Mešalniki

Kraftprotz, električni mlinček za meso, 700 W, bakreni motor, nerjaveče jeklo, črn
Kraftprotz električni mlinček za meso Črna 700 watt
111,90 € 146,00 €
-23%
Bella Elegance, sokovnik, 200 W, 400 ml, brez BPA
Bella Elegance, sokovnik sokovniki Črna 200 watt
117,90 € 156,00 €
-24%
FRUITBERRY, 400 W, 60 OBR./MIN., POČASNI SOKOVNIK, LIJ ZA NAPAJANJE Ø 8,5 CM, NERJAVEČE JEKLO
FRUITBERRY, 400 W, 60 OBR./MIN., POČASNI SOKOVNIK, LIJ ZA NAPAJANJE Ø 8,5 CM, NERJAVEČE JEKLO Srebrna kovinska barva sokovniki 400 watt
145,90 € 189,90 €
-23%
DM-B, 400 W, 650 ml, MEŠALNIK PIJAČ, GASTRONOMSKI BARSKI MEŠALEC
DM-B Mešalnik za pijačo Mešalnik za pijačo Srebrna kovinska barva 400 watt
119,90 € 177,00 €
-32%
Kraftpaket, mešalnik za mlečne koktejle, proteinske koktejle, 80 W, nerjavno jeklo, srebrn
Kraftpaket mešalnik za mlečne koktejle Srebrna
120,90 € 156,00 €
-22%
Kraftpaket II, dvojni mešalnik za mlečne koktejle, proteinske koktejle, 160 W, nerjavno jeklo
Kraftpaket II dvojni mešalnik za mlečne koktejle Srebrna
206,90 € 295,00 €
-29%
Bella Elegance, sokovnik, 200 W, 400 ml, brez BPA
Bella Elegance, sokovnik sokovniki Rdeča 200 watt
145,90 € 156,00 €
-6%
Luca, večnamenski mešalnik, 1000 W, 3 L, brezstopenjska nastavitev hitrosti, 6 režimov
Luca večnamenski mešalnik mešalnik, Multifunkcijski kuhinjski robot, Power mikser Črna 1000 watt
183,90 €
Luca, večnamenski mešalnik, 1000 W, 3 L, brezstopenjska nastavitev hitrosti, 6 režimov
Luca večnamenski mešalnik mešalnik, Multifunkcijski kuhinjski robot, Power mikser Rdeča 1000 watt
176,90 € 189,00 €
-6%

Namizni mešalniki

Namizni mešalniki so skupaj s kuhinjskimi procesorji med najpogosteje uporabljenimi orodji vsakega pravega kuharja ali kuharskega mojstra. Ta priljubljeni kuhinjski pripomoček je vsestransko uporaben za mešanje različnih sestavin, od sadja, zelenjave do mešanja že pripravljene hrane, kot so juhe.

Tu boste našli široko paleto namiznih mešalnikov, izbira pravega mešalnika pa je lahko včasih zapletena. Najprej morate odgovoriti na najpomembnejše vprašanje: Za kaj boste namizni mešalnik najpogosteje uporabljali? Na tem temeljijo vsi parametri, na katere je treba biti pozoren pri izbiri namiznega mešalnika.

Vhodna moč namiznega mešalnika

Moč namiznega mešalnika je izražena v vatih, kar je vrednost, ki določa, koliko električne energije potrebuje naprava za delovanje. Priporočena spodnja meja za namizne mešalnike je 300 W, če pa želite mešati težje sestavine ali jedi, vam priporočamo zmogljivejši model. V nasprotnem primeru mešalniki z manjšo močjo morda ne bodo mogli zdrobiti ledu iz aparata za izdelavo ledu ali drugih trdih sestavin. Za to vrsto sestavin je priporočljivo izbrati namizni mešalnik z močjo nad 900 W.

Število vrtljajev na minuto

Število vrtljajev kaže hitrost, s katero se vrtijo lopatice v mešalniku, in kolikokrat se obrnejo v eni minuti. Ta vrednost pove, kako hitro se hrana v mešalniku obdela. Nekateri bolj kakovostni mešalniki imajo vgrajeno celo funkcijo, s katero lahko uravnavate hitrost.

Pri namiznih mešalnikih je spodnja meja 11 000 vrtljajev na minuto. Pri tej hitrosti bi morali biti sposobni mešati sadje - sveže ali iz sušilnika za sadje, zelenjavo in druge mehkejše sestavine. Če želite obdelati trdnejše sestavine, si omislite zmogljivejši namizni mešalnik, ki lahko doseže do več kot 20.000 vrtljajev na minuto.

Prostornina posode

Naslednji pomemben dejavnik pri izbiri pravega namiznega mešalnika je prostornina posode. Pri tem pazite, da posoda za mešanje ni premajhna, zlasti če kuhate za več oseb. Na splošno so namizni mešalniki zasnovani za obdelavo velikih količin sadja, zelenjave, koktajlov ali drugih sestavin, vendar če običajno kuhate za večje število ljudi, natančno preverite velikost posode mešalnika.

Dimenzije namiznih mešalnikov

Pri izbiri pravega namiznega mešalnika je pomembno preveriti tudi dejanske mere posameznih modelov. Ker so namizni mešalniki razmeroma veliki gospodinjski aparati, moramo razmisliti tudi o tem, kje v kuhinji jih bomo uporabljali in kje jih bomo potem shranili. Če imate doma malo prostora za shranjevanje, vam priporočamo, da izberete manjši namizni mešalnik.

Prednosti namiznih mešalnikov za sadje, zelenjavo in smoothije

  • Glavna prednost namiznih mešalnikov je njihova več namenskost. Ta kuhinjski pomočnik lahko meša, meša ali drobi skoraj vse sestavine, saj je zmogljiv in združljiv z več nastavki.
  • Prednost je tudi velika prostornina posode za sestavine, ki je primerna tudi za srednje velike družine z več člani gospodinjstva.
  • Nenazadnje je ena od prednosti namiznih mešalnikov tudi njihova cena. Čeprav so namizni mešalniki dražji od drugih vrst, njihova več-namenskost to odtehta.

Slabosti namiznih mešalnikov

  • Ena od pomanjkljivosti namiznih mešalnikov je njihova večja teža v primerjavi z drugimi vrstami mešalnikov. Razlika v teži je predvsem posledica dejstva, da so namizni mešalniki veliko večji in zato težji. Po drugi strani pa so zmogljivejši in v eni seriji lahko zmešate večjo količino sestavin.
  • Med slabosti lahko uvrstimo tudi višjo raven hrupa, ki je posledica visoke moči med drobljenjem in mešanjem.

Namizni mešalniki so idealen pomočnik pri kuhanju in peki okusnih jedi. Od vas je odvisno, kateri model boste izbrali. Ponujamo manjše in večje mešalnike v različnih izvedbah, ki ustrezajo zahtevam naših strank.

Višje