Žari


Žari na prostem, popoln užitek na prostem

Je poleti kaj lepšega kot peka okusnih klobas ali sočnih zrezkov na žaru na vrtu ali terasi? Težko! Mamljiv vonj po sveže pečenem mesu, ribah ali zelenjavi na žaru ter hladne pijače in nekaj okusnih prilog: to je vse, kar potrebujemo za zadovoljstvo v topli sezoni. Vse bolj priljubljeni pa so tudi zimski žari. Zaviti v udobne jopiče in z vročim kuhanim vinom uživamo v toplini ognja in neustavljivem vonju žara. Toda ne glede na to, ali ste bolj ljubitelj sonca ali zime, brez res dobrega žara na prostem zabava ne bo niti pol tako zabavna. Včasih meso ni enakomerno pečeno, včasih ni prostora za shranjevanje klešč za žar in podobno, včasih pa je celotna konstrukcija preprosto preveč nestabilna. Zato vam priporočamo, da že na začetku kupite res kakovosten žar. Pri nas ga boste seveda našli - prav tako kot pribor za žar. Edino vprašanje je: oglje, elektrika ali plin? Podpiramo vas pri vaši odločitvi!

Žar na oglje: klasika z rustikalnim šarmom

Veliko ljudi prisega na žare na oglje, saj jedi na žaru dodajo značilen vonj po dimu. Nekaj časa traja, da je oglja dovolj, vendar to ni pomembno, saj v prijetnem vzdušju čas hitro mine. Druga prednost je, da ste z žarom na oglje popolnoma neodvisni od elektrike in plina. Zato je idealen za hitro peko na žaru. Tu boste našli žar na oglje, ki vam bo ustrezal: od priljubljenega kotličnega žara do kadilnika za zahtevne poznavalce! In če pričakujete več kot le funkcijo žara: imamo tudi večnamenske modele, kot je naš elegantni sod za žar!

Električni žar: idealen za nežno in spontano peko na žaru

Električni žar samo priključite na električno omrežje in ga vklopite: Zabava z žarom se lahko začne takoj! Vedno je prava izbira, kadar želite uživati v okusnih jedeh z žara brez kakršne koli priprave. Ravnanje z njim je prav tako enostavno in zelo preprosto. Za natančno pripravo zrezkov, klobas in zelenjave vam ni treba biti izkušen "mojster žara". Prav tako lahko izbirate: želite kupiti električni namizni žar brez okvirja ali raje izberete model z robustnim okvirjem in praktičnimi predali za shranjevanje? Po pričakovanjih družbe Klarstein vsi modeli navdušujejo z vrhunsko kakovostjo in prvovrstno izdelavo. Zato nič ne ovira še enega spontanega žara!

Plinski žar: strokovnjaki prisegajo nanj

Plinski žar je pripravljen za uporabo enako hitro kot električni model. Med uporabo ne proizvaja dima ali saj, zato ga lahko uporabljate na balkonu, ne da bi se sosedje pritoževali. Želeno temperaturo lahko zelo natančno uravnavate in dokler je dovolj plina, lahko na žaru vedno pripravljate novo hrano. Zato je idealna rešitev za tiste, ki radi ure in ure sedijo ob žaru in uživajo v vzdušju. Poleg tega velja plinski žar za izjemno čist in enostaven za vzdrževanje. Ponujamo kompaktne plinske žare za enočlanska gospodinjstva in zelo velike modele za družine.

Višje