3 letna garancija 14 dnevni rok za vračilo izdelka

Cvrtnik na vroč zrak: test in priročnik

Kateri je najboljši cvrtnik na vroč zrak? Katere so različne vrste cvrtnikov na vroč zrak? Na kaj je treba paziti pri izbiri dobrega cvrtnika? In zakaj so danes tako priljubljeni cvrtniki brez olja? Na ta in številna druga vprašanja odgovarjamo v našem obsežnem priročniku. Predstavili vam bomo različne modele, pojasnili njihove prednosti in slabosti ter podobnosti in razlike. Tako lahko kupite najboljši cvrtnik na vroč zrak in pripravite hrustljav ocvrt krompirček in okusne prigrizke ter še veliko več. Čas je, da se lotimo dela!

Cvrtnik na vroč zrak: primerjava funkcij in zmogljivosti

Na tej strani vam želimo predstaviti vse vrste cvrtnikov na vroč zrak. Od majhnega 5-litrskega cvrtnika na vroč zrak do velikega cvrtnika z vrtljivo košaro in prostornino do 12 litrov. Poleg velikosti bomo primerjali tudi druge dejavnike, kot so funkcionalnost, čiščenje, zmogljivost in številne druge. Ti priročni kuhinjski aparati imajo nekaj skupnega: pomagajo vam kuhati na bolj zdrav način, uporabljati manj maščob in olja ter živeti bolj ozaveščeno. Kljub temu bo vse ostalo hrustljavo in okusno - obljubljamo. 

Cvrtnik na vroč zrak s prostornino 5 litrov -  AeroVital Deluxe

AeroVital Deluxe

Nasvet za izdelek

AeroVital Deluxe

Naprava Aero Vital Deluxe je zaradi predala enostavna za uporabo. Zaradi vnaprej nastavljenih programov je vsaka jed popolnoma pripravljena.

 • Raznolikost: 8 programov za cvrtje, pečenje, peko na žaru in praženje
 • Digitalna: z LC zaslonom na dotik
Na izdelek

Cvrtnik na vroč zrak s prostornino od 2,5 do 5 litrov je kompakten, razmeroma lahek in hkrati zmogljiv. Cvrtniki s predali se tudi zelo enostavno uporabljajo. Poleg tega jih je zelo enostavno čistiti, saj je košaro ponavadi mogoče pomivati v pomivalnem stroju. Z vnaprej nastavljenimi programi in digitalnim zaslonom je priprava ocvrtega krompirčka, hrustljavih prigrizkov ali celo mafinov zelo enostavna.

  Prednosti:

 • Kompakten in lahek
 • enostavno upravljanje
 • Preprost dizajn

  Slabosti

 • Večje količine je treba pripraviti v več ciklih

Večje količine je treba pripraviti v več ciklih

VitAir Smart

Nasvet za izdelek

VitAir Smart

Enostavno kuhanje prek aplikacije? Z napravo VitAir Smart je to mogoče. Zaradi vnaprej nastavljenih programov lahko cvrtnik enostavno upravljate prek aplikacije.

 • Smart: enostavno upravljanje prek aplikacije
 • Vsestranski: S številnimi dodatki, 20 programi in močjo 1400 W je pripravljen na vse
Na izdelek

Večji cvrtniki na vroč zrak s prostornino 7 litrov, kot je VitAir Smart, ponujajo neomejene možnosti. Bodisi z rešetko za peko na žaru, ražnjem za peko na žaru ali v praktičnem notranjem loncu s prevleko proti prijemanju: lahko pečete, pražite in cvrete po svojih željah. VitAir ponuja velik izbor 20 prednastavljenih programov. Če to ni dovolj, lahko cvrtnik na vroč zrak upravljate preprosto z uporabo aplikacije. Tehnologija 3D Airdynamics zagotavlja enakomerno kroženje zraka.

  Prednosti:

 • Upravljanje:
 • Vsestranska priprava
 • Zunanji pokrov je hladen na dotik

  Slabosti

 • Veliko dodatkov je težje očistiti
 • Zahteva prostor navzgor zaradi starosti

Cvrtnik na vroč zrak s prostornino 10 litrov -  AeroVital Fry

AeroVital Fry

Nasvet za izdelek

AeroVital Fry

Kompaktna zasnova, velika prostornina in veliko možnosti. S pomočjo številnih pripomočkov je s cvrtnikom na vroč zrak AeroVital Fryer vse hrustljavo.

 • Celoten komplet: s 6-delnim setom dodatne opreme
 • Kompakten: tanka zasnova z veliko zmogljivostjo
Na izdelek

10-litrski cvrtnik na vroč zrak: zaradi praktične lopute ti cvrtniki na vroč zrak delujejo skoraj kot pečice. Razlika je le v načinu ogrevanja. Delujejo namreč s 3D ogrevalnim sistemom z močjo 1500 W in temperaturo do 220 °C. Z digitalnim zaslonom in prednastavljenimi programi je mogoče na rešetki, žaru, vrtljivem ražnju in v košarici za žar cvreti in peči po vaših željah.

  Prednosti:

 • Veliko dodatkov za največjo prilagodljivost
 • kompaktna zasnova
 • Enostavno upravljanje

  Slabosti

 • Dodatki in cvrtnik na vroč zrak potrebujejo prostor za shranjevanje

Cvrtnik na vroč zrak s prostornino 12 litrov -  AeroVital Cube

AeroVital Cube

Nasvet za izdelek

AeroVital Cube

Eden od res velikih cvrtnikov na vroč zrak, ki ga najdete v ponudbi. S prostornino 12 litrov, 13 programi in 3 funkcijami je cvrtnik na vroč zrak AeroVital Cube resnično vsestranski pomočnik.

 • Vsestransko uporaben: poleg cvrtja in peke omogoča tudi odmrzovanje, ohranjanje toplote in sušenje
 • Visoka zmogljivost: 1600 vatov pri polni moči
Na izdelek

Visoka zmogljivost: 1600 vatov pri polni moči

  Prednosti:

 • Enostavno upravljanje
 • Z ustrezno dodatno opremo
 • Idealen za družine

  Slabosti

 • Precej velik

Primerjava cvrtnikov na vroč zrak

AeroVital Deluxe VitAir Smart AeroVital Fry AeroVital Cube
Prostornina 5,4 litra 7,75 litra 10 litrov 12 litrov
Teža {5,7 kg 6,1 kg 7,4 kg 6,8 kg
Zmogljivost 1704 W 1404 W 1504 W 1604 W
Posebne funkcije - Zaslon na dotik LC
S prevleko proti prijemanju
- 8 vnaprej nastavljenih programov
- popoln nadzor prek aplikacije Klarstein
LCD-zaslon visoke ločljivosti z gumbi
Odstranljiva notranja posoda s površino, ki se ne prijema
Digitalni zaslon
- 9 nastavljivih programov
- odstranljivi ročaji košare za cvrtje, vrtljivega ražnja in bobna za peko na žaru
Digitalni zaslon
- 13 nastavljivih programov
- Funkcije: Frozen Food (odmrzovanje), Keep Warm (ohranjanje toplote), Dehydrate (sušenje)

Cvrtnik na vroč zrak ali  pečica?

Cvrtniki na vroč zrak in pečice delujejo v bistvu enako, kajne? Ta trditev je sama po sebi pravilna. Kljub temu bi vam radi predstavili nekaj prednosti in slabosti posameznih naprav. Z vidika porabe energije sta si pečice in cvrtniki na vroč zrak podobni. Razlika se kaže v predgretju. Pečica potrebuje veliko več časa, da doseže želeno delovno temperaturo. Poleg tega zrak v cvrtniku kroži hitreje kot v pečici, zato so ocvrt krompirček, medaljoni in druge jedi še bolj hrustljavi. Pri čiščenju morate biti pri fritezi na vroč zrak verjetno nekoliko bolj temeljiti. Vendar je mogoče košaro za cvrtje in podobne pripomočke pogosto pomiti v pomivalnem stroju.

V pečici lahko spečete skoraj vse. Cvrtniki na vroč zrak so primernejši za vse, kar mora biti zares hrustljavo. Vendar pa lahko z ustreznimi dodatki popestrite tudi pripravo hrane v cvrtniku. Pri uporabi cvrtnika na vroč zrak je treba biti previden, saj se pecivo pogosto hitreje posuši.

Še ena prednost cvrtnika na vroč zrak so prednastavljeni programi. Pri digitalnem cvrtniku lahko izberete pravi program, ne da bi vam bilo treba preveč razmišljati o pripravi, aparat pa vas bo s časovnikom obvestil, ko se bo program končal. Ne bi moglo biti enostavneje, kajne?

Nakup cvrtnika na vroč zrak: Na kaj je treba biti pozoren?

Kateri cvrtnik na vroč zrak je najboljši? Seveda je treba upoštevati več stvari. V bistvu je vse odvisno od tega, kako želite uporabljati cvrtnik. Če želite na primer pripraviti hrustljav ocvrt krompirček brez dodane maščobe, smo za to posebej razvili aparat VitAir Pommesmaster. Zaradi stranskega vrtenja krompirček med cvrtjem kroži, zato je še posebej hrustljav. Če pa želite poskusiti veliko različnih stvari, vam priporočamo cvrtnik na vroč zrak z dodatki, kot so vrtljivo nabodalo, žar in še veliko več. Pozorni morate biti tudi na zasnovo. Glede na to, kje bo nov aparat nameščen, se morata barva in model ujemati. Glede moči se prepričajte, da je navedena moč vsaj 1400 vatov. Tudi majhen cvrtnik na vroč zrak lahko doseže temperaturo do 200 °C.

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

V nasprotju s splošnim mnenjem so cvrtniki na vroč zrak zelo vsestranski. Ja, lahko v njem pripravite neverjetno dober ocvrt krompirček in krompirjeve palačinke. Pripravite lahko tudi pečenega piščanca, dušeno meso, mafine in še veliko več. Več navdiha? V reviji Klarstein si oglejte naše recepte, ki jih lahko pripravite v cvrtniku na vroč zrak!

To je odvisno predvsem od temperature in debeline krompirčka. Za tanek ocvrt krompirček in krompirček iz sladkega krompirja priporočamo temperaturo 200 °C in čas kuhanja 25 minut. Priprava krompirjevih krhljev ali kakor koli jim že rečete, pri enaki temperaturi traja 35-40 minut. Seveda je vedno odvisno od tega, kako zelo hrustljavi in rjavi so vam všeč.

Večina cvrtnikov na vroč zrak ima moč od 1400 do 2000 W. Cvrtnik z močjo 2000 W potrebuje povprečno približno 2 kW na uro.

Cvrtnik na vroč zrak - kot pove že ime - v zaprtem prostoru v bistvu kroži vroč zrak. Vgrajena sta grelna spirala in ventilator. Spirala segreva zrak na nastavljeno temperaturo. Ventilator jo razporedi in kroži po prostoru. Zaradi visoke cirkulacije pride hrana v stik z vročim zrakom hitreje in na večji površini, zato se speče in postane hrustljava.

Cvrtnik na vroč zrak je v bistvu cvrtnik brez maščobe. V primerjavi z običajnim cvrtnikom se hrana v njem pripravlja z veliko manj maščobe in je zato bolj zdrava. Druge prednosti so manjša poraba energije (v primerjavi s cvrtniki ali pečicami, ki jih je treba najprej segreti), enostavna uporaba, enakomerna peka brez napora, enostavno čiščenje, brez vonja in vsestranskost

Med pomanjkljivosti navadno spada višja raven hrupa (v primerjavi s pečico). Poleg tega lahko v cvrtniku na vroč zrak običajno pripravite le manjše količine kot v pečici. V primerjavi z običajnim cvrtnikom traja priprava na primer ocvrtega krompirčka v cvrtniku na vroč zrak dlje časa.

Cenovni razpon cvrtnikov je širok. Ponujamo majhne cvrtnike na vroč zrak do 100 evrov, na primer Crisp-Pro ali AirVital. Naši večji modeli, kot je Vita Pro z 18-litrsko prostornino, parnim vložkom in številnimi drugimi dodatki, stanejo približno 250 evrov. Poiščite cvrtnik na vroč zrak po ugodni ceni v naši trgovini!

Ne obstaja splošen odgovor na to vprašanje. Velikosti se razlikujejo glede na model in vrsto. Pri izbiri bodite pozorni na zmogljivost ter različne možnosti priprave in programe aparata.

Višje