Test in priročnik za kuhinjski robot 2023 ​

Kuhinjski roboti so pravi junaki vsakdanjega življenja. Zdaj so na voljo v različnih modelih. Mešanje, gnetenje, stepanje, rezanje, sekljanje, kuhanje ali kuhanje v pari: pravi kuhinjski robot vam bo pomagal opraviti veliko dela. Ne veste, kateri je pravi za vas? Naš čudovit priročnik vam bo pomagal. Predstavili vam bomo različne vrste kuhinjskih robotov podjetja Klarstein, pojasnili njihove prednosti in slabosti ter vam pomagali izbrati idealno rešitev.

Lastnosti in funkcije kuhinjskih aparatov ​

V našem priročniku bi vam radi predstavili 4 različne vrste kuhinjskih robotov: kuhinjski robot, mešalnik, večnamenski kuhinjski robot in mlin za meso. Povezuje jih ena skupna lastnost: olajšali vam bodo delo v kuhinji. Od klasičnega mešalnika, ki zagotavlja enakomerno mešanje in gnetenje testa, zlasti pri peki, do večnamenskih kuhinjskih aparatov, ki sesekljajo vse, kar potrebujete in včasih celo sami opravijo kuhanje, ter mlina za meso, ki je pravi pomočnik pri obdelavi svežega mesa.​

Kuhinjski robot Klarstein ​

Bella Elegance Küchenmaschine

Priporočen izdelek​

Bella Elegance kuhinjski robot​

Bella Elegance prinaša v vašo kuhinjo pravo revolucijo, ne le vizualno, temveč tudi s svojimi praktičnimi funkcijami. Mešanje, gnetenje, stepanje: Kuhinjski robot Bella Elegance je primeren za vse.​ ​

 • Kompakten in zmogljiv: z močjo 1300 W in težo le 3,7 kg je vedno pripravljen.
 • Prilagodljivost: s 3 nastavki in 5,2-litrsko posodo iz nerjavečega jekla pripravite do 2 kg testa.​
na izdelek

Kuhinjski roboti po vaših željah. Klasični kuhinjski robot je pogosto aparat za gnetenje ali mešanje. Ponavadi imajo tri nastavke: kavelj za testo, nastavek za mešanje in metlico za stepanje. Glede na to, koliko peciva želite speči, morate paziti na prostornino posamezne posode. Moč je podatek o moči motorja kuhinjskega robota. Če radi gnetete težko testo za kruh in podobno, mora imeti stroj moč vsaj 1500 W

  Prednosti: ​

 • Energetsko varčno gnetenje in mešanje testa ​
 • Enostavna uporaba ​
 • Eleganten dodatek v kuhinji ​

  Slabosti: ​

 • manj prostorsko varčen kot ročni mešalnik

Bella Pico 2G mešalnik​

Bella Pico 2G Rührmaschine

Priporočen izdelek​

Bella Pico 2G mešalnik​

Bella Pico 2G navdušuje s svojo kompaktno zasnovo in močjo 1300 W, 6 stopnjami in pulzno funkcijo! To pomeni, da je mešalnik primeren za vsako testo ​

 • Pameten: s planetarnim sistemom mešanja za vedno popolno testo ​
 • Vzdržljiv: mešalni kavlji in kavlji za testo so izdelani iz trpežnega litega aluminija​
na izdelek

Mešalniki - pogosto imenovani tudi gnetilniki testa - so nepogrešljivo orodje pri pripravi testa. Glede na konsistenco testa lahko popoln rezultat dosežete z različnimi nastavki: metlica je primerna za stepanje, mešalni kavelj je idealen za rahlo testo, gnetilni kavelj pa pripravi čvrsto testo za kruh. V naših aparatih za gnetenje lahko pogosto brez napora obdelate do 2 kg testa, medtem ko čistite kuhinjo, pripravljate druge dobrote ali se preprosto za nekaj časa sprostite.

  Prednosti: ​

 • Zmogljiv sistem mešanja
 • 3 različni nastavki
 • Manjši in lažji od drugih mešalnikov

  Slabosti: ​

 • V kuhinji potrebuje več prostora kot ročni mešalnik

Večnamenski kuhinjski robot​

Lucia Multifunktions-Küchenmaschine

Priporočen izdelek​

Lucia Večnamenski kuhinjski robot​

Mešalnik, mikser in mlin za meso v enem: zaradi praktičnih nastavkov lahko Lucia preprosto opravi vse. Zjutraj smoothie, popoldne torta in zvečer sveže mleto meso? Vse je mogoče z enim samim aparatom.​

 • Vedno pripravljen: Z 2000 W moči in številnimi nastavki je vedno pripravljen za uporabo.​
 • Konvertibilen: hitra in enostavna predelava s praktičnimi dodatki​
na izdelek

Kot pove že ime, so večnamenski kuhinjski roboti resnično vsestranski. V njihovo kategorijo spadajo kombinirani aparati, kot je Lucia, pa tudi termo kuhalniki in večnamenski sekljalniki, ki poleg napornega rezanja sadja in zelenjave včasih opravijo tudi kuhanje in kuhanje hrane v pari. Glede na to, na kakšen način želite uporabljati svoj večnamenski kuhinjski robot, imamo v naši ponudbi idealen izdelek za vas.​

  Prednosti: ​

 • Veliko funkcij v eni napravi
 • Hitra pretvorba
 • Visoka zmogljivost

  Slabosti: ​

 • So precej veliki in težki
 • pripomočki zahtevajo dovolj prostora za shranjevanje

Kuhinjski robot mlin za meso

Fleischwolf Küchenmaschine

Priporočen izdelek​

Mlin za meso  Kraftprotz

Njegovo ime vse pove. Zaradi zmogljive opreme je predelava mesa res enostavna

 • Njegovo ime vse pove. Zaradi zmogljive opreme je predelava mesa res enostavna
 • Raznolik: Številni dodatki najboljše kakovosti
na izdelek

Če redno pripravljate sveže meso in ga raje pripravljate sami, kot da bi kupili že pripravljeno, je mlin za meso primeren za vas. S pomočjo različnih perforiranih diskov lahko doma pripravite mleto meso, klobase in še veliko več. Naporno delo opravi zmogljiv motor v mlinu. Oprema je izdelana iz materialov, ki so varni za uporabo z živili, zato ne predstavlja tveganja.

  Prednosti: ​

 • Zmogljiv
 • Opremljen z bogato dodatno opremo
 • Vsestranski: z nastavki za mletje mesa, pripravo klobas in še veliko več

  Slabosti: ​

 • Zavzema precej prostora
 • Ne opravlja več funkcij naenkrat

Primerjava kuhinjskih robotov

Nasveti za nakup kuhinjskega robota podjetja Klarstein

Kateri kuhinjski robot je najboljši? Ni splošnega odgovora na to vprašanje. S pomočjo našega testa kuhinjskih robotov pa vam lahko ponudimo pregled različnih funkcij in lastnosti, da boste lahko izbrali pravo napravo za vas. Pri podjetju Klarstein lahko izbirate med različnimi vrstami kuhinjskih robotov, ki jih odlikujeta sodoben dizajn in ugodno razmerje med ceno in kakovostjo. Vrste kuhinjskih robotov se razlikujejo, zlasti pri pomivanju in čiščenju. Razmerje med ceno in zmogljivostjo je vedno odvisno od tega, kako želite aparat uporabljati Seveda se končni rezultat razlikuje tudi glede na vrsto kuhinjskega robota, zato morate vnaprej dobro premisliti, kakšne naloge boste z njim v kuhinji opravljali. Naši aparati so enostavni za uporabo. Kljub temu morate vedno upoštevati varnostne ukrepe in natančno prebrati navodila.

Test kuhinjskih robotov - Odkrijte razlike in podobnosti

Kuhinjski robot Mešalnik Večnamenski kuhinjski robot Mlin za meso
Sistem mešanja Planetarni mešalni sistem Planetarni mešalni sistem Planetarni mešalni sistem rezilo iz nerjavečega jekla
Dimenzije 22,4x38x38 22,5x32,5x42 23x38x39 41x36x24
Moč 2000 moč v vatih / 2,7 moč v konjskih močeh 1300 moč v vatih / 1,7 moč v konjskih močeh 2000 moč v vatih / 2,7 moč v konjskih močeh 700 moč v vatih (delovna moč) 1800 moč v vatih (blokada moči in pulzna funkcija)
Teža 6,2 kg 3,7 kg 11 kg 5,3 kg
Število stopenj hitrosti 6 (in pulzno funkcijo) 6 (in pulzno funkcijo) 6 (in pulzno funkcijo) 2
Prostornina 5,2 litri 5-litrsko 5,2 litri in posoda s prostornino 1,5 litra v mešalniku /

Küchenmaschinen FAQs

Pravzaprav je eden od njih krovni izraz za vse druge. Kuhinjski robot je lahko karkoli, od mešalnika do termo kuhalnika. Za mešalne stroje sta značilna predvsem planetarni sistem mešanja in njihova zmogljivost za odlično pripravo testa.

Če pogosto gnetete krušno in težko kvašeno testo, vam priporočamo kuhinjski robot z močjo vsaj 1500 W.

Na prvem mestu je varnost. Prepričajte se, da imate stabilno stojalo (večina naših kuhinjskih robotov ima priseske), varen priključek in da stroj pravilno uporabljate. Pri tem ne prekoračite največje zmogljivosti kuhinjskega robota.

Seveda! Naš termo kuhalnik GrandPrix z zmogljivim motorjem vam pomaga pri sekljanju, kuhanju, kuhanju v pari, mešanju, gnetenju in številnih drugih opravilih. V naši reviji boste našli številne recepte, ki jih lahko izkoristite pri kuhanju z njim.

Kuhinjski roboti so praktični pomočniki za skoraj vse v kuhinji. Pomagali vam bodo pri hitrejšem in lažjem izvajanju receptov. Klasični aparati za mešanje in gnetenje so še posebej uporabni pri peki. V naši reviji Klarstein boste odkrili številne navdihujoče recepte za peko.

To je odvisno tudi od vrste in moči vašega kuhinjskega robota. Mešalnikov ne smete uporabljati za pripravo velikih količin testa ali trdih živil, kot so oreščki, zamrznjeno meso in podobno. Če pa imate večnamenski kuhinjski robot z mikserjem ali termo kuhalnikom, lahko pripravite tudi ta živila. Vedno pazite, da aparata ne preobremenite. Večina kuhinjskih robotov ima zaščito pred pregrevanjem, vendar če se vam kaj zdi nenavadno, izklopite aparat in ga odklopite iz vtičnice.

To je odvisno od količine, ki jo želite redno pripravljati. Večina naših kuhinjskih robotov vsebuje 5-litrsko posodo. V njej lahko naenkrat pripravite 2 kg testa.

Tudi na to vprašanje ni mogoče odgovoriti na splošno. Mešalniki imajo običajno 3 nastavke: kavelj za gnetenje, kavelj za testo in metlico za stepanje. Pri večnamenskih kuhinjskih aparatih je treba upoštevati tudi drugo dodatno opremo: mikser, mlin za meso, aparat za testenine, stiskalnico za piškote, nastavek za kuhanje v pari in še veliko več. 

Višje