3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Hladilniki in zamrzovalniki

169 Izdelek

Hladilniki in zamrzovalniki

Hladilniki in zamrzovalniki sodijo med najbolj potrebne kuhinjske aparate v gospodinjstvu, saj v njih shranjujemo živila, da bi se čim dlje ostala sveža. Na trgu je na voljo več vrst hladilnikov in zamrzovalnikov, vsak z različno zmogljivostjo in hladilnimi lastnostmi. Zato je pomembno, da pred nakupom določite parametre in značilnosti, ki jih morajo te naprave izpolnjevati. Trenutno ponujamo več kot 180 različnih vrst hladilnikov ali zamrzovalnikov, ki so razdeljeni v več kategorij:

  • Samostoječi hladilniki
  • Prostostoječi zamrzovalniki
  • Kombinirani hladilniki
  • Minibari
  • Hladilniki za vino
  • Hladilniki za pijačo

Samostoječi hladilniki

Samostoječi hladilniki so električne naprave, ki se uporabljajo za hlajenje živil, da ostanejo dlje časa sveža in se ne pokvarijo. Ta vrsta hladilnika nima vgrajenega zamrzovalnika za globoko zamrznjena živila. Vendar lahko zamrzovalnik po želji kupite ločeno. Prednost ločenih hladilnikov je večja prostornina v notranjosti naprave. Po drugi strani pa hladilnik nima enake hladilne zmogljivosti kot zamrzovalnik, zato nekaterih živil, kot je meso, v njem ne morete shranjevati zelo dolgo.

Prostostoječi zamrzovalniki

Prostostoječi zamrzovalniki ali preprosto zamrzovalniki so namenjeni shranjevanju globoko zamrznjene hrane. Te vrste samostojnih zamrzovalnikov so še posebej priljubljene v velikih družinah ali več generacijskih domovih zaradi velike količine prostora za shranjevanje, ki ga ponujajo samostojni zamrzovalniki.

Razlikujemo med zamrzovalnimi skrinjami in zamrzovalnimi predali. Zamrzovalniki v skrinji nimajo polic, ki bi zasedale prostor. Zaradi tega je ta vrsta zamrzovalnika idealna za shranjevanje velikih količin živil. Zamrzovalniki s predali so manjši in po zasnovi spominjajo na hladilnike ter so bolj namenjeni razvrščanju živil na ločene police.

Kombinirani hladilniki

Kombinirani hladilnik z zamrzovalnikom je vrsta hladilnika s hladilnim in zamrzovalnim delom. Ta vrsta hladilno-zamrzovalnika je zelo priljubljena, saj je praktična in ima ločena vrata za vsak predel. Kombinirani hladilnik z zamrzovalnikom je odlična izbira za tiste, ki želijo imeti v eni napravi hladilnik in zamrzovalnik.

Minibari

Mini bar je majhen hladilnik, v katerem lahko shranite pijačo ali druge prigrizke. Največja prednost minibara je njegova kompaktna velikost, zaradi katere ga lahko postavite skoraj kamor koli. Minibar ima pogosto tudi steklena vrata in elegantno obliko, ki vas bo vabila k uživanju v okusnih ohlajenih pijačah. Prednost mini bara je tudi ta, da lahko pomaga ohranjati pijačo hladno, ne da bi zavzel preveč prostora.

Hladilniki za vino

Vinoteke so obvezna oprema vsakega dobrega vinarja. Okus vina je odvisen tudi od temperature, pri kateri je vino postreženo, zato je treba steklenice natančno shranjevati. Če doma nimate lastne kleti, razmislite o nakupu domače vinoteke. Prednost tega pripomočka je njegova kompaktna velikost, saj stojalo za domače vino ne zavzema veliko prostora, njegove police pa so namenjene prav steklenim steklenicam vina. Izbirate lahko med dvema možnostma - vgradnimi hladilniki za vino in prostostoječimi vinskimi omarami.

Hladilnik za pijače

Hladilniki za pijačo so v veliko pomoč v poslovnih objektih, svojo uporabo pa najdejo tudi kot gospodinjski aparati, na primer na letnem vrtu ali terasi. Te naprave se uporabljajo za popolno hlajenje alkoholnih in brezalkoholnih pijač. Njihova prednost je, da ima večina teh hladilnikov prednja vrata iz stekla, zato lahko zlahka vidite, katera pijača je v njih.

Poleg samih hladilnikov in zamrzovalnikov so pečice, mikrovalovne pečice ali kuhalne plošče zelo pomemben element v kuhinji. Če iščete zanesljive in visokokakovostne aparate za svoj dom ali kuhinjo, ste prišli na pravo mesto, saj si lahko ogledate našo celotno ponudbo.

Višje