašega gospodinjstva.

Uporabni kuhinjski pripomočki vseh vrst

Kuhinjske žlice, lopatke, zajemalke in metlice so nepogrešljiva oprema vsake kuhinje. Vendar je treba pred samim kuhanjem pripraviti sestavine. Poleg sklede, cedila, tehtnice in merilne skodelice ne sme manjkati tudi pravi nož. Pri roki morate imeti tudi strgalnik, kuhinjske škarje in odpirač za pločevinke ter posodo za peko in praženje, lonce in ponve.

Nepogrešljivi kuhinjski pripomočki vključujejo posode za higienično shranjevanje živil. Niso nujno potrebni, vendar so zelo uporabni pripomočki, kot so lupilec, stiskalnica za česen, zajemalka za sladoled, posebne žlice za špagete itd. Kovinski ali plastični, leseni ali stekleni: kuhinjski pripomočki, sklede in posode so na voljo iz različnih materialov in imajo ustrezno različne lastnosti.

Kje se uporabljajo različni pripomočki?

Kuhinjski dodatki se lahko glede na namen uporabljajo za mizo, na štedilniku, na delovnem pultu, v hladilniku ali v pečici. Osnovne pripomočke, kot so sklede ali pekači, lahko uporabljate na različne načine, medtem ko so pripomočki, kot so valjčki za testo, merilne skodelice ali možnarji, namenjeni za zelo specifične namene. Kuhinjska posoda, ki jo uporabljate na prevlečenih ponvah, mora biti lesena ali plastična, da ne poškodujete ponve.

Za učinkovito delo je priporočljivo postaviti najpomembnejša orodja čim bližje skupaj. Kuhinjske žlice in lopatke na primer sodijo na štedilnik in ne v zadnji predal. Blok za nože in deska za rezanje imata svoje idealno mesto ob delovnem pultu. Po drugi strani pa lahko v kuhinjski omari shranite kuhinjske pripomočke, ki jih uporabljate le občasno.

Kaj je treba upoštevati pri nakupu kuhinjskih pripomočkov?

Želite kupiti kuhinjske pripomočke? Najbolje je, da o tem, kaj potrebujete, razmislite vnaprej. Če na primer redko pečete torte, ne potrebujete nujno petih različnih pekačev, in če nimate veliko prostora za zaloge, je dobra zamisel sistem stekla, ki ga je mogoče zlagati drug na drugega. Če radi kuhate in nenehno preizkušate nove stvari, lahko svojo opremo sčasoma razširite. Naj gre za steklenice za čaj ali krožnike za zajtrk, servirne vozičke, otroško posodo ali japonske nože - s pravimi dodatki je kuhanje dvakrat bolj zabavno.

Zadnji nasvet: Ko se odločate za nakup, vedno upoštevajte količino vloženega dela. Bolj kot je posoda gladka in preprosta, lažje in hitreje jo boste očistili.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Kateri so najpomembnejši kuhinjski pripomočki?

Osnovna oprema vsake kuhinje vključuje pripomočke za kuhanje in prehranjevanje, jedilni pribor, desko za rezanje, pekač, mešalnik in posode za shranjevanje.

Kateri je najboljši material za kuhinjske pripomočke?

Kuhinjski dodatki iz nerjavnega jekla so še posebej robustni in higienični. Vendar pa lahko za prevlečene ponve uporabljate le leseno ali plastično posodo.

Ali je vredno kupiti kuhinjske pripomočke v kompletu?

V kompletu se vse lepo ujema, cena pa bi lahko bila nižja. Kljub temu morate razmisliti, koliko prostora imate in kaj resnično potrebujete.
Višje