Kako izbrati kuhinjski robot?

Kuhinjski robot spada med večje investicije za opremo kuhinje.

Izbrati pravega pa je lahko precej zapleteno – že v naši ponudbi lahko najdete več deset robotov. Kateri parametri so resnično pomembni in katere funkcije boste resnično izkoristili pri kuhanju in pečenju? Ta vodič vam bo odgovoril na vsa vaša vprašanja. Začnite z odgovorom na vprašanje, s katero našo kuharico se lahko najbolje poistovetite:

Ekološka mamica

Začenjate svoj dan z zelenjavnim ali sadnim smoothie, otrokom pa za malico pripravite kruh, ki ste ga pravkar spekli?

Živiti zdravo in se trudite svoji družini vsak dan zagotoviti samo najboljše. Priprava zdravih, zlasti pa raw receptov lahko zahteva izredno zahtevno opremo. Zahteva zmogljiv robot in dovolj opreme, da boste lahko obdelali surovine za neskončno količino jedi.

Zato boste želeli močan motor, ki naj ima vsaj 1200 W. Vsakodnevno uporabljate mešalnik – nepotrebno je, da imate samostojnega, če je lahko del robota. Nastavki za testenine, mletje in veliko drugih boste uporabljali zlasti v sezoni, ko boste želeli uporabiti sveže sadje in zelenjavo. Stepalnik, lopatica za mešanje in kavelj za gnetenje, ki obdelajo surovine vseh stopenj gostote, so samoumevni. Iščete torej nekaj takega kot je naša Lucia 2G.

14 DNEVNI ROK ZA VRAČILO IZDELKA
POŠTNINA BREZPLAČNA!
ENOSTAVNI IN VAREN NAKUP
TRI LETNA GARANCIJA

Eksperimentiranje

Če v kuhinji najraje preizkušate nove recepte in postopke, od svojega robota boste pričakovali zlasti vsestranskost. En dan boste namreč mešali osnovo za kokosov sladoled, naslednji dan pa gnetli testo za cornwalske žepke.

Zato vas bo zanimala v prvi vrsti oprema, ki jo robot lahko uporablja. Razen stepanja, mešanja in gnetenja mora biti sposoben zmleti tudi orehe ali meso ter pomagati tudi pri pripravi testenin. Pomembno je, da se lahko oprema odstrani – ni potrebno, da je vedno vse pri roki; čiščenje po pripravi hrane bo tako bistveno enostavnejše.

Pomembna je tudi moč motorja in razpoložljive nastavitve. Pomembno je, ali je sposoben počasi dodajati med mešanjem zrak v testo iz beljaka, hitro mleti svinjino in tudi vse mogoče vmes. In seveda, naj ima tudi vse potrebne nastavke – stepalnik za beljake, metlico za testo za sladice, a tudi kavelj za gnetenje mase za kruh. Idealni pomočnik je za vas lahko naš robot Curve Plus.

14 DNEVNI ROK ZA VRAČILO IZDELKA
POŠTNINA BREZPLAČNA!
ENOSTAVNI IN VAREN NAKUP
TRI LETNA GARANCIJA

Skrbite za polne želodčke

Kuhanje je za vas vsakodnevni opravek – zato boste od svojega robota pričakovali predvsem vzdržljivost in trajnost. Za vas ni najpomembnejši videz in kupi nastavkov, ampak kakovost in material.

Vaš idealni robot bo imel kovinsko telo in tudi posamezne dele. Tak robot zmore vsakodnevno delo in lahko ga boste uporabljali zelo dolgo časa. Upoštevati morate tudi velikost posode za mešanje. Čeprav vam običajno zadostuje ena velikost (če kuhate ali pečete za družino), med letom se bodo zagotovo pojavile priložnosti, ko bo potrebno pripraviti hrano za več oseb – takrat bo dobrodošlo, da testo lahko pripravite naenkrat, ne pa v dveh delih.

Seveda je sestavni del tudi stepalnik (za stepanje beljakov ali smetane), lopatica za mešanje redkejšega testa in kavelj za gnetenje. Vaša idealna izbira je lahko Bella Robusta Metal.

14 DNEVNI ROK ZA VRAČILO IZDELKA
POŠTNINA BREZPLAČNA!
ENOSTAVNI IN VAREN NAKUP
TRI LETNA GARANCIJA

Neprestano hitenje

Živite hitro in aktivno. Ne kuhate pogosto – kadar pa vam uspe, je vredno vsega truda. Zato morate imeti v kuhinji pomočnika, ki ne bo po nepotrebnem samo zavzemal prostora, ampak bo opravil vsa potrebna dela. Dobro je, če se lahko hitro razstavi, še hitreje pa očisti in sestavi.

Zanesite se torej na robot z osnovno opremo in esencialnimi funkcijami. Zadostoval vam bo stepalnik za občasno pripravo smetane, lopatica za pripravo redkega testa, juhe ali omak ter kavelj za gnetenje – če boste želeli pripraviti testo, a ne boste imeli časa za ročno mešanje. Ne potrebujete najzmogljivejšega „lepotca“ na trgu, zadostoval bo tudi robot srednje zmogljivosti 500-750 W. Zagotovo bo izpolnil vse, kar od svojega robota pričakujete. Prav takšni so roboti Bella Pico, ali pa njihove zmogljivejše različice Bella Pico 2G.

14 DNEVNI ROK ZA VRAČILO IZDELKA
POŠTNINA BREZPLAČNA!
ENOSTAVNI IN VAREN NAKUP
TRI LETNA GARANCIJA
Višje