Električna odeja - test in svetovalec

Če si v hladnih zimskih dneh želite prijetne toplote in udobja, je električna odeja odlična rešitev za vas. Z električno odejo se lahko v trenutku ogrejete, stisnete k sebi in pozabite na mraz. Ne glede na to, ali jo uporabljate v postelji, na kavču ali v delovni sobi: električna odeja vam nudi individualno udobje in ustvarja prijetno vzdušje. Izkoristite prednosti električne odeje. V našem priročniku o električnih odejah si oglejte, katere modele vam ponujamo.

Električna odeja: primerjava funkcij in zmogljivosti

Z električno odejo lahko individualno nastavite želeno temperaturo glede na svoje potrebe. Poleg tega so številni modeli opremljeni s funkcijo časovnika, ki omogoča samodejni izklop električne odeje po določenem času. Tako se lahko sprostite in mirno zaspite. Poleg tega imajo nekatere električne odeje tudi posebno funkcijo hitrega segrevanja, ki omogoča, da se v nekaj minutah segrejejo na želeno temperaturo. Odkrijte našo ponudbo udobnih električnih odej različnih velikosti in poiščite pravo za vas.

Dr. Watson XL Heizdecke

Vrsta izdelka

Električna odeja Dr. Watson XL

Električna grelna odeja iz prijetnega mikroflisa. Dr. Watson je zelo mehak, ima tri stopnje gretja ter je na voljo v različnih barvah in vzorcih.

 • Funkcija izklopa po 3 urah
 • Enostavno upravljanje
 • Super mehak material
O električnih odejah

Je ogrevana odeja namenjena le starejšim? Nikakor! Naše električne odeje so na voljo v različnih velikostih, oblikah, barvah in vzorcih ter vas bodo v trenutku sprejele v svoj topli objem. Zaradi enostavnega rokovanja, zelo mehkega materiala in funkcije varnega izklopa so idealen spremljevalec za zimo.

  Prednosti:

 • Varno in enostavno za uporabo
 • Mehkoba in možnost pranja v pralnem stroju
 • Na voljo v številnih barvah

  Slabosti:

 • Zahteva vtičnico

Električna deka Klarstein

Havasia UV 8 Geschirrspüler

Vrsta izdelka

Električna odeja Dr. Watson XL

Električna odeja za dve osebi: Ta ogrevana odeja je zelo velika, meri 180x200 cm in zagotavlja prijetne ure toplote.

 • Ogrevana odeja s 3 nastavitvami ogrevanja
 • Prijeten koralni flis
 • Odstranljivo upravljanje
O ogrevanih odejah

Ogrevane odeje Klarstein so na voljo v različnih barvah. Zaradi izjemno prijetnega flisa so že kot navadna plišasta odeja pravi okras. Z upravljanjem lahko nastavite 3 stopnje in pustite, da se segreje. Plišaste grelne odeje je mogoče tudi prati v pralnem stroju.

  Prednosti:

 • Izjemno velik in udoben
 • Lahko se pere v pralnem stroju
 • Samodejni izklop po 3 urah

  Slabosti:

 • Zahteva vtičnico

Grelna blazina Klarstein

Magic Carpet DLX Heizmatte

Vrsta izdelka

Ogrevalna preproga Magic Carpet DLX

Grelna podloga za topla stopala na katerem koli mestu: Magic Carpet. V pisarni, prikolici, delavnici ali kje drugje. Nikoli več ne boste imeli hladnih nog.

 • 4 nastavitve ogrevanja
 • Funkcija časovnika
 • Nedrseča površina
O grelnih podlogah

Ogrevalne podloge so resnično priporočljive, zlasti pozimi in za ljudi, ki se jim noge hitro ohladijo. Zlasti pri delu za mizo zagotavljajo toplejše noge in s tem boljšo prekrvavitev na splošno. Naše grelne blazine so na voljo v različnih velikostih in so zaradi zaslona LCD zelo preproste za uporabo.

  Prednosti:

 • Zagotavlja topla stopala
 • Intuitivno upravljanje
 • Enostavna zasnova

  Slabosti:

 • Ni mogoče prati v pralnem stroju
 • Zahteva vtičnico

Ogrevana preproga Klarstein

Magic-Carpet DX Heizteppich

Vrsta izdelka

Ogrevana preproga Magic-Carpet DX

Enostavna za uporabo in vedno tako topla, kot želite: S Klarsteinovo grelno blazino so mrzle noge stvar preteklosti!

 • Enostavno upravljanje z barvnimi diodami LED
 • velikost 40 x 60 cm
 • Kratek čas ogrevanja
O ogrevanih preprogah

Ogrevane preproge so praktične in vedno pomagajo proti mrzlim nogam. Vendar je ogrevanje preprog primerno tudi za sušenje čevljev ali kot topel prostor za hišne ljubljenčke. Zato je resnično vsestransko sredstvo za ustvarjanje prijetnega in toplega okolja za vsakogar. Potrebujete majhno toplo preprogo tudi pozimi?

  Prednosti:

 • Enostavno upravljanje
 • Pralna prevleka
 • Z nedrsečo površino

  Slabosti:

 • Brez zaslona
 • Zahteva vtičnico

Primerjava električnih odej

Električna odeja Dr. Watson XL Električna odeja Dr. Watson XL Ogrevalna preproga Magic Carpet DLX Ogrevana preproga Magic-Carpet DX
Cena / zmogljivost Dobro, 110,99 EUR Zelo dobro, 89,99 EUR Zelo dobro, 71,99 EUR Zelo dobro, 71,99 EUR
Dimenzije izdelka 180 x130 cm 200 x 180 cm​ 40 x 98 cm​ 40 x 60 cm
Teža 2 kg​ 2,6 kg​ 0,8 kg​ 0,6 kg​​
Napajanje 120 watts 120 watts 100 watts 75 watts
Stopnje ogrevanja 3​ 3​ 4​ 3​
Material Mikroflis Coral Fleece Površina preproge z nedrsečo spodnjo stranjo
Vrsta električne odeje Velika grelna odeja Grelna odeja za 2 osebi Grelna blazina za noge Ogrevalna preproga za noge
Značilnosti Samodejni izklop po 3 urah, 3 stopnje ogrevanja Zaščita pred pregrevanjem, 3 stopnje segrevanja, samodejni izklop po 3 urah Časovnik, funkcija, nedrseča površina Časovnik, funkcija, nedrseča površina, zaščita pred pregrevanjem
Posebne funkcije Analogno delovanje z digitalnim zaslonom, možnost pranja volne, 2 m napajalni kabel Analogno delovanje z digitalnim zaslonom, možnost pranja v programu za volno, 2,35 m napajalni kabel LCD-zaslon, možnost ročnega pranja, 2 m napajalni kabel Delovanje z barvnimi diodami LED, pranje pri 30 °C v nežnem ciklu, 2 m napajalnega kabla
Izbira barv Siva, rjava, rdeča, bež, črna Antracitni vzorec, rjavi vzorec, zeleni vzorec, bež vzorec, bež vzorec Antracitna Antracitna

Nakup prave električne odeje

Če želite kupiti električno odejo, si najprej oglejte njeno velikost in se prepričajte, da ustreza vaši postelji ali kavču. Preverite tudi kakovost materiala in se prepričajte, da je mehak in udoben. Preverite, ali ima električna odeja različne nastavitve gretja, da lahko raven gretja prilagodite svojim željam. Za varno uporabo je priporočljivo poiskati varnostne funkcije, kot sta zaščita pred pregrevanjem in samodejni izklop. Če ste med pisarniškim delom nagnjeni k mrzlim nogam ali napetosti, vam priporočamo grelno blazinico ali preprogo. V vsakem primeru je treba upoštevati tudi porabo energije. Tako lahko kupite popoln izdelek za vas!

Pogosto zastavljena vprašanja o grelnih odejah

Da, električne odeje so ob pravilni uporabi varne in zdrave. Vendar je pomembno, da ste pozorni na varnostne funkcije, kot sta zaščita pred pregrevanjem in samodejni izklop, ter da električne odeje ne uporabljate prepogosto.

Izbira med grelno blazino in električno odejo je odvisna od vaših individualnih potreb. Grelna blazina je običajno manjša in je namenjena določenemu delu telesa, na primer hrbtu ali vratu. Zagotavlja usmerjeno toploto in je lahko zelo učinkovita pri bolečinah in napetosti. Električna odeja pa je večja in pokriva večjo površino, na primer celotno posteljo ali kavč. Zagotavlja enakomerno toploto in omogoča popolno zvijanje. Če torej iščete velik vir toplote, je boljša izbira električna odeja. Navsezadnje je odločitev odvisna od vaših osebnih preferenc in predvidene uporabe.

da, z električno odejo lahko tudi spite. Za mnoge ljudi je to prijetno in sproščujoče. Vendar se prepričajte, da ima električna odeja varnostne funkcije, kot je zaščita pred pregrevanjem, in upoštevajte navodila proizvajalca. Za varno uporabo priporočamo, da električno odejo pred spanjem izklopite ali uporabite funkcijo časovnika.

Točne časovne omejitve, kako dolgo lahko ležite na električni odeji, ni. Vendar jih ni priporočljivo uporabljati predolgo. Pomembno je, da upoštevate navodila proizvajalca in da električne odeje ne puščate dalj časa vklopljene brez nadzora. Nekatere električne odeje imajo funkcijo samodejnega izklopa, ki se aktivira po določenem času. Priporočljivo je, da si vzamete redne odmore ter poskrbite za svoje udobje in dobro počutje. Če imate zdravstvene težave ali niste prepričani, se posvetujte z zdravnikom.

Električne odeje so ob pravilni uporabi povsem varne. Imajo varnostne funkcije, kot sta zaščita pred pregrevanjem in samodejni izklop. Pomembno je, da upoštevate navodila proizvajalca, vzdržujete električno odejo v dobrem stanju in je ne uporabljate preveč. Kot pri vseh električnih napravah je treba biti previden in v primeru nepravilnosti prekiniti uporabo.

Poraba energije električne odeje se lahko razlikuje glede na model, stopnjo ogrevanja in čas uporabe. Električne odeje običajno porabijo med 50 in 200 W. Natančno porabo energije lahko preverite na energijski nalepki ali v specifikacijah proizvajalca. Ne pozabite, da je dejanska poraba energije odvisna od različnih dejavnikov, kot sta trajanje uporabe in izbrana stopnja ogrevanja. Za varčevanje z energijo je priporočljivo, da električne odeje ne puščate prižgane po nepotrebnem dolgo in jo izklopite pravočasno, ko je ne potrebujete več.

Električna odeja deluje na podlagi električnega uporovnega ogrevanja. V notranjosti so grelni elementi, skozi katere teče električni tok in tako nastaja toplota. Ta toplota se nato enakomerno porazdeli po materialu električne odeje in zagotavlja prijeten vir toplote, ki vas greje.

Pri pranju električne odeje je najbolje upoštevati navodila proizvajalca. Skoraj vse električne odeje Klarstein lahko perete pri 30 °C s programom za pranje volne. To lahko storite tako, da preprosto odstranite krmilni modul z odeje in jo nato lahko brez oklevanja operete.

Višje