3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Konvektorji

103 Izdelek

Učinkovito ogrevanje velikih prostorov s konvektorskim ogrevanjem

Konvektorski grelnik je električni grelnik, ki ga sproži konvekcijski tok. Ta pretok ustvarja kroženje zraka v prostoru, ki zelo dobro razporeja toploto. Rezultat je prijetno vzdušje z enakomerno porazdelitvijo temperature v prostoru. Klarstein ponuja široko paleto konvektorjev.

Funkcionalnost konvektorskega radiatorja

Konvekcijski grelnik zlahka prepoznate po njegovi ploski zasnovi. Površina je prepredena z grelnimi tuljavami. Površino segrevajo enakomerno. Zrak pred grelnikom se segreje in dvigne. Pri stropu se pretaka do najhladnejše točke in ponikne nazaj v tla. Naslednji zrak potiska hladen tok nazaj v hladilnik. Tam se bo spet ogrelo. Cikel se začne znova. Z vsakim kroženjem je v sobi vedno bolj toplo. Zaradi tega načina delovanja je konvektorsko ogrevanje primerno tudi za sušenje. Tako lahko hitro in trajnostno posušite vlažno posteljnino, blazine ali odeje.

Načini načrtovanja konvektorskega ogrevanja

Podjetje Klarstein ponuja konvektorje v treh izvedbah:

  • Stenski konvektor
  • Prostostoječi konvektor
  • Voľne stojaci konvektor s kolieskami

Stenski konvektorji so obešeni na steno prostora. Tam so nameščeni varno in stabilno. Neposredna bližina stene prostora je idealna za zagon konvekcijskega toka. Stenski konvektorji so zato primerni tudi za sušenje površinske vlage v stenah. Sveže pobarvane, ometane ali tapecirane stene hitro postanejo spet prijetne in suhe.

Prostostoječi konvektor je majhna naprava, ki jo je mogoče izdelati zelo ekonomično. Primerna je kot zasilna enota, če ponoči odpove ogrevanje. Je ideálny aj pre malé miestnosti.

Samostoječe konvektorje s koleščki lahko kljub njihovi velikosti preprosto postavite v prostor. Primeren je za večje prostore in hitro ustvari prijetno toploto.

Konvekcijsko ogrevanje Poraba energije

Poraba energije konvektorja je precej visoka. Ta enota je še vedno izključno električni grelnik. Razmerje med stroški in učinkovitostjo zato ni primerljivo s konvencionalnimi oblikami ogrevanja, kot so olje, plin ali peleti. Vendar pa je konvektorski grelnik ena izmed najbolj ekonomičnih možnosti električnega ogrevanja. Idealne so za učinkovito ogrevanje velikih prostorov. Ker ima vse več gospodinjstev alternativni vir energije v obliki sončnih kolektorjev, je konvektorski grelnik dobra alternativa za absorpcijo toplotnih skokov. Zato so zelo primerni za trajno namestitev.

Prednosti in slabosti konvekcijskega ogrevanja

Konvekcijski grelnik ima naslednje prednosti Te so uravnotežene z naslednjimi slabostmi
ugodna nabavna cena obsežna zasnova za velike naprave
skoraj ni vzdrževanja visoka poraba energije
preprosta tehnologija kabli mobilnih naprav predstavljajo nevarnost spotikanja
varno pridobivanje toplote

Konvekcijski ali infrardeči grelnik?

Infrardeči grelniki so električni grelniki, ki zagotavljajo varno točkovno sevanje. Po tem se razlikujejo od običajnih električnih gorilnikov. Ti so lahko zelo nevarni zaradi rdeče žarečih grelnih elementov. Vendar so infrardeči grelniki primernejši za neposredno osvetlitev in ogrevanje manjšega območja. Idealni so za hišne ljubljenčke ali delovna mesta. Vendar je konvektor zasnovan tako, da prostor ogreva enakomerno. Vprašanje, kateri vir ogrevanja izbrati, je zato vedno odvisno od načina uporabe.

Nakup konvektorskega ogrevanja

Podjetje Klarstein ponuja veliko izbiro heizkonvektorjev. Izdelke lahko plačate z neposrednim bančnim nakazilom, sistemom PayPal ali Visa. Po prejemu naročila bodo grelci prispeli k stranki v nekaj dneh.

Dodatno pomoč pri nakupu grelnika najdete v Klarsteinovem vodniku po električnih grelnikih .

Višje