3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Domače pivovarne

Domače pivovarne

Domače varjenje piva je zabaven in koristen hobi. S pravim kompletom za domače varjenje piva lahko preprosto pripravite svoje lastno okusno pivo kar v lastni kuhinji.

Varjenje piva v domači pivovarni je umetnost, z malo vaje pa lahko izpopolnite svoje recepte in ustvarite edinstvena piva, ki so kot nalašč za vsako priložnost.

Domače pivovarne so odličen način za začetek tega zanimivega hobija. Potrebujete le nekaj preprostih sestavin in osnovno opremo ter lahko začnete kuhati kot profesionalec.

  • Izberite domačo pivovarno in točilno napravo, s katero lahko varite in nato prijateljem postrežete z domačim pivom kar na domu.
  • Nato je pomembno tudi skladiščenje že varjenega piva. Na splošno pivo ne sme biti v neposrednem stiku s svetlobnimi žarki, saj ultravijolični žarki negativno vplivajo na hmeljne snovi v pivu in lahko neprijetno spremenijo okus samega piva.
  • Zato je varjeno pivo najbolje shranjevati v hladilniku, če pa želite pivo stekleničiti, lahko uporabite tudi domačo vinoteko, ki ne zavzame veliko prostora.

Kako izbrati pravo domačo pivovarno

Domači pivovarji so med najljubšimi gospodinjskimi aparati, zlasti pri moških, vendar najdejo mesto tudi v srcu žensk. Čeprav se zdi izbira prave domače pivovarne težka, to ni čisto res. Pri začetni izbiri moramo upoštevati nekaj osnovnih parametrov, kot so:

  • Dimenzije - Kako velika je naprava.
  • Obseg - Koliko surovin lahko spravite v napravo in koliko piva lahko proizvedete.
  • Material - Iz kakšnega materiala je naprava izdelana in ali je ta material primeren za varjenje in fermentacijo piva.
  • Vgrajene funkcije - Katere funkcije ima pivovarna - ročni ali samodejni nadzor procesa mešanja, nastavitve temperature, časa in moči ali druge, ki jih potrebujete.
  • Prostor kamor postavite domačo pivovarno - Dimenzije domače pivovarne morajo biti skladne z vašim prostorom, da lahko napravo uporabljate brez težav.
  • Cena - Upoštevati je treba tudi razmerje med ceno in kakovostjo.

Dimenzije pivovarne

Najpomembnejši dejavnik pri izbiri domačega pivovarja je njegova velikost. Prepričati se morate, da je enostaven za uporabo in ima dovolj prostora za količino piva, ki jo želite variti.

Drugi dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je vrsta posode. Dve najpogostejši vrsti sta kotel za proizvodnjo slada in kotel za fermentacijo. Vsaka možnost ima svoje prednosti in slabosti. Kotel za slad se uporablja za varjenje slada, fermentor pa za vrenje in shranjevanje piva. Nekatere domače pivovarne imajo obe posodi, za varjenje in za poznejše shranjevanje že fermentiranega piva.

Ko ste se odločili za velikost in vrsto domače pivovarne, je treba izbrati lokacijo. Prepričajte se, da je na primerni lokaciji, da je dovolj prostora za vso opremo ter da jo lahko enostavno upravljate in uporabljate.

Domači pivovarji iz nerjavečega jekla

Vsi naši domači pivovarji so izdelani iz visokokakovostnega nerjavečega jekla. Prednost nerjavečega jekla je, da je posode za varjenje, fermentacijo ali shranjevanje piva enostavno umivati. Pivo, varjeno in shranjeno v vrču zaradi konstrukcije iz nerjavečega jekla ostane najvišje kakovosti brez priokusa.

Prednosti domače pivovarne v primerjavi z drugimi načini varjenja piva

Velika prednost domačega pivovarstva je možnost varjenja piva neposredno v kotlu za slad brez uporabe kuhalne plošče. Preprosto priključite kotel za slad v vtičnico in ga vklopite. Na domačem pivovarju lahko nastavite in vzdržujete natančno temperaturo in čas kuhanja. To je odločilna prednost pred varjenjem piva v navadnem loncu na štedilniku.

Z domačo pivovarno je varjenje piva lažje in ni veliko možnosti, da bi se pivo pokvarilo. Še ena velika prednost domače pivovarne je, da imate popoln nadzor nad tem, kaj je v pivu. Komercialno pivovarstvo pivu pogosto dodaja številne konzervanse in kemikalije. Med peko na vrtu lahko natočite dobro kuhano pivo, dobro ohlajeno pivo pa je odlična pijača k mesu iz vrtnega žara.

Višje