3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Navijalec na ročne ure

Navijalniki za ročne ure

Nekateri se morda sprašujete, kaj pravzaprav so navijalniki za ure, poznani tudi po angleškem izrazu watch winders. Navijalnik za ure je naprava, ki pomaga ohranjati samodejno uro navito in pripravljeno za nošenje. Samodejne ure so odvisne od gibanja vašega zapestja, zato lahko, če jih ne nosite redno, po določenem času prenehajo delovati. Navijalnik ure simulira gibanje vašega zapestja in ohranja gibanje ure, tudi ko je ne nosite. To je še posebej pomembno za luksuzne in zbirateljske ure, ki so lahko drage in jih je težko zamenjati.

Če torej iščete res okusen dodatek k svojemu sodobnemu bivalnemu prostoru, bo navijalnik za ure prava izbira za vas. Naša ponudba navijalnikov ur ne bo navdušila le poslovnežev in zbirateljev ur, ki radi nosijo ali zbirajo luksuzne in zbirateljske ure, temveč tudi povsem običajne ljudi, ki cenijo svoj čas in še posebej svoje ure!

Kaj boste v tem članku izvedeli o navijalkah za ure?

 • Katere vrste navijalnikov ur poznamo?
 • Kako delujejo navijalniki za ročne ure
 • Katere so glavne prednosti navijalnikov za ure?
 • Kako izbrati pravi navijalnik za ure?
 • Kakšne so prednosti nakupa v spletni trgovini Klarstein.si?
 • Pogosto zastavljena vprašanja

Katere vrste navijalnikov ur poznamo?

Na trgu je na voljo veliko različnih vrst navijalnikov ur, od preprostih naprav na baterije do bolj izpopolnjenih modelov z več nastavitvami in programirljivimi časovniki. Najdete lahko tudi navijalnike ur, ki imajo vgrajeno shrambo za vašo zbirko ur. Cene navijalnikov ur se gibljejo od približno 30 do nekaj tisoč evrov, tako da se zagotovo najde kakšen, ki bo ustrezal vsakemu proračunu.

Kako delujejo navijalniki za ročne ure

Navijalniki za ure so naprave, ki pomagajo ohranjati delovanje vaše avtomatske ure, tudi ko je ne nosite. Delujejo po naslednjem načelu:

Navijalnik za ure je pravzaprav posebna naprava, v katero se vstavi vaša ura. Ta naprava nato opravi določeno število obratov v določenem časovnem obdobju in se počasi vrti v obe smeri.

Zato se vaša avtomatska ura nikoli ne ustavi, mazalno olje pa je enakomerno porazdeljeno po celotnem mehanizmu ure. To pripomore k ohranjanju ure v dobrem stanju in preprečuje poškodbe sčasoma.

Če imate avtomatsko uro, razmislite o investiciji v kakovosten navijalnik za ure. S tem bo vaša ura delovala še vrsto let!

Katere so glavne prednosti navijalnikov za ure?

Zagotavlja vam udobje in prihranek časa, kot lastnik ure pa ste lahko mirni in prepričani, da je vaša ura vedno pripravljena za uporabo, tudi če jo redko nosite.

Zmanjša obrabo mehanizma za navijanje ure in s tem podaljša njeno življenjsko dobo.

Kako izbrati pravi navijalnik za ure?

Če razmišljate o nakupu navijalnika za ure, je treba upoštevati, koliko ur morate shraniti in kakšne vrste so te ure. Če imate na primer zbirko starinskih ur s finimi mehanizmi, boste želeli izbrati navijalnik za ure s posebno skrbno nastavitvijo navijanja. Po drugi strani pa, če imate le nekaj vsakodnevnih avtomatskih ur, vam bo zadostoval osnovni model. V naši široki ponudbi izdelkov lahko vsakdo najde nekaj zase.

Kakšne so prednosti nakupa v spletni trgovini Klarstein.si?

 • Zagotavljamo 3-letno garancijo.
 • Širok izbor oblikovalskih kosov za vsak dom.
 • Možnost preizkusa izdelka za 14 dni.
 • Brezplačna dostava po vsej Sloveniji.
 • Za označene izdelke ponujamo hitro dostavo, ki bo prispela v dveh delovnih dneh.

Pogosto zastavljena vprašanja

1. Ali navijalniki za ure ne povzročajo škode na urah?

Kakovosten navijalnik ure ne bi smel povzročiti poškodb na uri. Če ure ne nosite vsak dan, jo je priporočljivo redno navijati, da se olje ne bi usedlo. Večja uporaba, vključno z navijanjem ure, lahko sčasoma povzroči večjo obrabo. Navijalnika ur seveda ne smete uporabljati v nedogled.

2. Ali je mogoče, da bi lahko navijalnik za ure "pretirano navijal" uro?

Ne. Danes imajo skoraj vse avtomatske ure možnost, ki izklopi mehanizem navijanja, takoj ko je glavna vzmet popolnoma navita.

Vendar pa morate pri izbiri navijalca upoštevati priporočila proizvajalca ure. Vedeti morate, v katero smer je treba uro navijati in koliko obratov na dan je priporočljivo opraviti, da bo ura dobro delovala. Pomembno je upoštevati, da se lahko ura vrti veliko več, kot bi se morala, kar lahko povzroči prekomerno obrabo mehanizma in s tem skrajša življenjsko dobo ure.

3. Napajalnika za ure ne potrebujete, če imate naslednje vrste ur:

Kvarčne (Quartz) ure. Ta kvarčni mehanizem deluje z baterijo. Ročna mehanska ura. Gibalo te ure je treba vsak dan ročno naviti. Kinetična ura. Za kinetične ure je potreben "kinetični" polnilnik.

Višje