3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

v notranjem vrtu: Kako ustvariti zeleni raj

Za mnoge ljubitelje vrtov so to velike sanje: notranji vrt. Če svojega najljubšega hobija ne želite opustiti niti v zimskih mesecih, lahko s pravimi pripomočki svoje štiri stene spremenite v vrtni raj. Ljubitelji sveže hrane bodo zlahka gojili tudi solato in solatnice. v vseh letnih časih.

Podjetje Klarstein vas podpira s praktičnimi kompleti, primernimi pripomočki in različnimi rastlinskimi semeni, tako da lahko tudi vi uresničite svoje sanje o vrtnarjenju v zaprtih prostorih.

Notranji vrt: varčen, učinkovit in trajnosten

Strastni vrtnarji in prijatelji sveže hrane so zagotovo že slišali za vrtnarjenje v zaprtih prostorih. Omogoča prilagodljivo gojenje rastlin in gojenje širokega spektra rastlin skozi vse leto. Z izdelki Click and Grow znamke Klarstein boste v hipu ustvarili učinkovit in vizualno čudovit pametni vrt, ki vam bo zagotovil svežo solato, okusno zelenjavo in dišeča zelišča.

Trajnostna pridelava poteka popolnoma brez genskega inženiringa in pesticidov. Če imate le majhno površino, lahko gradite tudi navzgor: sistem samodejne razsvetljave bo zagotovil optimalno rast rastlin.

Elegantna oblika posod za rastline se prilega skoraj vsakemu bivalnemu okolju in s svojo individualnostjo dopolnjuje skoraj vsak notranji slog. Na ta način ustvarjate bolj zeleno okolje in postavljate trajnostne poudarke.

Hidroponika in hidroponsko gojenje: kakšna je razlika med njima?

Če razmišljate o sobnem vrtu, ste verjetno že naleteli na izraz hidroponika. Gre za obliko gojenja rastlin, ki ne potrebuje organskih substratov, t. j. običajna rastlinska zemlja.

Rastline se ne ukoreninijo v zemlji, temveč rastejo v anorganskem substratu. S tem substratom se hranilna raztopina, ki vsebuje vsa pomembna hranila za rastline, pripelje do korenin.

Podskupina tega načina gojenja rastlin je tako imenovana hidroponika: pri tej obliki gojenja popolnoma odpade substrat, prek katerega hranilna raztopina doseže korenine. Namesto tega se rastline ukoreninijo neposredno v raztopini. Korenine prosto visijo in so delno ali v celoti potopljene v raztopino, bogato s hranili.

Pametni vrt: Vlečenje zemlje je bilo včeraj

Pri vrtnarjenju v zaprtih prostorih se lahko popolnoma izognete tipični zemlji. Hidroponske rastline vam nudijo celo vsestranske prednosti in olajšajo gojenje med vašimi štirimi stenami. Zato koreninski škodljivci zelo redko ali skoraj nikoli ne napadajo rastlin, ki rastejo brez zemlje.

Hkrati je vzdrževanje minimalno: plevel se ne more širiti, hidroponika pa zaradi kondenzacije izgublja bistveno manj vode. V kombinaciji s Klarsteinovimi velikimi lonci za rastline je treba rastline zalivati zelo redko. Hranilna raztopina spodbuja tudi hitro in močno rast rastlin.

Poleg tega lahko s pogradi Klarstein veliko učinkoviteje izkoristite svoj prostor in ga celo povečate. Hidroponične rastline lahko gojite na majhnem prostoru in uživate v svežih zeliščih in zelenjavi vse leto.

Kliknite in rastite: gradite, počakajte, uživajte

S kompleti Klarstein postane vrtnarjenje v zaprtih prostorih otroška igra: ne potrebujete niti izrazitega zelenega palca. Preprosto sestavite pribor, vlijte semena rastlin in počakajte. Sistem sajenja, ki je idealno prilagojen potrebam rastlin, vam bo v kratkem času zagotovil svežo hrano. Lepota: po žetvi je pred žetvijo. Če ste porabili vso solato in druge rastline, lahko preprosto vzgojite nove.

Tako se lahko vedno odločite, kaj vam je všeč: Pri Klarsteinu boste našli različna semena in komplete semen, ki vam obljubljajo različne užitke. Ustvarili boste svoj zeleni raj, ki ga lahko kadar koli spremenite glede na svoje potrebe.

Višje