3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Sušilniki sadja

Sušilnik sadja

Ne glede na to, ali želite pripraviti hitre in zdrave prigrizke ali si pripraviti zaloge za zimo, je dehidrator za hrano koristno orodje v vsaki kuhinji.

Pred sušenjem preberite priporočila za vrsto živil, ki jih boste pripravljali, da boste lahko pravilno nastavili temperaturo sušenja. Med običajnimi živili, ki smo jih vajeni sušiti, so sadje, zelenjava in meso. Ne pozabite, da vsa živila niso primerna za sušenje. Pri uporabi sušilnika za živila vedno natančno upoštevajte navodila proizvajalca in vse varnostne ukrepe.

Ali ste vedeli, da v trgovini kupljeno suho sadje ni tako zdravo, kot se morda zdi?

Da bi suho sadje čim dlje zdržalo v verigah, proizvajalci dodajo veliko sladkorja in žveplovega dioksida. Po zaužitju kupljenega suhega sadja se vam lahko zgodi, da vas bo pestila napihnjenost ali napihnjenost. Domači sušilniki sadja so zato odlična rešitev, saj je postopek sušenja pod vašim nadzorom.

Prednosti sušilnika za sadje

  • Sušena živila ohranijo pravi okus sadja in veliko hranilnih snovi
  • V sušilnici za sadje lahko poleg sadja pripravite tudi druge vrste živil, vključno z zelenjavo, gobami in mesom.
  • Dehidratorji za sadje lahko podaljšajo rok uporabe živil za več mesecev.
  • S sušilnikom za sadje lahko uporabite tudi ostanke sadja ali zelenjave.
  • Posušena živila lahko tudi "rehidriramo", na primer tako, da jih dodamo v juhe ali omake.
  • Ne glede na to, ali želite pripraviti koščke sadja ali zelenjavne krhlje, vam sušilniki sadja omogočajo, da pripravite posušeno hrano točno tako, kot želite.
  • Sušilniki sadja so enostavni za uporabo. Preprosto nastavite temperaturo in pustite sušilnik delovati, dokler hrana ni pripravljena. Čas sušenja posameznega živila je odvisen od vsebnosti vode v živilu in debeline rezin.

Kako sušiti sadje?

  • Sadje najprej temeljito operite.
  • Če ima sadež koščico ali semena, jih odstranite. Očistite tudi steblo.
  • Sadje narežite na tanke kolobarje ali rezine.
  • Sadje v enem sloju položite na pladnje/podstavke dehidratorja.
  • Med sušenjem priporočamo, da sadje preverite vsakih 6-8 ur. Manjši sadeži se hitreje posušijo kot večji. Sušenje tudi zmanjša prostornino sadja, zato lahko postopoma dodajate več sadja na rešetke.
  • Če niste prepričani, ali je sadje pripravljeno, preprosto izklopite pečico, počakajte pol ure, da se sadje ohladi, in ga poskusite.
Višje