3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kuhinjski roboti

Kuhinjski roboti

Kuhinjski robot je eden najbolj priljubljenih kuhinjskih pomočnikov in lahko postane vaša desna roka pri pripravi različnih jedi, od peciva, pit, kruha, mletega mesa in zelenjavnih solat. Osnovne funkcije kuhinjskih robotov so mešanje, mešanje in stepanje. Večnamenski kuhinjski robotki lahko s posebnimi nastavki meljejo meso, naribajo zelenjavo ali sadni sok, pripravljajo smoothije ali kuhajo in dušijo hrano.

Osnovna oprema predelovalcev hrane

Dodatki za kuhinjske aparate vključujejo: metlice za stepanje (t. i. balon) metlico za stepanje, metlico za sneg, mešalno metlico za gosto testo, kavelj za gnetenje in mešalni kavelj za gnetenje kruha in drugega gostega testa ali nastavek za mletje mesa. Za dodatne funkcije, kot so rezanje in ribanje zelenjave, mletje mesa, maka, kave ali začimb, so potrebni posebni dodatni nastavki. S kuhinjskim robotom lahko pripravite tudi okusne smoothije.

Katere vrste kuhinjskih robotov obstajajo?

Planetarni kuhinjski robotki so namenjeni predvsem gnetenju finih krem, gostega testa in stepanju jajčnih beljakov. Ponujajo širok izbor nastavkov in lahko delujejo tudi kot kuhinjski robot. Če kupite posebne nastavke, lahko kuhinjski robot zlahka postane mešalnik, mlinček ali sokovnik.

Strojčki za ribanje imajo funkcijo ribanja, rezanja ali sekljanja. Ti modeli imajo diske in bobne, ki omogočajo fino in grobo ribanje različnih vrst zelenjave ali sekljanje oreščkov. Nekateri kuhinjski robotki za ribanje imajo tudi mlinček za meso, mešalnik ali poseben nastavek za pripravo domačih testenin.

Kuhinjski robot z mlinčkom za meso omogoča mletje mesa na različne načine. Če doma izdelujete klobase, jetrca ali salame, vam bodo te naprave olajšale celoten postopek. Če pogosto pripravljate hamburgerje, zrezke, mesne kroglice ali polpete, vam bo kuhinjski robot z mlinčkom všeč. Poleg obdelave mesa lahko ti modeli tudi mešajo, gnetejo in stiskajo živila.

Kuhinjski robotki z mešalnikom so idealen kuhinjski pomočnik za vse, ki se želijo zdravo prehranjevati. Kuhinjski robot z mešalnikom omogoča enostavno pripravo otroške hrane in sadnih pirejev. Če ste privrženec zdravega načina življenja, boste pri teh modelih še posebej cenili možnost priprave smoothijev in koktajlov. Kuhinjski robot z mešalnikom je uporaben tudi za pripravo klasičnih omak in kremnih juh.

Kako izbrati tistega pravega kuhinjskega robota?

 • Najprej si odgovorite na vprašanje, za kaj boste kuhinjski robot največ uporabljali. Ali boste pekli, pripravljali sadne sokove ali mleli meso?
 • Razmislite, kakšno velikost kuhinjskega robota si lahko privoščite glede na velikost svoje delovne površine.
 • Preverite, ali lahko za svoj model kupite še druge dodatke, ki jih boste morda sčasoma uporabili.
 • Razmislite o splošnem slogu vaše kuhinje. Sodobni kuhinjski procesorji so na voljo v različnih izvedbah. Kuhinjski robot tako lahko postane lep dodatek vaši kuhinji.

Prednosti kuhinjskih robotov

 • Uporaba kuhinjskega robota vam prihrani čas in trud.
 • Na trgu so na voljo tudi različni nastavki za še bolj vsestransko uporabo kuhinjskega robota.
 • Kuhinjske robote je enostavno uporabljati.
 • Ne bo vam treba skrbeti za vzdrževanje, saj je posamezne dele enostavno očistiti.
 • Rezultat dela kuhinjskega robota je popolnoma gladko in stepeno testo.

Slabosti kuhinjskih robotov

 • Kuhinjski robot, odvisno od modela, zavzame veliko prostora na kuhinjskem pultu.
 • Če kuhinjski robot nima pokrova, lahko povzroči nered okoli naprave, na primer razprši testo.
 • Nekateri modeli kuhinjskih robotov so lahko glasni.
 • Vsi kuhinjski robotki nimajo možnosti nakupa vseh različnih nastavkov, zato morate pred nakupom kuhinjskega robotka razmisliti, katere funkcije želite uporabljati.
Višje