3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Stekleni dekanter

Iz česa so narejeni stekleni dekanterji?

Stekleni dekanterji so izdelani iz ognjevarnega borosilikatnega stekla. Zato lahko za kavo ali čaj uporabljate tudi stekleni dekanter. Borosilikatno steklo je posebej izdelano steklo, za katerega je značilna visoka vzdržljivost. Je lahko in odporno na praske.

Kristalni dekanterji različnih velikostí

Kristalni stekleni dekanter je primeren za vsakodnevno uporabo za jedilno mizo, v dnevni sobi ali domači pisarni, pa tudi za posebne priložnosti. Kristalni dekanter je idealen za vodo, čaj, ledeni čaj in sok. 2-litrski stekleni dekanter, 1-litrski stekleni dekanter ali 1,5-litrski stekleni dekanter je praktična rešitev za pozno kosilo na terasi, prijetno večerjo ali vrtno zabavo.

Stekleni dekanter s pokrovom

Stekleni dekanter s pokrovom je idealen za večurno ohranjanje svežine mineralne vode. Če želite, lahko dodate rezino limone ali limete, da povečate faktor osvežitve. Posebej praktični so stekleni dekanterji s samozapiralnimi pokrovi. V dekanter lahko shranite tudi ledene kocke ali sadje.

Stekleni dekanter z ročajem

Dekanter z ročajem je odličen za preprosto in varno nalivanje čaja, kave, vode ali soka. Dekanterji z dvojnimi stenami so še posebej primerni za shranjevanje vročih in hladnih pijač. Vaša najljubša pijača bo vedno na voljo pri želeni temperaturi.

Skleni dekanterji kot "dekanterji"

Vinarji uživajo v vinu z dekanterjem. S polnjenjem dekanterja z vinom ločite dobro vino od usedline. Hkrati v vino dodajate kisik. Med dekantiranjem vino diha in tako razvije svoj polni okus. Takoj ko je optimalno prezračen, ga lahko brez težav nalijete v kozarce.Steklena karafa za shranjevanje žganih pijačStekleni dekanterji so primerni za shranjevanje žganih pijač in likerjev. Ob pravilnem shranjevanju bodo viski in druge žgane pijače v dekanterju zdržale približno tako dolgo kot v običajni posodi.Nakup steklenega dekanterja - katera oblika je prava za vas?Stekleni dekanterji so del popolno pogrnjene mize. Združujejo funkcionalnost, obliko in privlačen dizajn. Želite kupiti steklen vrč in se sprašujete, kateri dizajn je pravi za vas? To je odvisno od vaših individualnih želja in predvidene uporabe. Mimogrede, kristalni dekanter je tudi čudovito darilo.Priprava vode z okusom s stekleno karafoŽelite pripraviti tudi vodo z okusom? Potem je prava izbira dekanter s pokrovom. Osvežitev lahko izboljšate tako, da vodnemu napitku dodate sveže sadje. Za ta namen so še posebej primerni popolnoma zreli plodovi, ki imajo zelo dober okus. Intenzivnost okusa lahko uravnavate s spreminjanjem časa namakanja. Med namakanjem sadja v vodi morate kristalno karafo zapreti s pokrovom. Tako se ohranijo eterična olja in arome.Pogosto zastavljena vprašanja

Ali so stekleni dekanterji odporni na toploto?
Da. Ker so stekleni vrči izdelani iz kaljenega borosilikatnega stekla. Je robusten in odporen na visoke temperature. To pomeni, da je karafa idealna tudi za vroče napitke (npr. čaj).


Kako očistimo steklene dekanterje?
Vseh vrčev ni mogoče pomivati v pomivalnem stroju. Običajno zadostuje nežno ročno čiščenje. V karafo nalijte nekaj vroče vode, pol skodelice jabolčnega kisa in vrečko pecilnega praška ali sode bikarbone. Nato vsebino zmešajte in pustite, da se namaka približno četrt ure.


Kako očistimo steklene dekanterje?
Steklene vrče najbolje posušite s krtačo za pomivanje posode (s penasto glavo) in krpo. Glavo penaste krtače pokrijte s krpo. S tem boste popolnoma posušili notranjost karafe. Za seboj ne pušča prog ali madežev.

Višje