Recept

Recept

Kako do suhih jabolčnih krhljev?

  1. Jabolka najprej temeljito umijte in posušite.
  2. Sušite jih lahko z lupino ali brez. Vseeno ne pozabite, da se v lupini in tik pod njo nahaja veliko vitaminov.
  3. Odstranite jedro s pečkami in narežite jabolka na kolobarje oz. krhlje z debelino od 3 do 5 mm.
  4. Narezana jabolka za 2 minuti položite v posodo z vodo in malo citronske kisline. Tako bodo jabolka ohranila svetlo barvo in med sušenjem ne bodo zgnila.
  5. Jabolka pustite, da se odcedijo, nato jih dajte v sušilnik in postopek sušenja se lahko začne.
  6. Takoj ko iz sušilnika vzamete posušene krhlje, jih shranite v nepredušno posodo in še tople dobro zaprite. Posodo hranite v temnem in suhem prostoru.
  7. Jabolka lahko jeste takoj. Najbolje se priležejo v zimskem obdobju, ko jih lahko dodate tudi v čaj. Rok uporabnosti dobro shranjenih jabolk znaša celo dve leti.
Recepty
Višje