3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Ventilatorski grelniki za hitro in udobno ogrevanje

Ventilatorski in sevalni grelniki so idealni za kratkotrajno proizvodnjo toplote. Uporabljajo se v zaprtih prostorih brez ogrevanja ali kot začasni hitri vir toplote v bivalnih in delovnih prostorih. Glavna razlika med ventilatorji in radiatorji je v vrsti pridobivanja toplote: Ventilatorji, kot pove že ime, oddajajo toplotne valove v bližnjo okolico, medtem ko radiatorji segrevajo hladen zrak iz okolice in segreti zrak ponovno oddajajo skozi ventilator.

Nakup grelnika z ventilatorjem - na kaj je treba biti pozoren?

  • Uporaba: Ventilatorski grelniki so primerni kot mobilni grelniki v zaprtih prostorih in na splošno niso namenjeni za neprekinjeno delovanje. Pogosto se uporabljajo v bivalnih prostorih, na primer kot vir toplote v kopalnici, hobi sobi ali dnevni sobi, da vam v hladnih jutrih in večerih ne bi bilo treba zmrzovati, vendar se vam ne bi splačalo vklopiti ogrevanja.

  • Lastnosti: Visokokakovostni radiatorji in ventilatorji so testirani pri TÜV, imajo več stopenj ogrevanja in so opremljeni z zaščito pred pregrevanjem. Sodobne grelnike z ventilatorjem lahko priročno upravljate z daljinskim upravljalnikom. Odvisno od naprave lahko izberete različne stopnje moči ali vgradite nadzor temperature. Pri nekaterih modelih je mogoče tudi časovno programiranje.

  • Oblikovanje: Poleg funkcij in zmogljivosti je pri izbiri idealnega grelnika z ventilatorjem ključno merilo tudi oblikovanje. Grelniki so na voljo v estetsko prijetni obliki vitkega stolpca, ki je zelo varčen s prostorom. Takšno opremo je mogoče stilsko vključiti v vsako okolje. Vendar ima vsak videz svoj čar, na primer vsesmerni radiator okrogle oblike, ki oddaja toploto v vse smeri. Druge modele je treba nastaviti tako, da so usmerjeni neposredno v ogrevani prostor.

Električni ventilatorski grelniki in keramični ventilatorski grelniki

Načelo delovanja je pri obeh ventilatorskih grelnikih enako: hladen zrak iz okolice se vsrka, segreje z vgrajenimi grelnimi elementi in topel zrak se ponovno odvaja skozi ventilatorski grelnik. To povzroča mešanje zraka v prostoru, kar je lahko neugodno za alergike. Prah, ki na ta način pride v napravo, se pritegne na grelne elemente električnega grelnika, kjer se delci sežgejo. To lahko spremlja določen vonj. Sodobna alternativa so keramični ventilatorski grelniki, katerih elementi se manj segrevajo. Njihov nakup je dražji od nakupov električnih grelnikov z ventilatorjem, vendar imajo tudi boljši toplotni izkoristek in so bolj priljubljeni pri alergikih. Po drugi strani pa so električni grelniki priljubljeni za občasno in sporadično uporabo ter hitro in mobilno ogrevanje.

Električni sevalni grelnik

V primerjavi z ventilatorskimi grelniki so električni sevalni grelniki tišji. Ne segrevajo zraka, temveč oddajajo toploto neposredno v okolje. Osvetljeni predmeti, kot so kosi pohištva, se zaradi tega tudi segrejejo in posledično oddajajo toploto. Toplota nastane takoj po vklopu. Električni radiatorji so priljubljeni kot dodatno ogrevanje in za uporabo v prehodnem obdobju.

Tako kot grelnike z ventilatorjem jih je mogoče prilagodljivo nastavljati in jih uporabljati, kadar koli je potrebna hitra toplota, npr. v kopalnici, na previjalni mizi, za hitro jutranje ogrevanje, v mobilni hiši, v majhni hiši, v vrtni hiši, v delavnici, v garaži, v kleti ali v sobi za ljubiteljske dejavnosti. Radiatorji zaradi proizvodnje toplote povzročajo gibanje zraka največ v neposredni bližini, kar pomeni, da med kratkim delovanjem skoraj ni pričakovati turbulence prahu. Pri daljšem delovanju enote, ki jih uravnava termostat, zagotavljajo skoraj konstantno prijetno toploto.

Višje