3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Točilne naprave za pivo

Točilna naprava za pivo

Naprava za točenje je odlična naprava ne le za ljubitelje piva, temveč tudi za občasne pivce. Naše pipe za pivo so namenjene domači uporabi, na primer za točenje piva iz domače pivovarne na zabavi ali drugi priložnosti. Uporablja se tudi na komercialnih dogodkih, kot je točenje piva na stojnici, v baru ali restavraciji.

Glavna prednost pipe za pivo je, da lahko velike količine piva ohranja hladne več ur in vam ne bo treba stalno jemati ustekleničenega piva iz minibara.

Kako izbrati tisto pravo točilno napravo za vas?

Čeprav je trenutno v ponudbi veliko število pip za pivo, vam za izbiro pravega modela ni treba porabiti celega dneva. Upoštevajte le nekaj osnovnih točk, ki vam bodo pomagale pri izbiri pravega modela. Ko izberete najljubšega, potrebujete le še dober vrtni žar in piknik s prijatelji se lahko začne!

Bistvena je učinkovitost hlajenja

Če želite svojim gostom zagotoviti vedno hladno pivo, je treba razmisliti o hladilni zmogljivosti modela. Hladilna zmogljivost nam pove, koliko litrov piva lahko naprava na uro ohladi na idealno temperaturo 10-15 °C. Zato je treba pred nakupom razmisliti, kako veliko količino piva želimo točiti v določenem časovnem intervalu, saj je toplo pivo zelo slab znak dobrega gostitelja.

  • Za peko na žaru ali manjša družinska srečanja bo zadostovala pipa, ki lahko ohladi približno 20 litrov piva na uro.
  • Za večje dogodke ali manjše komercialne dogodke, na katerih je treba točiti več piva, lahko pričakujete 50 litrov piva na uro.
  • V zadnjo kategorijo spadajo pipe za pivo, ki lahko ohladijo do približno 100 litrov piva na uro. Te vrste objektov se uporabljajo predvsem za večje dogodke.

Druga pomembna točka, povezana z učinkovitostjo hlajenja, je možnost uravnavanja temperature. Čeprav obstaja standard, v katerem je treba pivo postreči za popoln okus, je včasih treba spremeniti temperaturo samega piva. Zato je treba natančneje preveriti, ali ima zadevna oprema za stepanje možnost spreminjanja temperature med stepanjem.

Suho ali vodno hlajenje

Suho hlajenje je najprimernejša možnost za domačo uporabo opreme za stepanje. Ne vsebujejo vode, hlajenje piva pa poteka po načelu izmenjave energije iz zaprtega hladilnega kroga v termoblok. Prednost suhega hlajenja je enostavno vzdrževanje in enostavno rokovanje med prevozom.

Vodno hlajenje je vrsta hladilnega sistema, ki za odvajanje toplote uporablja vodo. Vodno hlajenje se uporablja v profesionalni opremi za točenje zaradi visoke toplotne vzdržljivosti in lahko ohranja pivo hladno dlje kot suho hlajenje. Pivo se ohladi v vodni kopeli, v kateri nastane led, ki nato ohladi pijačo. Prednost je daljše hlajenje piva, vendar je po drugi strani ta vrsta hlajenja zahtevnejša za vzdrževanje.

Metoda točenja piva

Kompresorski tlak se uporablja v večini domače opreme za pipe. To je najpreprostejši način točenja piva prek kompresorja, ki je nameščen neposredno v napravi. Kompresor deluje samostojno in ni potrebna dodatna manipulacija ali nastavitev.

Kompresor se vklopi sam, ko začnete točiti pivo. Njegova prednost je, da ga je enostavno upravljati in da ne potrebuje zahtevnega vzdrževanja. Po drugi strani pa kompresor v pivo sprošča kisik, zaradi česar se pivo vremensko spreminja (oksidacija) in izgubi svoj edinstven okus. Zato priporočamo, da pivo zaužijete še isti dan, da bo ohranilo svoj pravi okus.

Drugi način točenja piva so plinske bombe. Ta vrsta stiskanja piva se uporablja predvsem v bolj profesionalnih napravah za točenje piva, saj ne sprošča kisika v pivo - zato pivo ne spremeni svojega okusa. Slabost je težje rokovanje s plinskimi bombami in potreba po nakupu plina za uravnavanje tlaka.

Katero velikost sodov je mogoče priključiti na napravo za pipe

Obstaja več vrst kegljev glede na prostornino piva in potrebno je, da se lahko določen kegljev na napravo za odpiranje udari. Priporočamo, da preverite to številko, da ne boste na koncu kupili napačne vrste sodčka, ki ga boste natočili na pipo.

Če boste upoštevali te preproste korake, bo izbira prave naprave za točenje piva preprosta. Kakovostno ohlajeno pivo vam ne bo več manjkalo na nobeni pravi žar zabavi! Priporočamo vam, da si ogledate tudi našo ponudbo žarov na oglje in peči za pico!

Višje