3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Klarsteinova modna nizozemska pečica

Takoj ko posije sonce, ljudje pridejo na vrt. To je odličen čas za ljubitelje žara, ki radi pečejo na žaru. Okrem klasického plynového grilu alebo grilu na drevené uhlie je vynikajúcou možnosťou na prípravu jedla aj mimoriadne žiaruvzdorná holandská rúra. V tem vrhunskem in trpežnem loncu iz nizozemskega ali litega železa lahko pečete, pražite, dušite, kuhate ali pripravljate različne jedi, uporabljate pa lahko tudi zgornji in spodnji grelec.

Robusten in trden lonec iz litega železa velja zaradi odličnih lastnosti materiala in vrhunske izdelave za skoraj neuničljivega. Môžete si kúpiť liatinovú holandskú rúru a používať ju rôznymi spôsobmi:

  • Grill
  • Posoda za ogenj
  • Feuerstelle v nizozemski pečici
  • Pečica in štedilnik

Egal ob Rösten, Schmoren oder Backen, fast alle Gerichte lassen sich damit zubereiten, wie Suppen, Eintöpfe, Gulasch, Pulled Pork, Braten, Brote und Kuchen. Toplota se v loncu zelo dobro akumulira. Hlavným rozdielom oproti sporáku je priamy kontakt so zdrojom tepla, napríklad s uhlím. Der Topf besteht aus:

  • Topf + Deckel
  • Füße
  • Rukoväte

Zahvaljujoč nogam tega nizozemskega ali litoželeznega lonca lahko debelostenski, izredno toplotno odporen in toplotno obstojen lonec enostavno postavite neposredno na oglje ali ga z ročajem obesite nad ognjišče. Uporaba je preprosta: marinirani ali začinjeni hrani dodajte malo vode in jo nato spustite v vroče oglje. Posebnost litoželeznega pokrova je dvignjen zunanji rob, na katerega lahko položite brikete ali oglje za spodnje in zgornje ogrevanje. To je še posebej praktično, če želite dušiti ali peči v kaminu. Poleg tega rob preprečuje, da bi oglje kapljalo v hrano. Vaša hrana je pripravljena nežno in popolno. Ne pozabite, da med kuhanjem ne smete prepogosto dvigovati pokrova.

Različne vrste nizozemskih peči ali loncev za ogenj

V naši spletni trgovini odkrijte veliko izbiro ognjevarnih kotlov. Številni modeli so opremljeni z nogami in ročajem. Različne so tudi dimenzije, na primer:

  • 4 litri: 2 do 4 osebe
  • 5,7 litra: 4 do 6 oseb
  • Dutch Oven 9 litrov: 10 in več oseb

Komplet za nizozemsko pečico je zelo priljubljen in je sestavljen iz različnih delov, kot so lonec z ročajem, ponev za cvrtje, eleganten lonec, plošča za peko, stojalo za lonec in dvigalo za pokrov. V kompletu je običajno priložen dvigovalnik pokrova, s katerim lahko pokrov enostavno dvignete.

Pomembne lastnosti loncev iz nizozemske pečice in litega železa

Tako plitvi kot globoki lonci so primerni za pripravo hrane pri visoki temperaturi, medtem ko so globoki lonci idealni za pripravo hrane pri nizki temperaturi. Zaradi različnih velikosti v naši široki ponudbi lahko vsakdo najde nekaj zase. Ali imate raje lonec z dnom ali brez dna? Letztere können sowohl drinnen als auch draußen verwendet werden. Mit dem Henkel kannst du den Dutch Topf auch über ein offenes Feuer hängen. A ak má pokrievka nožičky, možno ju jednoducho položiť na žeravé uhlíky a používať ako panvicu.

Prednosti nakupa nizozemske pečice

Pri nakupu nizozemske pečice ali litoželeznega lonca pri podjetju Klarstein je treba upoštevati številne prednosti, kot so različne velikosti in modeli, ki jih je mogoče uporabljati na odprtem ognju, na žaru ali na plinskem žaru.

Za čiščenje kompleta nizozemske pečice za odstranjevanje zažganih ostankov hrane potrebujete le vročo vodo in nekovinsko lopatico. Po čiščenju je priporočljivo lonec natreti z malo olja (npr. sončnično olje z dimno temperaturo nad 200 °C). Na litoželeznih loncih nikakor ne smete uporabljati mil ali detergentov. Ta sredstva bi poškodovala zaščitno plast patine in na kovinah pustila priokus, zaradi katerega bi se kovine ponovno zažgale.

Navdihnite se z inovativno zasnovo naših nizozemskih peči, litoželeznih loncev in ponvic za ogenj, ki so izdelani iz visokokakovostnih materialov in zagotavljajo dolgotrajno dodano vrednost vašega nakupa. Poleg tega za vse izdelke Klarstein nudimo dveletno garancijo in brezplačno vračilo v prvih 60 dneh.

Pogosto zastavljena vprašanja o nizozemskih pekačih

Kako deluje nizozemska pečica?

Hrniec na oheň je pomerne ťažký a pevný. Narejen je iz litega železa in je običajno opremljen s posodo, pokrovom, nogami in ročajem za prenašanje. Ta trpežen litoželezni lonec je idealen za različne načine kuhanja, kot so dušenje, pečenje, praženje in cvrtje jedi, na primer svinjine, enolončnice, rebrc, čilija con carne ali testenin. Da bo kuhanje še boljše, si je dobro priskrbeti praktične dodatke. Zato lahko kupite tudi komplet za nizozemsko pečico.

Iz česa je izdelana posoda za ogenj?

Ta trpežen komplet za kuhanje iz litega železa sestavljata lonec in pokrov z majhnimi nogicami na dnu, ki omogočajo, da lonec postavite neposredno na oglje ali ga z ročajem obesite nad plamene. Zaradi kupolastega pokrova lahko več ogljišč postavite drugo na drugo in tako dosežete popolno zgornje in spodnje segrevanje.

Was ist besonders am Gusseisen?

Zaradi debeline materiala bo nizozemska pečica dolgo ohranjala toploto. Zato je idealen za pripravo enolončnic. Lito železo potrebuje svoj čas, da ohrani sobno temperaturo, vendar jo bo ohranilo dolgo časa. Aj keď plameň zhasne, stále v ňom zostáva dostatok tepla a energie.

Višje