3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Raclette

Sirloin Raclette, 1500W, aluminij / kamen, 8 oseb, signalne LED lučke
Vračila: -10%

Raclette žari

Žar Raclette ali drugače imenovan žar za raclette je posebna vrsta električnega žara, ki je sestavljen iz dveh delov. Žar Raclette je odličen način za pripravo različnih vrst mesa, rib, zelenjave in sadja. Zgornja plošča žara je idealna za pripravo vseh vrst sestavin, od mesa do zelenjave. Spodnji del, ki ga sestavljajo manjše posode, nameščene neposredno pod grelno spiralo, je primeren za peko različnih sestavin.

Žar raclette je vsestransko orodje za kuhanje, s katerim boste dosegli odlične rezultate, ne glede na to, ali želite pripraviti slano ali sladko hrano. Žari Raclette se uporabljajo tudi za pripravo jedi teppanyaki - to je način priprave hrane neposredno pred gosti. Ta vrsta hrane za peko na žaru se uporablja predvsem v japonski kuhinji.

Prednosti žara raclette

  • Brez dima - V primerjavi s klasičnimi vrtnimi žari raketni žari ne proizvajajo dima, zato so primerni tudi za peko na žaru v zaprtih prostorih.
  • Nadzor temperature - Z ročnim nadzorom temperature lahko nastavite idealno temperaturo žara in jo po potrebi zvišate ali znižate.
  • Dva nivoja - žari Raclette imajo dva različna nivoja - zgornji nivo je namenjen pečenju na žaru, spodnji nivo pa pečenju. Vsako nadstropje ima svoj nadzor temperature, zato lahko v njih pripravljate različne vrste hrane.
  • Idealno za žar s prijatelji

Plošča za žar

Pri žarih Raclette lahko naletimo na dve vrsti površin za pripravo okusne hrane. Nekateri žari so celo zasnovani tako, da so sestavljeni iz obeh oblik hkrati.

  • Gladka površina plošče - ravna zasnova površine žara je namenjena peki predvsem manjših kosov mesa, rib, zelenjave ali pripravi jajc in palačink.
  • Žlebljena površina plošče - Žlebljena površina pušča značilne vdolbine na živilih za žar. Namenjen je predvsem pečenju večjih kosov hrane, kot so piščančje prsi ali goveji zrezki.

Material žara Raclette

Rešetke so lahko izdelane iz različnih materialov, pri čemer ima vsak material različne toplotne lastnosti. Zato je pri izbiri pravega žara raclette pomembno upoštevati tudi material, iz katerega je izdelana površina žara. Najpogosteje se lahko srečate z naslednjimi vzorci:

  • Kamen - naravni kamen je odličen način za zdrav in enostaven peko hrane na žaru, saj ni treba uporabljati maščobe ali olja. Njegova pomanjkljivost je, da potrebuje več časa, da doseže pravo temperaturo, po drugi strani pa ostane vroče precej dolgo.
  • Terakotna plošča - Površina žara je izdelana iz terakotne gline. Prednost je, da lahko hrano režete neposredno na njem, ne da bi opraskali površino ali otopeli nož.
  • Litoželezne plošče - Litoželezne plošče dobro držijo toploto in se relativno hitro segrejejo. Posebej primeren je za pripravo zrezkov, saj dobro zadržuje toploto, kar je pri peki zrezkov na žaru zelo pomembno.
  • Keramična kuhalna plošča - To je vsestranska vrsta površine, ki je zelo priljubljena in jo najdemo na primer tudi na kuhalnih ploščah. Njegova prednost je, da se hitro segreje in da ga je zaradi nelepljive površine keramične plošče enostavno čistiti.

Žari Raclette so pri nas malo znani, vendar počasi prihajajo v ospredje. Ne uporabljajo jih le profesionalni kuharji, temveč so primerni tudi za povsem običajno uporabo.

Višje