Stropni ventilatorji


Stropni ventilator: tropski in domači šik - hladilni vetrič, ki ne potrebuje (stoječega) prostora

Dejstvo, da so bili stropni ventilatorji v tropskih državah kmalu po elektrifikaciji običajen element javnih stavb, lahko štejemo za dokaz njihove učinkovitosti. Največja prednost stropnega ventilatorja so njegove dimenzije: premer lopatic do 134 cm omogoča optimalno kroženje zraka. (Verjetno) največja pomanjkljivost je dejstvo, da ventilatorja ni mogoče "pospraviti". Različne izvedbe iz različnih materialov pa zdaj omogočajo vizualno popolno vključitev v ustrezno bivalno okolje. Stropni ventilator z lučjo ima dodatne praktične prednosti. O: Pozimi lahko rotor na stropu vsekakor zmanjša stroške ogrevanja. Druga prednost je tiho delovanje stropnega ventilatorja. Stropna svetilka z ventilatorjem bo tako z enim udarcem ubila več muh.

Kako deluje stropni ventilator?

Stropni ventilator kroži topel zrak na višini in ga pošilja nazaj navzdol kot hladilni tok zraka. To bo

  • prvič, prepreči se kopičenje toplote pod stropom
  • drugič, doseženo je učinkovito in enakomerno kroženje zraka, ki se zdi prijetno.

Ako sa musí otáčať stropný ventilátor?

Pri modelih s "poletnim in zimskim delovanjem" se lahko smer vrtenja rotorskih lopatic pozimi obrne - t. j. z navzgor usmerjenim zračnim tokom. To bo ustvarilo pritisk, zaradi katerega se bo topel zrak vračal skozi stene prostora. Topel zrak se ne zadržuje po nepotrebnem pod stropom, temveč se vrača v naseljeni del prostora - prihranki pri stroških ogrevanja so jasno merljivi. Tako bi lahko odgovorili na to vprašanje.

Stropni ventilator: tiho delovanje

Vendar se za nakup stropnega ventilatorja običajno odločimo tik pred poletjem. Konec koncev je najbolj plemenita naloga ventilatorja zagotavljanje hladilnega vetra. Vendar je prav tako pomembno, da se stropni ventilator v spalnici obnaša tiho. Zaradi velikosti lopatic se stropnim ventilatorjem pri tem ni treba vrteti tako hitro, vendar še vedno zagotavljajo učinkovit pretok zraka in so hkrati tihi. Skoraj vsi modeli imajo tri stopnje moči in tudi pri "polni moči" komaj dosežejo vrednosti nad 50 db. Stropni ventilator z daljinskim upravljalnikom je zato še posebej primeren za spalnico: tih, prijetno hladen in brez neprijetnega prepiha.

Ventilatorska svetilka: z lahkim in primernim dizajnom za vsak slog notranjosti

Vrtljive lopatice pod stropom potrebujejo elektriko - stropni ventilator s svetilko spretno izkorišča dejstvo, da je priključek za osvetlitev prostora običajno že na sredini stropa. Stropni ventilator z osvetlitvijo je vedno opremljen z daljinskim upravljalnikom, ki zagotavlja neodvisno vklapljanje osvetlitve in ventilatorja. Vgrajena telesa svetilk so popolnoma prilagojena ustrezni zasnovi. Kombinacije matiranega brušenega aluminija s srebrnimi lopaticami ali nikljevim zaključkom in matiranega stekla s toplimi lesnimi furnirji, kot so oreh, češnja ali palisander, dajejo vsakemu stropnemu ventilatorju z daljinskim upravljalnikom prefinjeno eleganten videz. Stropni ventilator v videzu lesa, na primer svetlega javorja, je videti zelo prijeten, bela barva je nekoliko nevidna, črna barva pa ustvarja izrazit poudarek.

Nakup stropnega ventilatorja: kaj upoštevati?

Pri nakupu ventilatorja z lučjo je treba upoštevati več pomembnih točk. Razpon kril 105 cm zadostuje za prostor s približno 15 m2. Od velikosti sobe 20 m2, je priporočljivo kupiti stropni ventilator s premerom lopatic 132 cm. Stropné ventilátory nie sú ľahké; odvisno od modela tehtajo od 5 do 15 kg. Zato je treba predhodno preveriti nosilnost kovinskih stropov. Poleg tega se je treba vprašati, ali obstaja

  • stropný ventilátor s osvetlením
  • ali stropni ventilator brez luči

se mora zgoditi. Stropné svetlo s ventilátorom ponúka ďalšiu praktickú výhodu. Stropni ventilator z razsvetljavo in daljinskim upravljalnikom, ki deluje tiho, pri udobju ne pušča ničesar zaželenega. Vsi stropni ventilatorji Klarstein so opremljeni s podrobnimi in razumljivimi navodili za montažo - če pa ste v dvomih, se za gotovost posvetujte s strokovnjakom. Potem lahko pride naslednji vročinski val - Klarstein bo poskrbel, da boste ostali hladni.

Višje