Ogrevanje s Klarstein

Zlasti v času hladnih obdobij je ogrevanje pomembna tema. Pogosto se je treba boriti proti hladnemu ozračju in vlažnosti v različnih prostorih hiše oz. stanovanja. Pri tem so nam v izredno pomoč prenosni grelniki, ki niso trajno nameščeni, zato je njihova uporaba bolj fleksibilna.

Bestseller

Zgodovina ogrevanja

300.000 let pr. n. št.: predjamski ljudje se ogrevajo z ognjem
200 let pr. n. št.: premožni Rimljani so iznašli centralno ogrevanje kot talno ogrevanje
13. stoletje: menihi so iznašli ogrevanje za njihove samostane
15. stoletje: kamini skrbijo za čisto ogrevanje v prostorih
1716: iznajdba ogrevanja s toplo vodo za rastlinjak
1843: vgrajeno je prvo parno ogrevanje na gradu v Nemčiji
pribl. 1900: peči na premog ogrevajo prostore z neposrednim ognjem v pečeh
1960: centralno ogrevanje nadomesti ogrevanje s pečmi na premog in plin
od 2014: ogrevalni sistemi so vedno bolj pametni in okolju prijazni, kot na primer s pomočjo termostatov

Naj gre za konvektorski grelnik, električni toplozračni ventilator ali infrardeči grelnik − vsi imajo skupno eno stvar: odvisnost od elektrike. Tudi če se medsebojno razlikujejo po funkcijah in detajlih, vsi so preprosti za uporabo, odlikujejo pa jih naslednje lastnosti:


  • več ravni ogrevanja, odvisno od ravni hladnega zraka
  • vgrajen termostat za nastavitev želene temperature in zaščita proti pregretju
  • varnostno stikalo, ki samodejno izklopi grelnik, če se le-ta prevrne
  • časovnik za samodejni vklop in izklop grelnika
  • vgrajena kolesca, ki omogočajo preprosto uporabo grelnika povsod

Kakšni grelniki pravzaprav obstajajo?

Klarstein ponuja različne grelnike, zato boste zagotovo našli tistega, ki bo kar najboljše ogrel vaš dom. Pripravili smo vam kratek pregled treh različnih vrst grelnikov, ki vas bodo ogreli v času najhladnejših trenutkov leta.

Konvektorski grelniki

Konvektorski grelnik deluje na podlagi zakona toplotno induciranega zračnega gibanja. Hladni zrak iz prostora prihaja do konvektorja, kjer se ogreje, nato je segreti zrak spuščen v prostor v smeri navzgor. Takoj ko se zrak v prostoru ponovno ohladi in se spusti, ga konvektor posesa in znova ogreje. Zaradi posebne zgradbe grelnika prihaja do zračnega toka, ki lahko ogreje celoten prostor.

Prikaži vse

Električni toplozračni ventilatorji

Toplozračni ventilatorji so prenosne naprave, ki jih lahko uporabite v vseh sobah. Zlasti so primerni za ogrevanje majhnih prostorov. Sestavljeni so iz ventilatorja z motorjem, telesom, ki je priključen na omrežje, in grelno enoto. Njihova največja prednost je možnost takojšnje uporabe. Vključite ga v najbližjo električno vtičnico in v trenutku se bo zrak v prostoru ogrel.

Prikaži vse

Infrardeči grelniki

Infrardeč grelnik je različica električnega grelnika, vendar za razliko od ostalih grelnikov ne ogreva zraka v prostoru, ampak okolico oz. predmete, ki so osvetljeni z infrardečo svetlobo (npr. stene, pohištvo, ljudje ali strop). Na tak način se predmeti in ljudje hitro ogrejejo. Sevalna toplota je zdravju prijazna, infrardeče ogrevanje je primerno za alergike, popularnost pa so grelniki pridobili tudi zaradi nizke ravni kroženja zraka.

Prikaži vse

Kateri grelnik je tisti pravi zame ?

Preberite jih zdaj!

Višje