3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kuhinjski aparati

1133 Izdelek

Kuhinjski pripomočki

Kuhinjski pripomočki so bistveni del vsakega gospodinjstva. Ti pomočniki vam lahko olajšajo delo v kuhinji in vas razbremenijo napornega ročnega mešanja ali sekljanja. Poleg praktične uporabe za kuhanje, peko, mešanje ali ribanje so kuhinjski aparati tudi oblikovalski elementi, ki izboljšujejo celoten videz vaše kuhinje.

Med najbolj priljubljenimi kuhinjskimi pomočniki so kuhinjski robotki, mešalniki, friteze ali kavni aparati. Naše kakovostne kuhinjske aparate Klarstein lahko kupite posamično ali v kompletih.

Kako pravilno izbrati kuhinjske aparate?

Še pred nakupom aparatov za kuhinjo je pomembna že sama izbira. Ker nas bodo kuhinjski aparati spremljali več let, je pomembno, da skrbno preučite, katero vrsto aparata naj bi kupili, da ne boste vrgli denarja stran. Vedno morate imeti v mislih nekaj ključnih točk:

  • Za kaj boste uporabljali kuhinjske aparate?

  • Katere dimenzije so primerne za vašo kuhinjo?

  • Imate raje vgradne ali prosto-stoječe aparate?

  • V kateri cenovni razred se želite uvrstiti?

Uporaba kuhinjskih aparatov

Prvi ključni korak je, da si razjasnite namen samih kuhinjskih aparatov. Ni nam treba kupovati dodatkov, na katerih se bo nabiral prah. Če na primer doma ne pripravljate čaja ali kave, potem grelniki za vodo nimajo praktične uporabe v vašem domu. V tem primeru bi v idealnem primeru potrebovali le lonec in kuhalno ploščo za občasno segrevanje vode.

Če pa radi preživljate čas v kuhinji, vas bo morda zanimal naš razdelek zabavno kuhanje, kjer lahko najdete veliko uporabnih pripomočkov za kuhinjo in poskrbite, da bo kuhanje še nekaj stopenj zabavnejše, kot je že zdaj.

Velikost vaše kuhinje

Druga pomembna točka je površina kuhinje. Ker nekateri kuhinjski aparati, kot so hladilniki ali pečice, zavzamejo kar nekaj uporabnega prostora, morate pred nakupom dobro izmeriti dimenzije kuhinje in nato aparate smiselno razdeliti po kuhinji, da se vse prilega skupaj in da imate dovolj prostora za gibanje.

Najboljša rešitev je, da narišete tloris kuhinje in na njem označite vse glavne naprave. Enako velja za manjše kuhinjske aparate, kot so izdelovalci ledu ali različni kuhinjski dodatki. Prav tako morate najti primeren prostor za te vrste naprav, da vas ne bodo ovirale pri kuhanju.

Ali so boljši vgradni ali prostostoječi kuhinjski aparati?

Vgradni aparati postajajo vse bolj priljubljeni in se uveljavljajo v sodobnih kuhinjah. Glavna prednost vgradnih aparatov je, da ustvarijo harmoničen in enoten videz celotne kuhinje, saj so aparati skriti v kuhinjski omarici. Slaba stran je, da jih je zelo težko namestiti ali zamenjati, zato morate v večini primerov za to poklicati strokovnjaka.

Prosto stoječi aparati imajo več prednosti, zaradi katerih so odlična izbira za vaš dom. Njihova namestitev je preprosta in jo zlahka opravite sami. Če se naprava pokvari, je lahko dostopna, popravljiva ali zamenljiva in običajno ni treba klicati strokovnjaka. Vendar je glavna pomanjkljivost prostostoječih aparatov njihova velikost.

So obsežnejši od vgradnih modelov in jih je težko prilagoditi slogu vaše kuhinje. Če imate na primer kuhinjo v retro slogu, morate izbrati kombinirani hladilnik, ki v prostoru ne bo moteč, temveč se bo z njim ujemal.

Cena za kuhinjski aparat

Zadnji, a še vedno pomemben parameter v postopku izbire je dejanska cena, ki jo želite vložiti v kuhinjski aparat. Če nimate visokega proračuna za nekatere kuhinjske aparate, je najboljša rešitev, da izberete tistega, ki bo imel najboljše razmerje med ceno in kakovostjo in bo zadovoljil vse vaše potrebe.

Višje