Aparat za pripravo sladoleda Test in vodnik
Ste že kdaj jedli domači sladoled iz aparata za pripravo sladoleda? Prepričani smo, da ko ga boste poskusili, ne boste mogli več brez njega. Super kremast, zelo enostaven za pripravo in vedno veš, kaj je v njem. Sladoled iz aparata za pripravo sladoleda je prava poslastica. In to ne le poleti. Naslednji logični korak: nakup lastnega aparata za pripravo sladoleda. Ampak kateri model je pravi za vas? V našem odličnem vodniku vam bomo pokazali, na kaj morate biti pozorni pri nakupu aparatov za pripravo sladoleda in kako sprejeti najboljšo odločitev. Ste pripravljeni?
Aparat za pripravo sladoleda: primerjava funkcij in zmogljivosti
V nadaljevanju vam bomo predstavili različne modele aparatov za pripravo sladoleda. Glavne razlike so lahko v velikosti, količini sladoleda, ki ga je mogoče izdelati, in prostornini, s katero stroj deluje. Prav tako se morate odločiti, ali želite aparat za sladoled s kompresorjem ali brez njega. Na voljo so tudi druge funkcije, kot so pametni upravljalniki in podobno. Pokazali vam bomo, kateri aparat za sladoled je najboljši za vas!
Aparat za pripravo sladoleda s kompresorjem

Tip izdelka
Vanilla Sky
Elegantna zasnova, velika prostornina in zmogljiv kompresor: aparat za sladoled Vanilla Sky zagotavlja sladoled za vso družino. Sladoled se v načinu ohlajanja ne bo stopil.
- 2 litrsko velika posoda za sladoled
- Hladilni kompresor z močjo 180 W
- Sladoled v samo 30 do 40 minutah


Sladoledarji s kompresorji so pravi stroji. Zmogljiv hladilni kompresor zagotavlja enakomerno hlajenje sestavin, mešalni sistem pa v mešanico vpihuje zrak. In rezultat? Neustavljivo kremast sladoled iz vaših najljubših sestavin! Vanilijev sladoled, čokoladni sladoled ali jogurtov sladoled: ta aparat za sladoled zmore vse. Brez predhodnega hlajenja, brez dolgega časa priprave. Preprosto užitek v sladoledu.
- Brez predhodnega hlajenja hladilne posode
- Sladoled v samo 30 do 40 minutah
- Enostavno upravljanje
Prednosti:
- Težak v primerjavi z enotami brez kompresorja
- Dražji v primerjavi z enotami brez kompresorja
Slabosti
Aparat za pripravo sladoleda brez kompresorja

Tip izdelka
Izdelovalec sladoleda Creamberry
Pripravite sladoled brez kompresorja. Z napravo Creamberry to ne bo nobena težava. Sestavine se v 20 minutah spremenijo v okusen sladoled.
- Hitrost: sladoled v samo 20 minutah
- Enostavno upravljanje: s sistemom za mešanje v pokrovu
- Majhen in lahek: prostorsko varčen


Aparati za sladoled brez kompresorja so relativno lažji in cenejši od aparatov s kompresorjem. Bistvena razlika je v predhodnem hlajenju termosa. Preden je aparat za sladoled pripravljen za uporabo, ga je treba vsaj 8 ur hraniti v hladilniku. Nato je postopek podoben: z nenehnim mešanjem se sestavine med ohlajanjem v posodi spremenijo v kremast sladoled.
- Nižji stroški
- Enostavno upravljanje
- Sladoled v samo 20 minutah
Prednosti:
- Čas predhodnega hlajenja 8 ur
- Brez funkcije ohranjanja hladu
Slabosti
Aparat za pripravo sladoleda za proizvodnjo sadnega in točenega sladoleda

Tip izdelka
Aparat za pripravo sladoleda Sweet Sundae
Sladoled v kornetu kot v pravem stroju za točen sladoled? Nikakršna težava s Sweet Sundae. S prostornino 1,5 litra in funkcijo ohranjanja hladu lahko sladoled enostavno odmerjate
- Kul videz: kot stroj za točen sladoled
- Praktično odmerjanje
- Idealno za zabave


Želite točiti sladoled iz stroja in ustvarjati občutek pravega točenega sladoleda? Aparat za pripravo sladoleda za proizvodnjo sadnega in točenega sladoleda vam to omogoča. Preprosto vlijte tekoče sestavine, počakajte in ga nato natočite. Na zaslonu naprave lahko vidite, kaj se dogaja in ali je sladoled pripravljen. Funkcija ohlajanja pa zagotavlja dolgotrajno uživanje v sladoledu!
- Enostavno odmerjanje
- Otročje lahko upravljanje
- Preprosto pritisnite in natočite sladoled
Prednosti:
- Primerljivo dražji
- Precej težak
- V sladoledu ni velikih koščkov (piškotov, čokolade itd.)
Slabosti
Aparat za pripravo sladoleda in jogurta

Tip izdelka
Aparat za pripravo sladoleda in jogurta 2 v 1 Yo & Yummy
Aparat za pripravo sladoleda in jogurta v enem? Noben problem z Yo & Yummy Zaradi različnih programov lahko ta stroj naredi vse!
- Priprava jogurta in sladoleda
- S kompresorjem
- Enostavno upravljanje


Če vam samo aparat za sladoled ni dovolj, kupite aparat za sladoled z aparatom za jogurt. Tako imate v eni napravi več funkcij. Najprej lahko pripravite svoj najljubši sladoled, kot so mlečni sladoled, sorbet in zamrznjeni jogurt. Po drugi strani pa lahko sami pripravite okusen jogurt in mu dodate karkoli želite. Popolna kombinacija, kajne? Mimogrede: Niti zamrznjen jogurt ni nikakršna težava za aparat za sladoled
- Multitalent: Veliko funkcij v eni napravi
- Z močnim kompresorjem
- Plemenit videz iz nerjavečega jekla
Prednosti:
- Primerljivo dražji
Slabosti
Primerjava naprav za izdelavo sladoleda
Aparat za sladoled Vanilla Sky | Izdelovalec sladoleda Creamberry | Aparat za pripravo sladoleda Sweet Sundae | Aparat za sladoled in jogurt 2 v 1 Yo & Yummy | |
---|---|---|---|---|
Prostornina | 2 litra | 1,5 litra | 1,5 litra | 1,5 litra |
Način hlajenja | Sprężarka | Bez sprężarki | Sprężarka | Sprężarka |
Teža | 10 kg | 2,8 kg | 17,1 kg | 11 kg |
Zmogljivost | 180W | 9,5W | 200W | 150W |
Dimenzije | 27 x 36 x 31 cm | 19 x 23,5 x 19 cm | 28 x 47 x 41,5 cm | 38 x 25 x 26 cm |
Posebne funkcije | - vključno z 250 ml merilno skodelico in zajemalno žlico - enourni način vzdrževanja hladu - Enostavno upravljanje z dvema gumboma in digitalnim zaslonom |
- enostavno upravljanje z dvema gumboma in digitalnim zaslonom - nastavljiv časovnik od 20 do 40 minut - Ideje za recepte v priročniku |
- Funkcija neprekinjenega hlajenja preprečuje, da bi se sladoled po pripravi stopil - Varnostna ključavnica na pokrovu - Enostavno čiščenje zaradi odstranljivih delov |
- štirje načini delovanja: samo mešanje, samo hlajenje, sladoled, jogurt - Nastavljiv časovnik v 1-minutnih korakih: 5 - 60 minut - Način za jogurt: nastavljiv časovnik v 1-urnih korakih od 4 do 24 ur |
Nakup pravega aparata za pripravo sladoleda
Zdaj, ko smo vam predstavili različne modele, bo vaša odločitev za popoln aparat za sladoled veliko lažja! Vsaka možnost ima svoje prednosti in slabosti. Da bi se kar najbolje odločili, si morate zastaviti predvsem naslednja vprašanja:
- Aparat za pripravo sladoleda s kompresorjem ali brez njega
- Ali moj aparat za sladoled lahko pripravlja samo sladoled ali tudi druge dobrote?
- Kolikšen je moj proračun za aparat za pripravo sladoleda?
- Koliko sladoleda želim narediti naenkrat?
Ko boste odgovorili na ta vprašanja, boste zlahka poiskali idealen model in kupili tisti pravi aparat za sladoled. V naši spletni trgovini boste našli različne naprave, med katerimi lahko izberete svojo!
Pogosto zastavljena vprašanja o aparatih za sladoled
Dober aparat za sladoled s kompresorjem mora imeti moč 130 W ali več. To priporočilo se lahko razlikuje za sladoledarje s termoelektričnim hladilnim sistemom ali brez njega.
Delovanje sladoledarja je v osnovi zelo preprosto: sestavine za sladoled se dajo v posodo, ki je predhodno ohlajena ali pa jo ohladi kompresor. Med hlajenjem se sestavine neprekinjeno mešajo, pri čemer se v maso pritegne zrak. Kremni sladoled bo pripravljen v približno 20 do največ 120 minutah.
Večina aparatov za sladoled s kompresorjem pripravi kremast sladoled iz tekočih sestavin v približno 30 do 40 minutah. Čas priprave je odvisen od sestavin. Sladoledomat s termoelektričnim hlajenjem pripravi sladoled v približno 2 urah. Z dobro ohlajeno termo posodo lahko aparat za sladoled brez kompresorja pripravi sladoled v samo 20 minutah.
Izdelava sladoleda brez kompresorja je zelo preprosta: hladilno posodo postavite v hladilnik za vsaj 8 ur. Nato ga vstavite v stroj, vanj vlijte sestavine in jih neprekinjeno mešajte z mešalnim sistemom. Sestavine se ohladijo iz posode, doda se zrak in nastane kremast sladoled.
Kremnost sladoleda je odvisna od različnih dejavnikov: Zrak: Počasno ohlajanje in nenehno mešanje povzročita, da se zrak vsrka in namesto velikih kristalov ledu nastanejo majhni. Manjši kot so ledeni kristali, mehkejši in bolj kremast je sladoled. Sladkor: Sladkor pomembno vpliva na konsistenco sladoleda. Sladkor mora predstavljati približno 20 % celotnega sladoleda. Drobni sladkorji so za to še posebej primerni. Emulgatorji: tako imenovani emulgatorji tvorijo vez med vodo in maščobo. Tako bo sladoled mehak in kremast. Primeri emulgatorjev so na primer jajca. Alkohol: alkohol z visokim odstotkom ima zelo nizko točko zamrzovanja. S tem zagotovite, da sladoled ne bo preveč trd, tudi če je bil v zamrzovalniku dlje časa.
Aparat za sladoled s kompresorjem ima hladilni kompresor. S tem odpade zamudno hlajenje posode. Sestavine enakomerno ohladite. Kompresor je zato velika prednost, če želite spontano pripraviti svoj sladoled. Pomanjkljivost: sladoledarji s kompresorjem so pri delovanju običajno glasnejši od tistih brez kompresorja.
Večina sladolednikov s kompresorjem ima porabo energije približno 150 W. To je približno 4,5 kwH.
To je vedno odvisno od vrste sladoleda in opreme. Proizvodnja kremnega sladoleda v kompresorskem sladoledniku traja povprečno 30-40 minut.