3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Mini bari

Mini hladilniki in mini bari

Mini hladilnik ali minibar je odličen pripomoček za shranjevanje in hlajenje različnih pijač v pločevinastih, steklenih ali plastičnih steklenicah. V preteklosti so bili takšni majhni hladilniki del sob v dragih hotelih, zlasti v Ameriki, danes pa so običajna praksa. Tudi takšni minibari so postali priljubljeni gospodinjski aparati.

To vrsto majhnih hladilnikov najpogosteje najdete v različnih barih, restavracijah ali športnih centrih. Najpogosteje se uporabljajo za shranjevanje različnih sladkih pijač, piva ali energijskih pijač. Vendar pa bo takšen minibar našel svojo uporabo tudi doma, na primer na terasi, ob bazenu ali kje na dvorišču, tako da vam po pijačo ne bo treba iti v hladilnik, ki je v hiši.

Nekateri mini hladilniki imajo celo zamrzovalnik. Alternativa takšnim mini barom so lahko na primer tudi vinoteke ali večji hladilniki za pijačo.

Glavne prednosti mini hladilnikov in mini barov

 • Kompaktna velikost - prostornina večine mini barov ali hladilnikov ne presega 90 litrov.
 • Manjša poraba električne energije kot pri običajnih hladilnikih za pijačo.
 • Relativno nizka cena - mini hladilniki za pijačo niso draga zadeva. V naši ponudbi boste našli najcenejšega od 119 €.
 • Elegantno oblikovanje - Minibari niso le prostor za hlajenje piva ali pijače, temveč lahko tudi dodajo zaključno noto celotnemu oblikovanju prostora, v katerem jih hranite.
 • Prozorna vrata - Nekatere vrste mini hladilnikov imajo steklena vrata, skozi katera lahko hitro vidite, katere pijače ali piva so v njih.

Kako izbrati minibar?

Pred izbiro mini hladilnika ali mini bara za pijačo je treba upoštevati več meril:

 • Iščete vgradni ali prostostoječi minibar?
 • Kakšna prostornina mini hladilnika bo ustrezala vašim potrebam?
 • Kakšne velikosti minibar bo ustrezal vašemu prostoru?
 • Katera vrsta vrat bo ustrezala lokaciji vašega minibara?

Vgrajeni ali prostostoječi minibari

Prvo vprašanje, na katerega morate odgovoriti pred izbiro mini bara, se nanaša na vrsto mini bara: želite vgradni ali prosto stoječi aparat?

 • Prednost vgrajenih mini barov je, da ne zavzamejo veliko prostora, saj so del prostora, v katerem jih hranimo. Pomanjkljivost teh izvedb je, da so v primeru okvare zahtevnejše. V tem primeru boste morali razstaviti vse druge stvari v bližini, da boste lahko mini hladilnik izvlekli s tega mesta.

 • Prostostoječi minibari pa zavzamejo več prostora, vendar jih lahko brez večjih težav upravljate in jih lahko kadar koli premaknete na drugo mesto.

Kapaciteta hladilnika za pijačo

Pomembna je tudi prostornina mini hladilnika. Pri tem morate upoštevati, kako pogosto in za koliko ljudi bo služil vaš mini hladilnik. Če bo nameščen na primer na terasi hiše in bo namenjen le občasni uporabi, bo povsem zadostoval mini hladilnik s prostornino 20-30 litrov. Za večje število ljudi, na primer za druženje s prijatelji ob pivu iz domače pivovarne, je bolje, da si omislite hladilnik s prostornino vsaj 50 litrov.

Dimenzije

Če nameravate kupiti barski hladilnik, preverite dimenzije na seznamu parametrov. Izmerite prostor, kamor ga želite postaviti, in dimenzijam ciljnega prostora dodajte vsaj 2 centimetra, da se vam hladilnik ne bo preveč stisnil z drugimi pripomočki. S tem preprosto zagotovite, da se vse popolnoma prilega in je udobno za uporabo.

Vrsta vrat

Zadnja točka na seznamu je zasnova vrat. Izbirate lahko med dvema možnostma, in sicer ali bodo vrata prozorna (steklena) ali neprozorna. Pri tem morate razmisliti, za kaj želite uporabljati mini hladilnik. Če ga želite uporabiti v komercialne namene, vam priporočamo, da si omislite steklena vrata, da bodo vaše stranke vedno vedele, kaj je v njem. Za domačo uporabo lahko izberete želeno možnost.

Višje