3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Kaminske in stenske nape

248 Izdelek

Stenske nape

Stenske kuhinjske nape so eden izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov odstranjevanja dima, maščob in neprijetnih vonjav iz kuhinje. Kuhinjske nape so na voljo v različnih velikostih in slogih, ki ustrezajo vaši specifični postavitvi in potrebam kuhinje.

Stenske nape delujejo tako, da skozi filtrirni sistem vpihujejo zrak in ga izpuščajo. S tem postopkom iz zraka učinkovito odstranite dim, maščobo in neprijetne vonjave, zato je kuhanje v vaši kuhinji varnejše in prijetnejše. Dimniške nape so odličen način za izboljšanje kakovosti zraka v vašem domu in hkrati za prijetnejše kuhanje. Poleg stenskih nape ponujamo tudi otočne nape, nape za vgradnjo pod omarico in vgradne nape, dimniške nape ali izvlečne nape.

Prednosti stenskih nap:

  • Enostavna namestitev in preprosta priključitev na kuhinjski ventilator
  • Visoka zmogljivost za učinkovito odstranjevanje dima
  • Ne zavzema veliko prostora, saj je nameščena na steno
  • Velika izbira modelov, ki vam bodo všeč

Slabosti:

  • Za velike kuhinje stenska napa morda ne bo dovolj učinkovita, saj je nameščena neposredno nad kuhalno ploščo
  • Pri bolj zapletenih modelih je čiščenje stenske nape lahko težje

Kako izbrati stensko napo

Material:

Stenske nape so ena najbolj priljubljenih vrst kuhinjskih nap na trgu. Večinoma so narejeni iz nerjavečega jekla, ki ga je enostavno čistiti. Elegantnejša različica je kombinacija aluminija, jekla in prozornega stekla, vendar morate pri tem računati na redno čiščenje stekla, ki bo umazano od hlapov pri kuhanju ali pečenju. Stenske nape so odlična izbira za vse, ki iščejo nape, enostavne za uporabo in vzdrževanje.

Moč:

Najpomembnejši parameter pri izbiri stenske nape je njena moč. Na ta parameter je dobro biti pozoren, zlasti v večjih kuhinjah, da lahko napa v razmeroma kratkem času učinkovito očisti ves zrak. Moč stenskih nap je podana v m3/uro. Ta številka kaže, koliko m3 zraka lahko napa očisti v eni uri. Upoštevajte, da bi morala napa v idealnem primeru v eni uri filtrirati vsaj 10-krat večjo kuhinjo kot je vaša.

Hrup:

Še en parameter pri izbiri prave naprave mora biti njena raven hrupa. Ta je podana v decibelih (dB). Zmanjšanje hrupa mora biti eden ključnih elementov, zlasti če nimate ločene kuhinje, temveč sta kuhinja in dnevna soba združeni. V tem primeru lahko s kuhanjem motite druge družinske člane.

Za hrup velja še ena neposredno sorazmerna enačba - močnejša kot je stenska napa, glasnejša je. Zato morate razmišljati o zmogljivosti in ravni hrupa, da bo napa dovolj zmogljiva, vendar ne preveč glasna. Za primerjavo, raven hrupa pri glasnosti 60 dB je podobna šumenju listov.

Oblikovanje:

Predzadnja točka na seznamu pri izbiri stenske nape je njeno oblikovanje. Vsakdo si želi imeti lep dom in kuhinja ni izjema. Zato je treba upoštevati tudi obliko same stenske nape, da se ujema z drugimi elementi v kuhinji, kot so hladilnik, indukcijska kuhalna plošča, pečica, pomivalni stroj ali drugi kuhinjski aparati.

Cena:

Na koncu je treba upoštevati tudi dejansko ceno same stenske nape. V primerjavi z drugimi izvedbami so stenske nape med cenejšimi, saj se njihove začetne cene začnejo pri 86 EUR.

Če razmišljate o nakupu nove stenske nape, si lahko ogledate tudi spletno stran otočne nape, kjer je pojasnjena razlika med recirkulacijsko in odvodno napo. Če iščete dodatke za nape, si oglejte našo ponudbo dodatkov in filtrov za nape in našli boste vse, kar potrebujete.

Višje